ADSL pingin parannus

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 1 katselukerta

Tälläsen postasin teitille facebookkiin mut ei siel näemmä kauhean iso vastausprosentti ole... Copypastesin kun en jaksa uusiksi kokonaan selittää.

ps. Haaveilenko teknologialta nyt liikoja? pingit ovat samat esim WoW:ssa (about 40, serverit ranskassa) kotona kuin asuntolassakin oli, mutta cs noin tupla...(liettua)

Heippa! Mietin sellaista että onnituisko laittaa pelejä varten optimoidut säädöt päälle meidän verkkoyhteyteen? Meille tulee ADSL ja samasta purkista TV (IPTV?). Ongelmana on normaalia hiukan isommat pingit (haittaa esim First Person Shooter peleissä yllättävän huimasti) sekä olen huomannu että kun TV on päällä, verkko alkaa jotenkin takkuilemaan... en ole varma, lähinnä nähnyt sen pelissä että kaikki framet ei tuu perille serveriltä oikein. Kuvassa ylimääräistä hyppimistä ja sen sellaista pientä, vaikea kuvailla. Luin jostain että ADSL yhteyksiin on mahdollista laittaa ns "pelaajan säädöt" päälle, joka saattaa haitata hiukan TV kuvan kanssa, mutta antaa paremmat pingit jne.

Minulla oli ennen toisessa kämpässä asuntolassa langaton kaapeliyhteys, joka antoi liettualaiselle serverille 20-40 pingin, pienellä jitterillä per kerta, mutta tuolla hajonnalla. Täällä kotona ADSL:llä pingi on alhaisimmillaan 55, suurimmillaan ilman muita ongelmia 85. Jos saisi sen tiputettua sinne 40 alle, olisi ihan mukavaa...

Kysyn lähinnä täällä siksi, että onko se mahdollista? En tähän hätään vielä saa vanhempieni sotua palveluihin kirjautumista varten, mutta kyllä sitten kun tiedän että asialle voisi jotain tehdä.

Muutoin kyllä yhteys pelaa suht mainiosti, ei pahemmin valittamista ADSL:äksi. kaista aina 5-15megaa (pitäs olla 24 mut kelvannee) ja ulos se menee lähes siihen yhteen megaan niinku pitäiski.

Oi! Unohin kysyä että mistähän johtuu eräässä ohjelmassa tälläinen virhekoodi: Symmetric Nat Router... Siin on sellanen learn more nappi joka lähinnä käskee avata portin 16000 ja laittaan palomuurista jnejne poikkeuslistalle että kaikki läpi vaa... Tehty mutta tulee aivan satunnaisesti avatessani pelihuonetta? Sulkemalla ja takaisin kirjautumalla muutaman kerran ongelma yleensä lähtee, mutta en voi käsittää miten se tulee vain välillä? Luulis että kokoajan tai ei ollenkaan... tästä on sen verran haittaa kun peli lienee p2p systeemillä tai jotakin, se ei suostu yhdistämään toisin pelaajiin oikein tämä router välissä, tai vaikka suostuisikin, niin muut pelaajat näkevät ikonin tästä "reitittimestä" ja eivät tahdo edes kokeilla että toimiiko, vaan potkii pois. Ymmärtäähän tuon, lagisia pelejä on tarpeeksi tullut pelattua...


pps: tän en usko onnistuvan, mutta jos löytyis joku lisä suojaus verkkohyökkäyksille yhteydelleni nii laittakaa ihmeessä... vähä nakertaa ku vastustajan pelaajat suuttuu kun pelaan toisinaan hyvin, sitten tulee näitä kovasti yleistyneitä DOS/DDOS hyökkäyksiä jotka kuormittavat/katkaisevat netin... lähinnä kuormitusta tulee CS puolella, ei koskaan kun menee huonosti mutta turhan usein kun menee hyvin.. Pingit nousee tasaiseen 300ms tai vaikka hyppivään 20000ms tms. WoW:n puolella yhteys katkeaa kokonaan, hyvin tyypillinen kikka mitä siellä käytetään... katkaistaan useammalta vastustajan pelaajalta verkkoyhteys että voittaa varmasti... (losers)

3 kommenttia

Hei MooneY

Oletko milloin laittanut viestiä facebookin kautta? Vastauksissa saattaa joskus kestää hieman pidempään joten malttia odotukselle :) Uskon että saat sieltäkin vielä erillisen vastauksen!

Mutta asiaan, liittymässänne on siis meidän Viihdepalvelu jonka kautta myös TV-kuva kulkee. TV-kuvan toimivuuden varmistamiseksi, linjassa on virheenkorjaus aina automaattiesti päällä, joka nostaa hieman ping-arvoa verkkopeleissä. Tämä ominaisuus voidaan ottaa pois päältä mutta se voi vaikuttaa TV-palvelun toimintaan huonontavasti. Ominaisuus voidaan kyllä kääntää jälkikäteenkin takaisin päälle mikäli siitä ongelmia syntyy.

Symmetric Nat Router ongelmaasi en valitettavasti osaa vastata kun en tarkkaan kyseistä ohjelmaasi/peliä tunne. Ddos-hyökkäyksiä vastaan ei oikein suoraa ratkaisua meidän puolelta ole tarjota, näihin kun ei pysty mitenkään ennalta edes varautumaan. Yksi keino voisi olla esimerkiksi oman IPn peittäminen jolloin iskun tekijä ei voi kohdistaa hyökkäystä sinun modeemillesi. Tästä aiheesta voisi löytyä enemmän tietoa esimerkiksi pelaajien keskustelufoorumeilta?
Kiitoksia vastauksesta, ja kyllä sainkin hieman apua facebookin kautta jo :) virheenkorjaus on pois päältä nyt, tosin pingiin se ei vaikuttanut (tai kenties minimaalisesti). Pelissä tosin saattoi olla silti hieman realistisempaa kuvaa (esim hahmot tuntuivat olevan todellisuudessa aikalailla siellä missä näkyivätkin, sekä juoksusta pysähtyminen ja siitä ampuminen piti rekyylin kurissa pienemmällä odotuksella, kun juostessa rekyyli on huima.)

Eipä ainakaan toistaiseksi ole ollut valituksia TV-kuvasta, pyydän sen takaisin päälle vasta tarvittaessa.
Hei MooneY

Kiva kuulla että sait apua nopeasti facebookin kautta! Seuraile tosiaan TV-puolen palvelua jatkossa ja ilmoita meille mikäli siinä tulee ongelmia. Oikein hauskaa kesän jatkoa sinulle!

Vastaa