Korjataanko liikamaksut automaattisesti seuraavana kuuna


Maksu-tv laskut on suoraveloituksena, kun e-laskua ei saatavilla. Kerta riitti että lasku jäi tulematta ja kanavat sulkeutuivat.

Tein pakettimuutoksia marraskuun lopulla.
Tuli sitten ilmoitus joulukuulta ja siinä oli MTV3 Totalin laskutus väärin.
Tuon asian hoidin samana iltana kuntoon, mutta tänään kun lähtenyt rahat tililtä, niin ollut se alkuperäinen summa. Eli hoituvatko nuo asiat automaattisesti kuntoon sitten seuraavaan suoraveloitukseen?

20 kommenttia

Hei Nible,
Hyvää Joulun jälkeistä aikaa 🙂
Tuo liikasuoritus tulee vähentämään seuraavaa laskua, eli suoraveloitus nappaa pienemmän summan kun seuraavan laskun maksupäivä koittaa.
Taisi mennä ihan oikein nuo vähennykset mutta sitten laskulla on veloitettu korko ajalta 22.12.2012 - 27.12.2012. Mitäköhän tämä taas on?

Rahat lähteneet eräpäivänä tililtä (suoraveloitus) ja nyt pitäisi maksaa korkoa, kun rahat näkyvätkin teillä vasta seuraavana pankkipäivänä?
Sattui vaan eräpäivä olemaan perjantaina ja seuraavalla viikolla oli joulu.

Kyseessähän ei ole suuri summa, mutta jos kaikille tämän teette siitä alkaakin kertyä jo mukava summa.


Tätähän yritettiin jo aikaisemminkin kun laajakaistan laskujen eräpäivä oli joka toinen kuukausi lauantaina ja siitäkin alettiin perimään korkoa, kun maksu tapahtui vasta maanantaina.
Hei Nible

selvittelin tuota lasku asiaa. Jostain syystä pankki on kirjannut suorituksen Soneralle vasta 27.12.2012. Pahoittelut asian aiheuttamasta harmista. Hyvitän laskulta tuon kertyneen viivästyskoron 0,02 euroa pois.
Edellinen lasku lähtenyt täysimääräisenä tililtä eli siitä ei ollut sitä vähennystä tehty. Eli tästä voisi jo muutaman laskun kokemuksella sanoa, että vaikka siihen laskuun tulee muutoksia, niin se summa ei siihen suoraveloitukseen muutu. Vaikka niin on asiakaspalvelusta sanottu.

Niin ja änään tulleessa helmikuun ilmoituksessa on taas parin päivän korot tammikuun laskulta.

Lasku on siis suoraveloituksena, eli minä en pysty asialle tekemään yhtään mitään. Tilillä on ollut eräpäivänä tarpeeksi rahaa ja rahat ovat lähteneet tililtäni eräpäivänä.

Eräpäivä on vaan sattumoisin perjantai. Joulukuun laskussa sattui vielä joulu aika tuohon väliin. Soneran laskutusjärjestelmä ei nyt näytä osaavan laskea että jos eräpäivä on perjantai ja rahat näkyvät vasta seuraavana pankkipäivänä eli maanantaina soneran tilillä, niin tuosta ei vielä mitään korkoja pitäisi mennä.

Jos se e-lasku olisi saatavilla niin menisi vähän helpommin tämäkin asia, kun niihin pystyn tekemään muutoksia, mutta noihin suoraveloituksiin en. Eli pitää aina odotella seuraavan kuukauden ilmoitusta että onkohan virheet korjattu.
Ja siitä en saa mitään korkoja että otatte minun tililtä etukäteen rahoja.
Niin ja lisätään vielä nyt että tuosta helmikuun laskustakin napsahtaa taas korot maksuun, kun eräpäivä perjantaina ja pankki pitää rahojaan hallussa seuraavaan pankkipäivään.
Korvataanko minulle asiakaspalveluun soitosta johtuvat kulut jos soitan sinne tästä asiasta joka ei näytä muuten korjaantuvan. Siitä aiheutuu suuremmat kulut kuin mitä tuo nyt virhe noissa laskuissa on.

Asiakaspalveluun ei voi varata aikaa. Viestiä ei voi jättää asiaskapalveluun. Eli mitään ilmaista keinoa ei ole korjata teidän laskutusjärjestelmän puutteiden aiheuttamia kuluja.

3 perättäistä laskutusta ollut pielessä, joista ensimmäinen sentään korjaantui. Tai senhän sitten näkee ensi kuun laskussa menikö sekään asia niinkuin luvattiin. Todennäköisesti ei.
Hei Nible,

pahoittelen, että olet joutunut odottamaan vastausta.

Laskulla 37438 (eräpäivä 25.1.2013) veloitettiin MTV3 Total 14,95 euroa ja Sonera Mix 19,95 euroa sekä viivästyskorkoa 0,02 euroa, eli yhteensä 34,92 euroa. Laskulle oli tehty hyvityksiä 10,99 euroa (liikaa maksettua edelliseltä laskulta 26751) ja 0,02 euroa (tekemäni hyvitys viivästyskorosta), yhteensä siis 11,01 euroa. Hyvisten jälkeen maksettavaa jäi siis 23,91 euroa ja selvitysteni mukaan tuo summa olisi suoraveloitettu 28.1.2013.

