A-Link WNAP ja Huawei E586

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Onko kellään (oikeaa) tietoa A-Link WNAP wlan-reitittimen toimivuudesta Soneran Huawei E586-mokkulan (tai vaihtoehtoisesti Huawei E353 tikun kanssa)?
Tässä tarkempi kuvaus wlan purkista:
WNAP A-LINK WNAP 300MB WLAN-Tukiasema + 4-porttinen kytkin ( WEP-, WPA-, ja WPA2 -salaustekniikat )

Soneran laajakaistakauppias ja A-Linkin myyjä vakuuttivat yhteen ääneen, että kyllä toimivat keskenään. Yritys numero 1 ei kyllä vaikuttanut kovin lupaavalta..

Alla on viestini A-linkin kauppiaalle:

Sain eilen reitittimen, mutta se ei saanut yhteyttä nettiin huawei e586-mokkulani kautta.. Wan-valo ei edes välähtänyt kertaakaan. Käytin 'Auto'-valintaa 3G USB (tai jotain) yhteystyypin kanssa. Huomasin, että mokkulani ei ollut sillä laitelistalla (alasvetovalikko), jolla tuo 'Auto'-valintakin on. En huomannut tuolla listalla edes huawei E353 tikkua, joka on toinen vaihtoehto käyttööni.

Onko siis niin, että lähettämänne A-link WNAP toimii vain vanhempien tikkujen kanssa? Nämä mainitsemani Soneran tikut ovat melko uusia malleja.

Tiedän kyllä, että E586:ssa on jo wlan, mutta sen signaali ei yllä tarpeeksi kauas, that's the problem.

1 kommentti

Sain seuraavan tiedon A-Linkin teknisestä tuesta:

Tuo E586 ei ole tuettuna missään wnap -mallissa.
Mutta E367 on tuettuna kaikkissa malleissa, kunhan WNAP on päivitetty uusimpaan firmis versioon (wnap:n vanhimmassa a -mallissa pitää modeemin malliksi valita E1820).
Mikä WNAP malli teillä tarkalleen on? Laitteen pohjassa lukee WNAP tai WNAP(b) tai WNAP(c).

Osaiskohan joku kertoa, mitä menetän, jos vaihdan E586:n E367:ään. Molemmissa on teoreettinen huippu 21 Mb, liekö eroa, kuinka hyvin saa napattua 3G -signaalin, jos kenttä huononee?

Edelleen kiinnostaisi, onko mikään WNAP wlan router yhteensopiva tuon Huawei E586:n kanssa? Olisi kätevää käyttää matkoilla akkukäyttöistä mokkulaa, ja laittaa se kotona wlan reitittimeen kiinni.

Vastaa