4G ja NAT

  • 11 December 2014
  • 42 kommenttia
  • 45 katselukertaa

Muokkaus TeroRe 29.3.2021:


 


Matkapuhelinverkossamme on nyt mahdollista käyttää julkista vaihtuvaa eli dynaamista IPv4-osoitetta valitsemalla laitteen APN-asetuksissa Prointernet. Palvelu on käytettävissä 2G-, 3G- ja 4G-verkossa ilman erillistä maksua.


 


---


 


Hei!
Otimme käyttöömme 4G yhteyden ihan muutaman viikon sisään sen julkaisusta, se onkin toiminut hyvin lukuunottamatta yhtä isoa katkoa joka tuli sen yhden myrskyn aikaan.

Itse pelaan paljon mm. Xboxilla netissä ja huomasin tässä muutama päivä sitten oudon asian, jostain syystä yhteydessäni on NAT "moderate" tasolla ainakin Halo Reachin yhteysasetusten mukaan. Tämä on tapahtunut nyt varmaan viikon sisällä, eikä NATtia siis aikaisemmin ollut.

Miten saan NATin pois päältä, ja miksi se yhtäkkiä on päällä?

Yhteyksistä en paljoa tiedä, muuta kuin sen että NAT haittaa varsinkin nettipelaamista aivan pirusti, joten mikä on sen käyttötarkoitus, asiakkaan kiusaaminen?
Tikku on ZTE 4G tikku jos sillä on jotain väliä.


42 kommenttia

JuZZii: Mukava kuulla, että 4G yhteys on toiminut. Kannattaa vaihtaa yhteysosoitteeksi prointernet.
Kiitos nopeasta vastauksesta, vielä yksi typerä kysymys, miten vaihdan yhteysosoitteeksi tuon prointernetin?
JuZZii: Muutos onnistuu MobileBroadband yhteysohjelman asetuksista. Internetyhteys pitää katkaista ennen asetusten muuttamista.
Mitä teen väärin? Menin tuossa ohjelmassa asetukset/yhteys ja siellä on liuta niitä kaikenlaisia eri operattoreita yms. Sitä joka on käytössä, eli Sonera en pysty mjuokkaamaan joten tein uuden. nimesin sen sonera4g, laitoin APN- nimeksi prointernet ja todennukseksi kokeilin pappia ja sitten chappia, kumpikaan ei toimi, laatikkoon tulee ei yhteyttä ja yhdistä painike on harmaa.
Ilmeisesti yritin tunkea sitä prointernettiä väärään paikkaan?
JuZZii: Kokeile vielä verrata Soneran profiilia ja omaa tekemääsi, että kaikki muu on samalla lailla paitsi APN: laita prointernet siihen, minkä olet tehnyt itse. Jos näillä konsteilla ei onnistu niin kannattaa olla yhteydessä Helpsoniin.
Asensin sen tikun mukana tulevan ohjelman varmuuden vuoksi uudestaan, ja nyt näyttää avointa NATtia.
Suurkiitokset nopeasta palvelusta ja avusta! 🙂
JuZZii: Hienoa, että sait tikun toimimaan. Aurinkoista kesän jatkoa!
Miten tuo nyt käytännössä tehdään? Pelaan kanssa xboxilla ja natti on mallia moderate. mulla on tuo huawei modeemi käytössä. Olen koittanut säätää 192.168.1.1:stä, mutta en löydä listaa apn:istä.
Moi!
Itellä on tämä ZTE:n tikku enkä ainakaan sen mukana tulleen ohjelman kanssa saanut tuota apn:ää vaihdettua. Alun perin ei pystynyt edes yhdistämään Liveen, boksin mukaan oli jotain MTU-asetuksia pielessä.
Boksin sain toimimaan niin että asensin Mobile Partnerin joka tuli jonkun vanhemman tikun kanssa, ja käytin sen luomaa puhelinverkkoyhteyttä tikun kanssa ja sillä kaikki toimi heti. Sitten tuli tämä NAT-ongelma, puhelinverkkoyhteys ei enää yhdistänyt, ja tikun oma ohjelma yhdisti NATin kanssa. Yritin tuota Olavin neuvomaa APN-temppua mutta se ei onnistunut ja poistin tuon tikun oman Mobile Broadband-ohjelman ja asensin uudelleen.
Kaikki pelitti normaalisti mutta viikon kuluttua ongelma palasi, nyt asensin windowsin uudestaan ja kaikki toimii taas, eli ei ole mitään hajua mikä tuo ongelma on loppupeleissä ollut ja onko se ollut minulla vaiko Soneran päässä.
Eli miten laitan se prointernet apn:n päälle? APN kohtaan olen laittanut prointernet ja soittonumeroksi *99#. Muut kohdat tyhjiksi ja todennukseen auto. Punaista valoa näyttää huawei modeemi kun painan yhdistä.
Hei Puolikas1, oletko kokeillut laittaa asetuksia uudestaan? Ihan oikein olet tehnyt, eli kohtaan missä normaalisti APN internet, kirjoitetaan prointernet. Soittonumero sama *99#. Mikäli ei onnistu, ole yhteydessä Helpsoniin http://www.helpson.fi/ Toivottavasti saat toimimaan!
Eikö kukaan osaa auttaa? Mulla on modeemi pois päältä öisin ja seuraavana päivänä joudun käynnistämään sen about 10 kertaa, että saan edes yhteyden nettiin, saatika julkisen ip:n ja sitä kautta xboxista natin auki. Helpsoniin soitto vaikuttaa aika hintavalta ratkaisulta.
Hei Puolikas1!

