IPTV ja HD

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 24 katselukertaa

Katselin äsken näitä Cable Openin avaamia HD kanavia ja kaikissa näkyy outoa kirkkaustason pumppausta, eli kuva tummenee ja kirkastuu selkeästi n. sekunnin välein. Sama näkyi myös jossakin maksullisilla SD-kanavilla joita minulla muuten ei näy (taisi olla jokin Viasatin kanava ja joku italialainen, muuten käytössä Surf). Samoin TV ilmoittaa että boksista tuleva signaali on 576p (TV on 40" FullHD Sony KDL-V5500). Kuva tosin näyttää tarkemmalta kuin normi lähetyksissä, mitä tuolta "pumppaukselta" nyt pystyy näkemään.

Eli, pystyykö Motorola VIP1910-9 boksi tuuppaamaan HD-signaalia TV:een? Riittääkö 24Mbps:n laajakaista HD:n katseluun? Nämä koska tullessani asiakkaaksenne varmistin ne erikseen asiakaspalvelustanne ja vastaus oli "juu juu, kaikki herkut löytyy"?! Eipä sitten osannut suoralta kädeltä sanoa mitä nämä "herkut" ovat ;)

Kokonaisuudessaan tilaustapahtumassa aspa oli sen verran markkinahenkinen että tuntui kuin puhuisin myynnin puolen henkilön kanssa, enkä asiakaspalvelun.

4 kommenttia

Ohjeet ja vinkit - osioista löytyy seuraavanlainen ohje Laajakaista TV:n kuvan tai äänen häiriöille: Aloita käynnistämällä palvelureititin ja digiboksi uudelleen. Varmista, että digiboksissa on PAL-asetus päällä (kts. kohta ”Info ruutu, tekstitykset tai teksti TV ovat kuvaruudun ulkopuolella” ). Mikäli olet vaihtanut pidemmän kaapelin puhelinpistorasian ja palvelureitittimen välille, on se syytä korvata asennuspaketin mukana tulleella kaapelilla ja käyttää sen sijasta pidempää Ethernet-kaapelia palvelureitittimen ja digiboksin välillä.

Laajakaista TV:n toimivuus ei ole laajakaistaliittymän nopeusluokasta kiinni, vaan laajakaistayhteyden tekniikasta. Laajakaista TV:n pitäisi toimi niissä kohteissa missä sille on saatavuus.

Apua Laajakaista TV:n digiboksin HDMI-asetuksiin löytyy täältä.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Hei, kiitos vastauksestasi. Jos nyt kuitenkin luetaan ajatuksella viestit niin vastauksetkin menee paremmin kohdalleen :)

Kyse oli siis ongelmasta ainoastaan näissä väliaikaisesti avatuissa HD kanavissa, muuten IPTV toimii itselläni lähes täydellisesti (Surf-paketti). Joten asetuksilla tai piuhoilla tuskin tässä on osaa eikä arpaa. Joka tapauksessa, kysyin lähinnä tulevaisuutta ajatellen (tämä Cable Openhan taisi loppua tänä aamuna), parempaa HD-valikoimaa odotellessa. Eikös teräväpiito-ohjelmiston toimiluvat tule jakoon tänä syksynä? Ehkä sitten vihdoin liikahtaa.

Jäi teiltä vielä vastaamatta Motorolan boksin kyky välittää HDTV-tasoista signaalia TV:hen (siis 720p). Vai tuleeko myöhemmin joku korvaava laite?
Itselläni noi hd kanavat näkyi ihan ok 24/2 yhteydellä(tosin discovery hd meni aina jumiin n20s kuluttua),tolloin jäi vielä n5Mb kaistaa jäljelle.Se boxi kyllä toistaa sitä hd kuvaa,tosin itse katsoin tota hdmin kautta enkä kokeillut scarttia(eli otat virtakaapelin irti,laitat takaisin ja pidät info näppäintä pohjassa kaukosäätimestä jolloin pääset boxin setuppiin josta voi valita mitä se näyttää).Milloin muuten korjaatte noi ohjelmatiedot mitä toi boxi näyttää?(boxin mukaan osalta kanavista ei tule ohjelmaa lainkaa,osa taas näyttää että tulisi ihan eri ohjelma,klo 00:00 jälkeen toi tuntuisi menevän ihan sekaisin eli näyttää että telkkarista ei tule mitään yms).Alkaa kyllästyttää katsoa aina netistä että mitä ohjelmia telkkarista tulee;).Noita hd kanavia saisi kyllä tulla lisää,mielummin sitä hd kuvaa katsoo kuin sd:tä.

Tuolta on hyvä katsoa että mitä telkkarista tulee(osaa näyttää historyn,tcm:n ja silverin ohjematiedot)
http://www.tvnyt.fi/
Hyvä, kiitti Mickey. Nyt telkkari näyttää 1080i signaalia boksista (nii-in, ... lomitettua). Vaihdan sen varmaan 720p:hen koska tähän Suomessa tullaan HDTV:ssä tyytymään. Ehkä siihen mennessä kun YLE ja maikkari saa HD-lähetyksensä pyörimään ja laitteet ostettua parin vuoden päästä, niin HD:tä aletaan näyttämään HDTV-standardin täydellä resoluutiolla 1080p:llä. Joo...ehkä...

Itselläni tieto kulkee myös HDMI:llä boksista telkkariin. Muistelen ettei SCART:n kautta taida HD-signaalia saadakkaan. Tai siis kyllä kuva tulee, mutta se ei ole enään HD tasoa.

Totta, komean näköinen HD kuva oli, ottaen huomioon sen ekassa viestissä mainitun pumppauksen ja että ilman boksin setupia kuva tuli 576p (eli SD).

Vastaa