Huawei B593 4G portin avaaminen valvontakameralle

  • 11 December 2014
  • 10 kommenttia
  • 25 katselukertaa

Muokkaus TeroRe 29.3.2021:


 


Matkapuhelinverkossamme on nyt mahdollista käyttää julkista vaihtuvaa eli dynaamista IPv4-osoitetta valitsemalla laitteen APN-asetuksissa Prointernet. Palvelu on käytettävissä 2G-, 3G- ja 4G-verkossa ilman erillistä maksua.


 


---


 


 


Hei,

voitteko kertoa, miten Huawein B593 laitteeseen avataan portti, jotta siihen asennettua valvontakameran kuvaa voi katsella etänä esim. iPadilla? Kamera on Opticam O7 ja toimii hyvin, mutta etänä katselua en ole saanut toimimaan. Vaatiiko tämä Soneran Open Gate palvelun tilaamisen vai saako toimimaan ilmankin? Löytyykö tähän jotain valmiita ohjeita?


10 kommenttia

Hei Dell,

Sonera Open Gate -palvelun avulla mahdollistetaan matkapuhelinverkossa kaksisuuntainen datayhteys sekä tarjotaan päätelaitteille julkinen, internetissä välittyvä joko vaihtuva tai kiinteä IP-osoite.
Sonera Open Gate on lisäpalvelu. Toimiakseen palvelu vaatii jonkin nettipalvelun sekä päätelaiteen yhteysasetukseksi "opengate".

Palvelua tarvitaan muun muassa valvontasovelluksien toiminnan mahdollistamiseksi, esimerkiksi mökin valvontakamera, riistakamerat, etäkäynnistys ym taloautomaation sovellukset tai verkkopelaamiseen.

Open Gate-palvelu toimii 2G-, 3G ja 4G-verkoissa.

Ilman tätä palvelua tuskin toimiii liikkuva kuva eli tarvitset tähän kyseisen palvelun. APN laitteen asetuksiin muutetaan OPENGATE ja voit tilata tämän palvelun esim. soittamalla asiakaspalveluumme 0200 17000.
Hei,

avasin asiakaspalvelussa opengate -palvelun ja tein ohjeiden mukaiset asetukset Huawei B593S routeriin eli näin:
1. Kirjaudun Reitittimen hallintapaneeliin
2. Yleiset asetukset->Internet-asetukset
3. Muokkaa APN-profiilia
4. Luon profiilin tiedoilla:
APN: opengate
Soittonumero: (tyhjä) (kokeillut myös *99#) -> tätä ei kohtaa ei ole B593S routerissa eli ei voi laittaa
Käyttäjänimi: (tyhjä)
Salasana: (tyhjä)
Todennus:automaattinen

Kun yritän ottaa opengate yhteyden käyttöön tulee virheilmoitus:
Yhteys ei onnistunut, virhekoodi 285 ja tarkennuksena:

A problem has occured in the communication beetween your router and the wireless network. Please provide the customer supporter the following information:
Code: 0X0000011D
Deatils: user authentication fail

Mitä nyt tulee tehdä ja miten voidaan tarkistaa, että opengate palvelu pelaa niinkuin
pitääkin? Miten saan palvelun toimimaan? Minulla on myös DYNDns palvelu, johon pitäisi voida ohjata valvontakameran kuvaa niin, että voin katsoa sitä etänä, mutta arvelen, että vika on nyt opengate palvelussa tuon virheilmoituksen takia.
Hei Dell!

Kiitos viestistäsi. Toimiiko nettiyhteys kuitenkin normaalisti Huawein laitteen kautta? Mainitsemasi virheilmoitus 0X0000011D viittaa ongelmaan ajurissa (driver).

Kun muutit Huawein laitteen asetuksista APN:ksi opengate, sammutitko tämän jälkeen laitteen vähäksi aikaa?

Huawei B593S Routerin portinohjaukseen liittyviä ohjeita löytyy esimerkiksi osoitteessa:

http://bit.ly/1vabQsU

Mikäli et saa ohjeiden avulla laitteitasi toimimaan, lisäisitkö tämän Keskustelupalstan profiiliisi asiakasnumerosi, jotta kysymyksesi voidaan varmuudella kohdistaa oikealle liittymälle. Asiakasnumerosi (10 numeroa) löytyy esimerkiksi liittymäsi laskuista. Numerosi ei näy muille Keskustelupalstan käyttäjille.

Ohje: Omat asetukset => Profiili => Asiakasnumeron kohdalle kirjoitetaan asiakasnumero => Lähetä.
Hei,

asikasnumeroni on laitettu profiiliin. Nettiyhteys toimii normaalisti, kun APN kohdassa on default asetukset, jotka oli valmiina asetettuna. Kun vaihdan opengate asetuksen päälle tulee virheilmoitus ja nettiyhteys katkeaa. Olen tehnyt portinohjaukseen liityvät asetukset juuri tuon 3G-antennien ohjeen mukaan. Voisitteko nyt tarkistaa, että opengate on todella kytketty liittymääni ja toimii? Riittääkö halvempi opengate palvelu web-kameran kuvan katseluun? Pitää kait olla kiinteä ip?
Hei Dell!

Kyllä Sonera Open Gate -palvelu on kytketty Sonera Liikkuva Netti -liittymääsi. Tein kuitenkin nyt niin, että poistin palvelun liittymästäsi ja kytkin palvelun uudelleen.

Käyttötarkoitukseesi Sonera Open Gate -palvelun peruspalvelu eli vaihtuva ja julkinen IP-osoite pitäisi olla toimiva palvelu.
Minulla on myös sama ongelma kun ketjun aloittajalla. Mitä tehdään?
Hunni84 kirjoitti:
Minulla on myös sama ongelma kun ketjun aloittajalla. Mitä tehdään?


Hei Hunni84,

olethan muuttanut asetuksista APN-kohdan. Eli sen on oltava opengate, eikä internet.
Moi.

Kyllä olen muuttanut, ja se rupesi seuraavana päivänä toimimaan. Eli palvelun kytkeytymisessä kesti kauemmin mitä asiakaspalvelija lupasi. Mutta kun opengate rupesi toimimaan niin, wlan yhteys lakkasi toimimasta. Millään vehkeellä ei pääse wlanin kautta nettiin.

Olen sammuttanut wlanin, reitittimen ja hakenut esim. läppärillä ja tabletilla uudelleen wlan yhteyttä. Ei toimi.

Onko ehdotuksia millä saa toimimaan, vai onko peruttava opengate, ja oltava pelailematta kavereiden kanssa netissä?
Wlan ongelmakin ratkesi kun resetoi reitittimen ja teki asetukset uudelleen.
Hei Hunni84!

Hyvä kuulla, että sait systeemit toimimaan.

Vastaa