Cisco EPC 3825 Wlan ongelma

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei!

Sain tuossa juuri eilen Cisco EPC 3825 kaapelimodeemin. Asentelin laitteen toimintakuntoon ja ethernet piuhaa käyttäen ei olekaan mitään ongelmaa. Ongelmat alkavatkin heti Wlanin käytön aloittaessa. Yhteys pätkii wlanilla jatkuvasti, vaikka esim steam kuitenkin pitää itsensä aktiivisena. Itse internetselain valittaa lähes jatkuvasti että Unable to connect to internet (kokeiltu eri selaimilla jne). Olen koittanut myös poistaa modeemin palomuurin pois päältä eikä sekään auta. Aluksi wlan-yhteys oli toimiessaan myös hyvin hidas (alle 20mb latausnopeus), mutta ladattuani soneran avustajan se teki jotain taikojaan ja nyt latausnopeudet wlanilla hieman paremmat (n. 50mb). Olen myös lukenut että modeemin laittaminen bridgediksi voisi auttaa kyseisen boksin ongelmiin, mutta itselläni ei tuolla asetuksista sellaista vaihtoehtoa ole. Onko boksiin myös saatavilla jotakin firmispäivitystä joka voisi korjailla wlan ongelmia?

Myös itse wlanin radiosignaali on melkosen heikko, ei edes kata pienen yksiöni (34m^2) jokaista nurkkaa.

4 kommenttia

Hei Marqss,

Olitkin jo vikailmoituksen tehnyt ja lisätietoihin oli WLAN ongelmasta laitettu tietoa myös.

Vikailmoituksen käsittelyn aikana modeemin ohjelmisto tarkistellaan samalla, joten sen yhteydessä sinulle pitäisi tulla uusin versio jossa siltausmahdollisuuskin on mukana.
Nyt tuli tuo uusi firmis laitteeseen ja vaikuttaa ainakin siltä että netti ei enää pätki samalla tavalla. Latausnopeus wlania käyttäen on kuitenkin edelleen hidas (20mb). Testattu myös 2 eri koneella ja jakaen galaxy s 4:n LTE yhteyttä saan läppäriltä kuitenkin n. 60mb, eli asetuksissa ei vikaa. Onko siis jotain kikkaa, että saisi tuon ciscon laitteen wlanin nopeuksia paremmiksi?
Nyt taas hetken aikaa vilkutteli DS, sekä US valoja, jonka jälkeen myös WLAN toimii moitteetta. Ainakin toistaiseksi! 🙂
Hei Marqss,

Hieno homma että nyt näyttäisi toimivan paremmin. Toivotaan että uudella ohjelmistolla toimii nyt paremmin.

Vastaa