En saa poistettua keskeneräistä Tietoturvan asennusta

  • 11 December 2014
  • 8 kommenttia
  • 12 katselukertaa

Heipä hei,

Soneran on-line -tuki ei suostu lähettämään kysymystäni eteenpäin, koska en "ole täyttänyt kaikkia pakollisiksi merkittyjä kohtia", vaikka olen takuuvamasti täyttänyt kaikki tähdellä merkityt kohdat, ja koetin Mozillan lisäksi täyttää lomakkeen Explorerillakin. Laitan siksi kysymykseni tänne tyhjälle keskustelualueelle ja toivon että Soneran tukipalvelu tai joku tänne eksynyt fiksu käyttäjä sen täältä bongaa.

Soneran kautta downloadattu F-secure -tuote ei asennu loppuun: Ekalla kerralla jumiutui ja sen jälkeen ohjelma yrittää joka kerran käynnistettäessä asentaa itsensä loppuun, mutta jumiutuu aina (olen odottanut maksimissaan noin 45 min ilman sen jälkeen kun asennuspalkki jumiutuu noin 85% kohdalle ilman että asia näyttäisi etenevän minnekään). Prosessi täytyy lopulta keskeyttää ctrl+alt+delillä.

Ongelma on että en pysty asentamaan tuotetta uudelleen, koska en saa epäonnistunutta yritystä poistettua eikä sitä voi asentaa uudelleen ennen poistoa. Ikoni näkyy alalaidassa, mutta Sonera Tietoturva ei näy kontrollipaneelin kohdassa "lisää tai poista ohjelmia". Se ei myöskään näy Käynnistä-valikon ohjelmalistassa. Kovalevyllä Sonera Tietoturva -kansio näkyy ohjelmatiedostoissa, mutta avatessani uninstall-kansion ohjelma ei anna ajaa uninstalleria sitä kautta (ei vasemmalla eikä oikealla nappulalla klikattaessa) vaan sitä yrittäessäni käskee tehdä uninstalloinnin ohjelmien poistotyökalun kautta - jossa ohjelma siis ei näy.

Käyttikseni on Vista. Läppäri, johon tietoturvaa yritän asentaa on pari kk vanha ASUS N20A. Nortonin ohjelmiston olin uninstalloinut ja olen aika varma (mutten ihan 100%) että muistin käynnistää koneen uudelleen Nortonin poistettuani, ennen kuin ajoin F-securen installerin. Muistaakseni kuitenkin Nortonin uninstallointiprosessi suositteli lopuksi koneen re-starttia, jonka tein.

Tietoturva-paketti liittyy useita vuosia sitten tilaamaani lisenssiin, ja mietinkin että onko mahdollista että vanhalla lisenssinumerolla saisi Soneralta vanhan version tietoturvasta, joka ei olisi vista-yhteensopiva. Lienee turha pelko? Lisenssi toimii kyllä pöytäkoneen Windows XP Prossa, ja sen saa asentaa kolmelle koneelle.

En keksi mitä muuta enää koettaisin päästäkseni puolinaisesta asennuksesta eroon. Tämäkin viesti piti käydä kirjoittamassa niin että laitoin Windows-palomuurin päälle, vaikka F-Securen ikoni kummittelee alalaidassa. Windowsin mukaan muita palomuureja ei kuitenkaan ole aktiivisena.

Kiitokset jos joku osaa vastata.

8 kommenttia

Epäonnistuneet Sonera tietoturva/F-Secure asennukset saa tarvittaessa poistettua tietokoneelta erillisellä apuohjelmalla:
- Lataa Sonera Tietoturvan / F-Securen poistotyökalu tästä
- Pura Zip-tiedosto tietokoneellesi haluaamasi kansioon ja suorita tietosto 'UninstallationTool.exe'
- Tietokoneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen asenna Sonera tietoturva uudelleen.

Sonera tietoturvan versio ei ole lisenssiavaimesta riippuvainen, joten vanhemmallakin lisenssillä latautuu tietokoneelle uusin versio tietoturvasta. Jos sattusi käymään niin, että Sonera tietoturva ilmoittaa uudelleenasennuksen yhteydessä lisenssiavaimen kaikkien asennuskertojen olevan käytetty, ilmoita asiasta Vikapalveluun 0206 90101 (ma-pe 8-20 ja la 9-16.30). Vikapalvelu resetoi lisenssiavaimen, jonka jälkeen sillä voi käyttää Sonera tietoturvaa jälleen kolmella tietokoneella yhtäaikaa.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Kiitos vastauksesta, hienoa että tämä kyselypalsta toimii tällä tavalla, niin ei tarvitse roikkua puhelinlinjoilla.

Laitoin saman kyselyn eilen illalla F-Secureen, ja sain sieltä sähköpostitse saman ohjeen 4 h teitä nopeammin (mutta kyllä Soneran 12 tunnin kuluessa tullut vastauskin on vielä hyvää palvelua, kun verkossa toimitaan) Sanoivat F-Securelta että jollei poistotyökalu auta, niin lisätuki on haettava Soneralta.

No nyt en ole varma auttoiko se. Poistotyökalu pyytää käynnistämisen jälkeen hyväksymään sopimuksen, ja sen hyväksyttyäni se välittömästi buuttaa tietokoneen ja siten ilmeisesti keskeyttää itsensä. Koetin samaa vikasietotilassa, samoin tuloksin. Oletin että sen olisi pitänyt kysyä jotain muutakin, kuten että missä kansiossa poistettava tietoturvatuote on, tms. Ilmeisesti se silti poisti suurimman osan tietoturvasta, sillä Sonera Tietoturva -kansion koko on nyt 186 tavua ("koko levyllä" silti n. 4000 tavua - mitä ikinä tämä Sonera Tietoturva -kansion "ominaisuudet"-kohdasta löytämäni tieto tarkoittaakaan), ja siellä on vain yksi alakansio "Anti-virus", jonka sisällä näkyy vain yhden kilotavun gkhstop-tekstitiedosto. Windows ei enää näe että koneessa olisi muita tietoturvaohjelmistoja kuin windowsin oma, eikä F-Securen ikoni enää näy ruudun alalaidassa.

