4G kuuluvuus Nokia Harjuniitty

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 1 katselukerta

Mikähän mahtaa olla ongelma, kun muutatin liittymäni nettinopeuden 4G:ksi Soneran peittokartta alueen tietojen pohjalta eikä 4G kuuluvuus toimi juurikaan alueella?

Edellytyksenä tilauksen tekemiselle ehdottomasti oli, että koti-osoitteessani 4G kuuluu hyvin. Peittokartta ilmoittikin lähes koko Harjuniityn alueella Nokialla 4G:n odotetun kuuluvuuden erinomaiseksi.

Näin ei kuitenkaan ole ja 4G:llä ei ole juuri ollenkaan kuuluvuutta alueella. Kotonani toimii vain 3G ja testattuani yhteyden myös ulkona kotikadullani Kämppätiellä ja lähikaduilla tilanne on yhtä huono. Ainoastaan pienellä alueella mäen päällä Sipiläntien ja Koppelonkadun välisellä kävelytiellä 4G-yhteys muodostui ja sielläkin oli vain heikko kenttä (1-2 tolppaa).

Laitteeni on Nokia Lumia 930. Puhelimen 4G-yhteys toimi kyllä Nokian keskustassa, kun kävin sitä siellä kokeilemassa.

1 kommentti

Hei jksalmi,

peittoaluekartta on sonera.fi .-sivustolla suuntaa-antava, joten katselin täältä teknisen asiakaspalvelun puolelta siellä olevan maastolliset haasteet eli mäet osittain kuuluvuutta heikentämässä. Lisäksi mastojen etäisyys suhteessa kotiosoitteeseesi on myös yksi tekijä heikentämään signaalia muidenkin verkon käyttäjien ohessa.

Alueelle on tulossa parannuksia ennen ensi vuoden kesää eli tarkemmin Harjunniitylle, joten silloin viimeistään tilanne paranee.

Vastaa