hidas mutta pätkii

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 2 katselukertaa

vaihdoin elisan 2M nettiyhteyden soneran 8M/1M yhteyteen ja ongelmat alkoivat. Yhteys pätkii ja jumiutuu jatkuvasti. Nopeus pääsääntöisesti alle 4Mb/s (upload < 0.7). Voiko syy olla vanhassa modeemissa A-link RR44 vai yhteydessä??? Modeemin perässä on D-Link DFL-200 "rauta palomuuri" mihin on kytketty 4 kotikonetta.

2 kommenttia

Noilla vanhoilla A-Linkin modeemeilla on hankaluuksia kätellä yhteyttä, kokeile esim. Zyxelin Prestige 660H-D1 -mallia.
Asian selvittämiseksi, kannattaa testata yhteyttä ensin kokeeksi ilman rautapalomuuria (tietokoneella, joka kytkettäisiin modeemin kannattaa olla kuitenkin käytössä oma palomuurinsa, jotta tietokoneen tietoturva ei vaarannu). Näin saa ensin selville, onko tällä laitteella vaikutusta yhteyden toimintaan.

Mikäli ongelma jatkuu, suosittelen testaamaan yhteyttä seuraavaksi toisella Soneran verkossa toimineella ADSL-modeemilla ja lyhyellä puhelinjohdolla. Uusia laitteita ja johtoa ei kannata kuitenkaan suoraan ostaa, sillä häiriö voi olla myös linjamme puolella. Mikäli mahdollista, yhteyttä kannattaa testata esimerkiksi joltain tuttavalta hetkeksi lainaan saadulla modeemilla ja puhelinjohdolla.

Lisäohjeita asian selvittämiseen löydät myös Ohjeet ja Vinkit -sivuiltamme.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa