3G + SMTP-ongelmat

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Sähköpostin lähettäminen onnistuu kaikista muista IP-osoitteista paitsi niistä, jotka alkavat sarjalla 109. Mokkula hakee itselleen joskus ko. osoitteen, ja sähköpostin lähettäminen kaatuu virheilmoitukseen "Relaying not allowed - please use SMTP AUTH". Ripen mukaan kyseessä on kuitenkin Soneralle kuuluva IP-avaruus, eli voisitteko ystävällisesti korjata asian! En jaksaisi joka kerta yhdistää uudestaan nettiin, kun yhdistämisessä välillä kestää kuitenkin yli puoli tuntia.

4 kommenttia

Ongelma on tiedossa ja korjauksessa. Ongelma ilmenee siis osassa yhteysyrityksistä, kun sähköpostia yritetään lähettää mail.inet.fi -palvelimen kautta ilman ssl-suojausta ja smtp-autentikointia. Asettamalla ssl-suojauksen käyttäen porttia 465, sekä smtp-autentikoinnin, onnistuu sähköpostin lähetys ongelmitta, jos sinulla vain on sähköpostiosoite Soneralla. Käyttäjätunnus ja salasana ovat sähköpostin tunnus ja salasana. Jos et ole aktivoinut sähköpostiosoitetta esimerkiksi mokkulaliittymääsi, voi aktivoida sen Omat sivut -palvelussa.

T. Panu
Sonera Asiakaspalvelu
sama ongelma, soneran sähköpostipalvelimella ja toisen tarjoajan 3g mokkulalla tulos on:
Relaying not allowed - please use SMTP AUTH
Mitä tehdään, kotona yhteys toimii (mitä nyt nopeus ei lähellekään mistä maksan...) mutta reissun päällä sähköpostia ei saa lähtemään.
Lisään edelliseen jos jollekin tästä olisi apua kun vastaus löytyi. Heitin helkkariin (eli poistin kokonaan) koko mail.inet.fi lähtevän postin palvelimen ja laitoin googlemailin lähtevän postin palvelimeksi. Nyt toimii.
phaiko: Eli sinulla on kotona kiinteä Sonera Laajakaista -liittymä, mutta mokkula on toisen operaattorin? Jos tilanne on tällainen, voit käyttää mail.inet.fi -palvelintamme lähtevän postin palvelimena myös toisen operaattorin mokkulalla sekä Sonera -liittymälläsi, kunhan vain määrität käyttöön SSL-suojatut ja kirjautumista vaativat sähköpostiasetuksemme:

- Lähtevän postin palvelin: mail.inet.fi
- Lähtevän postin palvelimen portti: 465
- Lähtevän postin palvelin edellyttää kirjautumista: käytössä
- Lähtevän postin palvelimen SSL -salaus: käytössä

Alla on vielä tarkempia ohjelmakohtaisia ohjeita SSL-suojattujen asetuksien käyttöön ottamiseen:

Windows Mail - Lähtevän postin SSL-suojatut asetukset.
Outlook Express - Lähtevän postin SSL-suojatut asetukset.
Thunderbird - Lähtevän postin SSL-suojatut asetukset.

Vastaa