ADSL-laajakaistan hitaus/nopeuden lasku

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 1 katselukerta

Hei!

24/1 adsl-laajakaistamme nopeus on hidastunut tässä parin viikon aikana useita megoja. Ennen nopeustestistä tuli sellaisia 17-18 megan lukemia, nyt maksimi mitä tämä antaa on jotain 12-13 luokkaa. Joskus voi olla vähemmänkin, saattaa hipoa kymmentä megaa. Vasteaikakin tuntuu heittelevän välillä kovasti, kestää joskus tosi kauan ennen kuin jokin nettisivu vastaa. Noissa äsken tekemissäni nopeustesteissänikin tuo pingi on tavallista korkeampi, aikaisemmin se oli vain 12-15 luokkaa.

Tässä pari äsken tehtyä nopeustestiä:
http://www.speedtest.net/result/3386545435.png
http://www.speedtest.net/result/3386548378.png
http://www.speedtest.net/result/3386550465.png

Mistähän tämä johtuu, tämä alkaa kuitenkin välillä tuntua jo aika hitaalta peruskäytössäkin?

2 kommenttia

Hei TerttuM,

Vilkaisin yhteyttäsi ja siinä näyttäisi olevan jostain syystä hieman liikaa vaimennusta. Onko käytössäsi se alkuperäinen puhelinjohto (n. 2m pitkä)? Jos käytössä on pitempi johto tai alkuperäistä johtoa on jatkettu, voi tämä ongelma johtua siitä.

Voisitko palauttaa modeemiisi tehdasasetukset ja varmista että käytössäsi on paketin mukana tullut puhelinjohto. Nopeudet näyttäisi modeemille asti olevan n. 21mbit mutta se voi tosiaan tuon vaimennuksen takia hieman heitellä testatessa.

Jos ongelma jatkuu kuitenkin resetin ja johdon varmistuksen jälkeen, kannattaa asiasta jättää vikailmoitus. Vikailmoituksen voit jättää soittamalla vikapalveluun tai jättämällä palvelupyynnön omien sivujen kautta.
Hei!

Modeemin resetointi näköjään sai yhteyden nyt toimimaan oikein! 🙂 Kiitoksia avustasi.

Vastaa