Mutta nuo jossain päin kovalevyä olevat n. 4000 tavua epäilyttävät. Pitääkö ne saada pois ja miten ne saa pois ennen kuin yritän downloadata virusturvan uudelleen?

Kiitoksia jo etukäten tästäkin vastauksesta.

-Maria (mkala)
Voit poistaa kokonaan Sonera tietoturva - kansion sisältöineen ennen ohjelman uutta asennusta. Mitä ilmeisemmin poistotyökalu on toiminut, koska F-Securen kuvake on kadonnut Windowsin Tehtavapalkista.

Epäilen että tietokoneesi kiintolevyllä 4000 tavua on varausyksikön koko, jolloin alle 4000 tavua pienepi tiedosto vie tilaa levyltä yhden varausyksikön verran, koska samaa varausyksikköä ei käytetä kuin yhden tiedoston tallentamiseen.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Kiitos näkemyksestä. Poistin siis loput tietoturvan jämät tiedostonhallinnan kautta.

Valitettavasti alkuperäinen ongelma palasi, eli F-Securen asennus näyttäisi jumittuvan samaan kohtaan. Asennus etenee noin puolessatoista minuutissa vauhdikkaasti, mutta sen jälkeen asennuspalkki jumittuu noin kohtaan 80%. Läppäri on tuossa vieressä nyt rupsutellut asennusta tunni verran. Onko vielä ideoita siihen, miten tätä tilannetta diagnosoida ja korjata?

Läppäri myytiin Nortonin kanssa, mutta Nortonin ilmaisen käyttöoikeuden vanhentuessa ajattelin siirtyä käyttämään Sonera-laajakaistan kautta ilmaiseksi tulevan F-Securen käyttäjäksi. Pitääkö nyt suosiolla asentaa Norton takaisin, koska se ainakin tuntuu olevan yhteensopiva laitteiston kanssa? Virusturvalisenssin yhdistäminen laajakaistaan on ollut tärkeä syy pysyä Soneran laajakaistan käyttäjänä, joten paluu Nortoniin ei olisi oikein mielekästä, mutta toisaalta tätä ongelmaa ei jaksaisi enää kovin monta päivää ratkoa.

- Maria (mkala)
Lataathan ohjelman osoitteesta http://www.sonera.fi/Laajakaista/Palvel ... turva#Info, etkä yritä asentaa sitä mistään asennus-cd:ltä, jossa saattaa olla ohjelmasta vanha versio? Lisäksi kannattaa varmistaa, että Nortonin asennuksesta ei ole jäänyt rippeitä koneelle.

Mikäli et saa omin toimenpitein ohjelmaa asennettua, kannattaa tutustua Helpson-tukipalveluun, joka auttaa puhelimitse sekä tarvittaessa kotikäynnein asiakkaan oman laiteympäristön ongelmissa. Helpson-tukipalveluun voit tutustua osoitteessa http://www.helpson.fi.

T. Panu
Sonera Asiakaspalvelu
Morjens, oothan varmasti poistanut kaikki muut härpäkkeet (nortonit jne) alta pois? Nehän kun kovin hankaloittavat f-securen lataamista.
Törmäsimpä itsekkin vastaavaan ongelmaan töissäni.

Itse ratkaisin sen näin.

Lataa seuraavat ohjelmat ja asenna koneelle.
Ms Clean installer.
http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/290301

Ccleaner
http://www.ccleaner.com/download

Aja Ms Clean installer läpi ja poista sen avulla Norton(Symantec) ja F-Secure (Sonera tietoturva) viittaukset. (Antaa listan kaikista softista jotka asennettu ms installerin avulla, ole tarkkana mitä poistat)

Etsi c: asemalta kansio jonne Soneran tietoturva on asentunut.
Poista se

Aja Ccleaner ja korjaa rekisteri (Muista backup)
- Pitäisi tunnistaa rekisteristä F-Securen viitaukset, mutta kun ei ole tiedostoja niin ilmoittaa turhaksi.

Boottaa kone ja aja Soneran tietoturva.
Tuli tuossa surffatessa mieleen kuitata tähän keskusteluketjun loppuun miten sain koneen lopulta taas pelittämään.

Timmonen antoi hyvät vinkit. CleanInstaller ei kuitenkaan enää löytänyt mitään poistettavaa koneelta, kun olin tavalliset ohjelmanpoistoprosedyyrit tehnyt jo aiemmin. Rekisterinkorjaus kyllä onnistui. Se ei kuitenkaan vielä riittänyt että olisin saanut F-Securen asennettua. Latasin sitten vielä Nortonin sivuilta Nortonin oman uninstallerin, joka ilmeisesti löysi vielä jotain Nortoninjämiä. F-Secure oli päässyt tähän mennessä harmittamaan niin paljon, että päädyin lopuksi asentamaan putsattuun koneeseen Symantecin tietoturvan, joka on nyt toiminut moitteettomasti.

Kiitän kaikkia neuvoja antaneita. Ja tästedes muistan olla hyödyntämättä mitään uuden koneen mukana tulevia ilmaisia kokeilujaksoja, jos on tarkoituksena käyttää jotain muuta ohjelmaa ilmaisen jakson jälkeen.

Vastaa