4 G Mokkula sammuttaa koneen

  • 11 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 26 katselukertaa

Eli laite Huawei E 3276 4G ja liittymä 150/50 ei toimi odotetusti, vaan raskaissa latauksissa sammuttaa äkillisesti koneen sillä lailla ihan kun sähköt menis poikki. Uudelleenkäynnistää jne. Kone pysy päällä noin 16-30min. Tämä ei tapahdu normisurffauksissa vaan ainoastaan esim: Speedtestiä tehdässä useita kertoja peräkkäin tai 1080p Youtube videoissa ym. 3 G mokkulalla E 367 kone toimii ja pysyy päällä.

Ihme vika ?

6 kommenttia

Hei ValokuituNalle!

Kiitos viestistäsi.

Kieltämättä erikoinen ongelma on kyseessä. Joka tapauksessa normaalisti Huawei E3276 ei toimi. Ongelman syynä voi olla Soneran verkko, SIM-kortti tai Huawein laite.

Jotta ongelman aiheuttajaa voidaan tutkia, pyytäisin sinua ottamaan yhteyttä vikapalvelumme numeroon 0206 90101 (pvm/mpm), joka palvelee ma-pe klo 8-20 ja la 9-16.30.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Normaalisti toimii juu, mutta kun lataa "urku auki" Mega/ Gb tolkulla niin plitz ja uudelleen boot. Nopeus on ping 10-22 ja 12-33 Mbps ja uppi 5-13 et se siitä 150/50:sta 😃 Mutta joo kova se on normikäytös silti. Hakkaa mennen tullen esim : ADSL ym: rojut. Yli 20 Megaa hyvin vakaata nopeutta ja noin 10 pingillä riittää mille vaan sivustolle. Ja huom: Kaikki Youtube videot latautuu. JA ENNEN KAIKKEA TÄMÄ EI KATO KELLOA KUTEN 3 G !
Koneesi emolevy on vain heikkolaatuinen tai menossa hajalle.

Asiasta tietämättömänä osaan vain sanoa sen että 4G tilassa mokkula vaatii paljon enemmän virtaa usb portista kuin 3G tilassa. "urut auki" ladattaessa kuormitus kasvaa usb porttiin liian suureksi ja koneesi sammuttaa itsensä ja estää näin koneesi rikkoutumisen.

Yksi ratkaisu olisi kytkeä mokkula usb hubiin jossa on erillinen virtalähe, jolloin kone ei kuormittuisi liikaa.

Itselläni on adsl+3g dual wan kombo modeemi ja mokkulalle ei voi käyttää jatkojohtoa, koska kovassa rasituksessa modeemi ei jaksa työntää tarpeeksi virtaa ja mokkula sammuu.
Hei ValokuituNalle ja Jaska1!

On totta, että nettitikun kytkeminen erilliseen reitittimeen parantaa yhteyttä reitittimen ominaisuuksienkin takia.

Nettitikuissa on myös sellainen ominaisuus, että jos ja kun nettitikku kuumenee liikaa, saattaa tikku katkaista yhteyden varotoimenpiteenä.

Hieno homma, että nettitikku toimii hyvin ainakin "normikäytössä".


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Kyllä Jaskan vastaus on oikea !
Juuri näin, USB ei kestä vaan HUB:in kautta jne. Virtaa, virtaa jne. Foorumit pullollaan juttuja USB ongelmista.

Soneralle!
Hankitkaa parempia 4G linkkejä Järvenpään Pöytäalhoon. Surkee 22-33 Megaa liittymällä joka mahdollistaa 150/50 ! Meidän talomme katolla 3 isoa linkkiä ? Kenen? Verkko surkee sekä 3G että 4G. Talomme sijainti Pöytäalhonkuja 4 .ssa.
Ostin tammikuussa uuden HP ProBook -kannettavan ja siihen maaliskuussa liikkuvan laajakaistayhteyden, johon tuli Huawein E3276 mokkula. Koneeni käyttöjärjestelmä alkoi tämän jälkeen sulkeutumaan vakavien virheiden estämiseksi. Otin yhteyttä HP:n tekniseen tukeen, ja koneeni analysoinnin mukaan nettitikku voisi olla syynä käyttöjärjestelmän. kaatumiseen. Mitähän tällaiselle ongelmalle kannattaisi tehdä. HP pyysi päivittämään tikun ohjelmiston, mutta en löydä Soneran verkkosivuilta kyseiseen malliin mitään ohjelmistopäivityksiä. Onko kyseessä sittenkin noissa viestiketjun viesteissä tarkoitettu virtaongelma?

Vastaa