Huono kuuluvuus iPhone 3GS:llä

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Moi.

Olen käyttänyt iPhoneani nyt päälle 8 kuukautta ja olen aina ihmetellyt miksi kotonani, Mäntsälän keskustassa (tai muuallakaan), ei löydy kunnolla 3G-verkkoa. Lisäksi Hautjärvellä, jossa myös käyn usein, verkkona on pelkkä GPRS. Mutta pahin asia on, että Hautjärventiellä (tie 1633) kuuluvuus katoaa kokonaan 2,5 kilometrin matkalta noin 5,5 kilometrin pätkältä mitä tätä tietä kuljemme.

Onko kyseessä antenniongelma tai jotakin? Eihän tällaista voi suvaita. Alueella asuu ihmisiä, joilla varmasti joillain on Soneran matkapuhelinliittymä.

3 kommenttia

Prompter: Kuuluvuuskartan mukaan Hautjärvellä on 3G-verkko, mutta se on rakennettu UMTS 900Mhz-tekniikalla jota iPhone 3GS ei tue. 3GS käyttää hyväkseen UMTS 2100Mhz tekniikkaa, tästä johtuu että sielläpäin käydessäsi puhelimesi käyttää GPRS-yhteyksiä. Mäntsälässä tilanne on toinen, sieltä löytyy molempia 3G-verkkoja joten siellä puhelimesi pitäisi toimia paremmin.

Onko mainitsemasi tilanteet ilmenneet myös tuttavillasi joilla on Soneran liittymä? Jos on, tilanne vaikuttaa verkkovialta ja silloin suosittelen sinua tekemään vikailmoituksen. Se käy kätevästi Omilla Sivuilla. Lakko hidastuttaa vikailmoituksien käsittelyä mutta kaikki käsitellään saapumisjärjestyksessä.
Tarkoittaako tämä siis, että 3G-ominaisuudet puhelimessani ovat täysin turhia, kun puhelin ei tue (yli?) 90% Suomen 3G-verkoista? Ja mitä kuuluvuuteen Hautjärventiellä tulee, nyt se on ilmeisesti taas alkanut toimia normaalisti, verkko ei kadonnut kertaakaan, vaikkakin kuuluvuus kävi yhdessä palkissa useampaan otteeseen.
Pitää paikkansa, 3GS:llä pystyy hyödyntämään 3G-verkkoa vain tietyissä paikoissa Suomea, molempia verkkoja rakennetaan kuitenkin koko ajan tohinalla lisää. 2100Mhz:n verkkoa on rakennettu pidempään ja se löytyy pääsääntöisesti isommista kaupungeista.

Mukava kuulla että Hauntjärventien tilanne on parantunut.

Vastaa