fishingiäkö

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 0 katselukertaa

saan melko usein Soneran nimissä lähetettyjä huonolla suomen kielellä kirjoitettuja viestejä, joissa käsketään varmistamaan toiminnan jatkuvuus klikkaamalla jotakin kohtaa tai vastaamalla kysymyksiin. Joskus viestit ovat englannin kielellä.
Viimeisin tuli tänään klo 0.23 sanatarkasti näin:

otsikko: Soneran sähköpostipalvelu, huoltokatko
Sonera webmail inet.fi pyytää kaikkia käyttäjiä Soneran www webmail kirjautua niiden webmail.tili kirjautumistietojaan etusivulle palauttaa kaikki tietoturvadataa turvaamaan tilinsä Klikkaa tästä kirjautuaksesi tilillesi webmail kiitos

Onko tämä teidän lähettämänne (jos on niin kieli on kamalaa mongerrusta, josta ei saa selvää mitä toivotaan)? Pahoin kuitenkin pelkään, että tässä on kysymys fishingistä. Näitä on tullut jo jonkin aikaa ja olen heittänyt ne roskiin, vaikka niissä on uhkailtu webmail-tilini lopetettavaksi, liian täydeksi yms.
Pystyttekö tarkistamaan asian ja mahdollisesti tekemään asialle jotain?
terveisin
***

5 kommenttia

Hei nordmi-19!

Kyseessä on tosiaan tietojen kalasteluviesti eikä suinkaan meidän lähettämämme. Noiden kaltaisia viestejä on tosiaan tullut jostain syystä viime aikoina useita. Ne kannattaakin poistaa samantien eikä klikkailla niisä olevia linkkejä. Viestit onneksi erottaa hyvin koska ne tulee yleensä epäilyttävästä osoitteesta ja lisäksi teksti ei useinkaan ole järkevää.
miksi sonera ei pysty noita viestejä estään elikkä eikö soneraa yhtään kiinnosta että niitten nimissä lähetetään tämmösiä viestejä luulis meinaan että asialle tehtäis jotain saman tyyppisuiä viestejä tulee meinaan joka päivä
onneksi soneran sähköpostiin tulee vaan soneran laskut ei muuta
koska soneran sähköposti on varsinainen roskapostittajien paratiisi
vai onko niin että koska tämä kuuluu netin palveluihin niin on tavallaan "ilmanen"
niin sillä ei ole väliä
Hei Mmalinen,

Kalasteluviestien estämiseksi tehdään töitä, mutta tilanne on vähintäänkin haastava. Parhain tapa estää näitä kalasteluviestejä on luoda webmailin kautta viesteille sopivia suodattimia.
Webmailiin on jo tehtynä monta suodatinta, mutta ne eivät tunnu poistavan kännykkään tulevia phishing-viestejä. Miten ne saisi estettyä?
Hei Chandi,

Suodattimet ovat tällä hetkellä ainoa keino estää viestejä. Suodattimien sääntöjä kannattaa muokata sen mukaan, mitä viestejä pääsee edelleen tulemaan läpi.

Alla esimerkki suodattimesta.

[attachment=0:zlb3uikh]spam_suodatin.png[/attachment:zlb3uikh]

Vastaa