Oletko koittanut poistaa ja asentaa Nettitikkusi ohjelmistoa uusiksi?
Mulla on käytössä toi huawei b593 router ja siinä sim kortti, joten ei mulla ole nettitikkua.
Hei Puolikas1!

Pahoitteluni aiheutuneesta haitasta ja vaivasta.

Ikävä kyllä Prointernet ei toistaiseksi toimi 4g:n kanssa, asiaa selvitellään parhaillaan.
Joko prointernet/opengate toimii 4g:n kanssa?
Hei Puolikas1! Asia on edelleen selvityksessä. Palaamme tälle foorumille kun saamme lisätietoa asiasta.
Hei!

Saamamme tiedon mukaan Prointernet on ollut suunnitelmissa esillä, mutta toistaiseksi sitä ei ole saatavilla 4G yhteyksiin. Aikataulu on avoin, joten tarkkaa tietoa jatkon kannalta meillä ei ole tiedossa.
Joopajoo, olen tänään käynnistellyt tota routteria kohta 3 tuntia putkeen, et pääsis pelaamaan liveen...
Nyt vastauksia kiitos, mulla on ollut b593 router soneran 4g liittymällä kesästä asti. Pelaamaan pääsee vain satunnaisesti, jos jaksaa resetoida modeemia monta tuntia putkeen. Eli miten sen natin saa auki??
Muut pelaajat jeesatkaa kiitos.
Melina kirjoitti:
Hei!

Saamamme tiedon mukaan Prointernet on ollut suunnitelmissa esillä, mutta toistaiseksi sitä ei ole saatavilla 4G yhteyksiin. Aikataulu on avoin, joten tarkkaa tietoa jatkon kannalta meillä ei ole tiedossa.


Mikäs nyt on tilanne?
Hei aapeecee,Puolikas1 ,

4G:tä ei tällä hetkellä valitettavasti voi yhdistää prointernettiin/opengateen.
Mikäli mahdollista, voihan laitteen tietenkin pakottaa 3G:hen ja tällöin vaihtaa APN Opengateksi.
Mariela kirjoitti:

4G:tä ei tällä hetkellä valitettavasti voi yhdistää prointernettiin/opengateen.


Onko tähän tulossa muutosta? Nopea netti houkuttelisi, mutta julkinen IP on itselleni aivan ehdoton.
Rusna kirjoitti:
[quote="Mariela":1smbj57b]
4G:tä ei tällä hetkellä valitettavasti voi yhdistää prointernettiin/opengateen.


Onko tähän tulossa muutosta? Nopea netti houkuttelisi, mutta julkinen IP on itselleni aivan ehdoton.[/quote:1smbj57b]

Olisiko mahdollista saada päivitystä?
Olavi kirjoitti:
JuZZii: Mukava kuulla, että 4G yhteys on toiminut. Kannattaa vaihtaa yhteysosoitteeksi prointernet.


Hankin hiljattain teidän 4G-liittymän luottaen tähän viestiin. Varsin härskiä asiakkaalle valehtelua Soneralta (ei tosin mitään uutta).

Vastaa