Haluan NATin pois päältä.

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei!

Nostin yhteysnopeuteni 2 megasta 24 megaan, mutta tällä hetkellä se toimii vain nopeudella 13-14/0,8. Alun ongelmien jälkeen (asentaja kävi myös paikalla kun olivat kytkeneet johonkin väärään osoitteeseen netin) netti saatiin toimimaan.

Kysyin silloin asentajaltalta, että miten tuon nopeuden saisi oikeanlaiseksi. Hän vain totesi, että aluksi kannattaa ottaa NAT pois välistä. Eli homma on seuraavanlainen:

Kone --> Buffalo GS54 --> Telewellin 501 uudella päivityksellä --> netti 14/0,8

Haluaisin laittaa telewellin boksin routaavaan tilaan ja ilman NATia, mutta sen jälkeen ei anna ollenkaan enää yhteyttä. Olen kokeillut ottaa Buffalon välistä pois ja kokeillut asetuksissa lukuisia eri vaihtoehtoja. Mutta millään ei pääse nettiin jos on NAT pois päältä. Kysynkin siis, miten sen saa pois päältä ja samalla netti toimii normaalisti. Haluan sen pois päältä kun vanhassa 2 megaisessa se oli pois päältä ja hommat toimi vallan mainiosti. Sain sen nopeuden joka ilmoitettiin.

Tiivistän:
Miten saan NATin pois niin, että yhteydet ulkomaailmaan toimivat kunnolla? Tarkat asetukset?

Onko normaalia, että yhteyteni on huomattavasti hitaampi kuin luvattu yhteys? (Telewell näyttää, että sisään tulee 18 megaa joten sehän nyt pitäisi ainakin linjasta irrota.)

Miten saisin NATin pois ja telewellin samalla router tilaan? Nyt hommat on niin, että telewell on bridge tilassa ja NAT päällä.

Kiitos jo etukäteen.

5 kommenttia

Kyseiseen modeemiin löydät ohjeita Telewellin sivuilta.

T. Panu
Sonera Asiakaspalvelu
Entäs jos haluan NATin pois päältä THOMSON ST780WL ?
Kyseinen laite tulee suoraan Soneran asetuksilla, eikä siihen voi tehdä muutoksia muihin asetuksiin kuin langattoman verkon suojausasetuksiin.

T. Panu
Sonera Asiakaspalvelu
Sonera-asiantuntija kirjoitti:
Kyseinen laite tulee suoraan Soneran asetuksilla, eikä siihen voi tehdä muutoksia muihin asetuksiin kuin langattoman verkon suojausasetuksiin.

T. Panu
Sonera Asiakaspalvelu


Xbox Live ei toimii NAT:in vuoksi , minulla on joku "strict NAT" ongelma - ehdotuksia?

uPNP, portforwarding jne on jo koettu.
Tarkennatko vielä onko Thompson ST780WL -laitteesi Sonera Laajakaista TV:n mukana tullut laite vai onko kyse meidän kautta ostamastasi ADSL-modeemista?

Laajakaista TV -mukana tulevaan ST780WL-laitteeseen ei ole tosiaan mahdollista tehdä muita kuin Wlan-asetuksiin liittyviä muutoksia.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa