ADSL:stä EXTRAksi?

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
  • Meilaaja
  • 366 kommenttia
Katselin saatavuustietoja, ja totesin että lasteni osoitteeseen, jossa on adsl minun nimissäni, on nyt saatavissa vain EXTRA-liittymä. Kemi, kaupunkialueella.

Kuinka liittymän tyypin vaihto onnistuisi? Adsl on määräaikaisella sopimuksella kiinni vielä vuoden. 2 megainen yhteys.

Miten Extra kulkee käytännössä? Asennusosoite on omakotitalo, kaapeloitu alue, TV-kaapeli ei käytössä siinä rakennuksessa. Vintillä on julmettu kerä koaksiaalia joka nousee sinne maasta ulkoseinää pitkin ja kerän pää vapaana. Johto riittäisi vaikka talon kiertämiseen "lahjapakettiin" ja rusetti päälle!

Nykyinen yhteys tulee puhelinkaapeleita myöten, keskittimeen on matkaa 500m.

4 kommenttia

Omakotitalossa Laajakaista Extra tarkoittaa yhteyttä kaapelitelevisioverkon kautta. Mainitsemasi ADSL-liittymän määräaikaisuus sitoo ADSL-yhteyden käyttäjäksi sopimuksen määräaikaisuuden loppuun asti, mutta sen jälkeen liittymätyypin vaihto Extraan on sopimuksen kannalta mahdollinen.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
Onko talossa otettava myös kaapeliTV käyttöön jos laajakaistan haluaa televisiokaapelin kautta tulevaksi?

Mitä asia tarkoittaa käytännössä? Vintillä olevan koaksiaalin päähän liitin ja purkki jossa Wlan-lähetin vai kuinka?

Osoitteeseen ei saatavuuskysely näytä lainkaan adsl:ää, vain extran. Tarkoittaako se että adsl on sieltä poistunut valikoimista ja jos yhteyden haluaa nopeammaksi niin vain kaapelitv:n kautta tuleva extra on mahdollinen?
Kaapeliverkon kautta toimiva Laajakaista Extra -liittymä edellyttää, että asuntoon on kytketty käytöön myös Kaapeli TV -liittymä. Kaapeli-TV -liittymän kytkennän yhteydessä asentaja rakentaa tarvittaessa lisämaksusta tarvittavan huoneiston sisäkaapeloinnin ja tarvittavat antennipistorasiat.

Kaapeliverkossa Laajakaista Extra -liittymässä tarvitaan lisäksi kaapeli-modeemi, joka kytketään huoneiston antennipistorasiaan. Nopeusluokassa 100/5 Mbps, modeemin on oltava Eurodocsis 3.0 -tyyppinen.

Jos liittymän alueella on tällä hetkellä saatavuus Laajakaista Extra -liittymälle, mutta ei Laajakaista ADSL -liittymälle, nykyisen ADSL-liittymän nopeutta ei ole todennäköisesti mahdollista nostaa.

Löydät lisätietoa Kaapeli-TV -palvelustamme täältä. Kaapeli-TV:n tilaaminen on mahdollista, joko asiakaspalvelumme tai paikallisen jälleenmyyjän kautta.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
Sonera-asiantuntija kirjoitti:
Kaapeliverkon kautta toimiva Laajakaista Extra -liittymä edellyttää, että asuntoon on kytketty käytöön myös Kaapeli TV -liittymä. Kaapeli-TV -liittymän kytkennän yhteydessä asentaja rakentaa tarvittaessa lisämaksusta tarvittavan huoneiston sisäkaapeloinnin ja tarvittavat antennipistorasiat.Näytti, että kaapeliTV:ssä ei enää ole perusmaksua jos ei ota mitään kanavapaketteja.

Mutta kaapelin käyttöönotto on turhan kallista pelkkää nettiyhteyttä varten. Asennushintaa ei sivulla ollut, mutta joku vuosi sitten tuli tarjous jossa asennus olisi tehty vain 600 euron hinnalla. Ja pitäisi adsl-purkkikin uusia. TV-käyttöön tuota ei tarvita kun uusi antenni ja digipoksi hoitaa yle1:n näkyville ja muille kanaville ei ole tarvetta.

Olkoon, eiköhän tuolla kaupungissa joku muukin kuin Sonera tarjoa nettiyhteyttä. Nykyinen adsl toimii vielä vuoden kun on määräaikainen liittymä.

Vastaa