Käyttölupa vanhentuu 1/2h välein.

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Tere,

Laajakaista yhteys alkoi pätkimään useasti ja asiaa tutkittaessa löytyi seuraavaa ipconfigilla;

käyttölupa myönnetty......: 3. syyskuuta 2010 22.10.13
käyttölupa vanhentuu......: 3. syyskuuta 2010 22.40.13

Koneen uudeelleenkäynnistyksen jälkeen yhteys taas toimii sen 1/2h kunnes käyttölupa vanhenee.

Miksi käyttölupa yhtäkkiä kutistui noin vähiin??

Onko vika modeemissa vai muualla?

3 kommenttia

Siis ilmeisesti englanniksi tuo on dhcp lease time, joka tulee soneran päästä jos modeemi ei ole NAT:aavassa(reitittävässä) tilassa.

Mitä ehkä voisin suositella pika-ratkaisuna kokeilemaan on laittaa modeemi reitittävään tilaan(siis jos se ei ole jo), sillä modeemi saattaa hallita paremmin tuon dhcp-leasen uusimisen kuin windows. Se ei ole ratkaisu itse ongelmaan, mutta saatta helpottaa huomattavastikkin oireisiin. Riippuen hieman että mitä olit tekemässä kun alkoi pätkimään niin tuo voi auttaa. Jos IP vaihtuu tuossa välissä, niin sitten on aivan 100% varma että yhteyttä ei saa toimimaan ilman pätkimistä, mutta en ole ikinä nähnyt ihan arvalla toimivaa dhcp-serveriä, vaan enisijaisesti nuo jakavat aina saman IP:n samalle laitteelle.

Joku windowssia enemmän osaava voi sanoa jos tietää että saisiko tuon dhcp-leasen uusimista nopeutettua. Monissa modeemeissa luultavasti on otettu huomioon tuo, sillä joillakin operaattoireilla tuo leasen uusiminen tapahtuu aika tiheään, en tosin tiedä että ketä 30min hyödyttää.
Tere,

Vaihdoin piuhan paikka modeemissa(telewell), 4:s portista(suora yhteys ulos) porttiin nro 1(palomuuri) niin käyttöluvan vanhenemisaika pompsahti 12 tuntiin.

pystyykö modeemin asetuksista määrittelemään tuon käyttöluvan vanhentumisen vai vetäskös telewelli hatusta tuon 12h käyttöluvalle?? No käytettävyys parani kuitenkin melkoisesti eiliseen verrattuna.

Syysterveisin : Tomppa
Suoralla yhteydellä saat sen "käyttöluvan" suoraan soneran päästä, kun taas tuossa palomuuri-tilassa saat sen käyttöluvan modeemille, ja modeemilla on sitten oma lupansa soneralle päin. Modeemista voi useimmiten säätää tuon varauksen pituuden, ja oletus lienee 12h. Näköjään myös dhcp pyynnössä voi määritellä tuon uusimisen aikavälin, eli windowsille voi jostain määritellä sen. Itselläni ei ole windowsia eikä telewelliä, joten mitään tarkkoja ohjeita en pysty antamaan, mutta englanniksi muutettava asetus on dhcp lease time. Windowsissa muistaakseni ei ole ihan heti missään esillä tuota asetusta. No 12h lienee kuitenkin jo aika toimiva asetus.

Kukahan lienee suomentanut tuon leasen käyttöluvaksi. Varaus kuulostaisi sanana paremmalta ja täsmällisemmältä omaan korvaan, sillä dhcp:ssä varataan laitteelle osoite, sekä siinä tulee myös muut asetustiedot mukana.

lisäys: Luultavasti siis ongelmaa ei enää ole, vaan ongelma on ollut ettei windowshin dhcp-varausjärjestelmää ole suunniteltu hitaille yhteyksille/hitaille dhcp-servereille. Eli ongelman pitäisi nyt kadota sillä modeemi kyllä jakaa koneellesi käytännössä välittömästi uuden osoitteen. Luulen että tuossa on aiemmin käynyt niin että osoitteen varaus on vanhentunut ennen kuin windows on saanut uuden, jolloin yhteys pätkäisee. Modeemissa taas luultavasti uutta varausta aletaan kyselemään jo niin aikaiseen ettei se edellinen ehdi vanheta ennen kuin uudet asetukset on jo modeemissa sisällä.

Vastaa