Nyt uusimmassa laskussa 7421 on sitten taas veloitettu 0,02 euroa korkoa ajalta 26.1.-28.1.2013 koskien tuota edellistä laskua 37438. Laskun eräpäivä ollut kuten kerroit perjantaina, mutta Soneralle kuittaantunut maksetuksi vasta maanantaina 28.1. Vien tämän nyt eteenpäin ja laskutuksemme saa selvittää perin juurin mistä on kyse. Hyvitän tuon 0,02 euroa toki myös laskulta 7421. Joudumme siis vielä kysymään kärsivällisyyttäsi. Palaan asiaan heti kun saan tiedon miten tämä ongelma voitaisiin ratkaista.
Tilitapahtumat kertoo
Maksupäivä
25.01.2013
Maksun määrä
23,93 euroa
Kiitos Nible, lisään tämänkin selvityspyyntöön. Alkaa kuulostamaan jo hyvin erikoiselle nämä, mutta kyllä ne asiat selviää ennemmin tai myöhemmin.
Alkuperäinen summa lähtenyt taas tänään tililtä.

Parin viikon päästä sitten näkee taas että menikö niinkuin piti vai ei.
Hei Nible,

eli sinulta oli veloitettu (laskulla 7421) 34,92 euroa? Suoritus ei vielä meillä näy, mutta hyvä että laitoit tiedon. Lisään tämän selvityspyyntöön.
Teea- kirjoitti:
Hei Nible,

eli sinulta oli veloitettu (laskulla 7421) 34,92 euroa? Suoritus ei vielä meillä näy, mutta hyvä että laitoit tiedon. Lisään tämän selvityspyyntöön.


Kirjauspäivä
22.02.2013

Arvopäivä
22.02.2013

Maksupäivä
22.02.2013

euroa
34,92
Erääntyviin on jo ilmestynyt 50,36 euron suoraveloitus 22.3. päivälle, mutta ilmoitusta ei ole vielä tullut.

Jotainhan tuossa kyllä on pielessä, kunhan se ilmoitus vaan tulisi joskus niin näkisi että mitä.

Nopeasti laskettuna siinä on 38 senttiä liikaa.
Tänään oli sitten suoraveloitus ilmoitus tullut

Ei ole hyvityksenä niitä kahden edellisen laskun ylimääräisiä maksuja koroista ja helmikuun laskulta on taas laitettu korot maksuun. Eli tämän laskun jälkeen summa on jo 6 senttiä. Ja kun tuokin lasku erääntyy ja menee maksuun perjantaina, niin eiköhän siitäkin sitten tule korkoa

Tuo MTV3 Totalinkin laskutus on ihan mielenkiintoinen kun joulukuulla oli puhetta että maaliskuu menee tuolla 14,95 hinnalla ja nyt se on laskutettu 30 päivää tuolla hinnalla ja ilmeisesti yksi päivä 24,95€ hinnalla.

Eikö meitä maksukanava tilaajia voisi siirtää tuonne laajakaistan tai matkapuhelin puolen laskutusjärjestelmään. Ne kun näyttää toimivan ihan hyvin ainakin omalla kohdallani.
Hei Nible,

tuo laskuasia on edelleen selvityksessä, pahoittelen että niin kauan tuntuu vievän aikaa tämä. "Potkasin" vähän keissiä taas eteenpäin 🙂. Uskallan kyllä sinulla luvata, että jokainen väärin perustein peritty sentti sinulle palautetaan, sen suhteen voit olla huoleti.

Tarjous, jota MTV3 Total -kanavapaketissa on käytetty oli sellainen, jossa ensimmäiset kolme kuukautta (eli ajalta 30.12.2013 - 30.3.2013) veloitetaan 14,95 euroa kuukaudessa ja seuraavat kolme kuukautta alkaen 31.3.2013 veloitetaan 24,92 euroa kuukaudessa.
Eli tuo MTV3 total oli sitten ihan ok. Muistelinkin että muutos oli tehty kuukauden viimeinen päivä eikä kuukauden alusta.

Toivottavasti tämä nyt jossain vaiheessa selviää tuo korko asia.
Ja taas tuli suoraveloitusilmoitus jossa peritty 23.3-25.3 väliltä korkoa 0,03 euroa. Summa taitaa nyt olla 0,09 euroa jos oikein laskin. Joulukuun laskusta helmikuun laskuun 0,02 euroa ja nyt tuo maaliskuun laskusta 0,03 euroa.

Tuon huhtikuun laskun eräpäivä on sentään maanantaina, eli ei nyt ainakaan pitäisi noin montaa päivää korkoa mennä.

Jokainen lasku on lähtenyt eräpäivänä tililtäni, sinä alkuperäisenä summana, joka tuossa suoraveloitusilmoituksessakin on ollut.
Tämä tämänkin kuukauden lasku lähti tililtä eräpäivänä.

Onkohan tähän selvinnyt jotain? Summa ei ole vieläkään niin suuri että alan maksulliseen numeroon asiasta soittelemaan. Maksu-tv laskutukseenkaan ei voi varata aikaa
Hei jälleen Nible,
Harvinaisen kinkkinen tapaus kyseessä, myönnettävä!
Tulevaan laskuusi on tehty nyt viiden euron hyvitys vaivannäöstäsi. Tämän hyvityksen jälkeen laskutuksen pitäisi toimia taas normaalisti eikä eräpäivänä veloitetusta laskusta pitäisi kertyä mitään korkoja.
Seuraa tilannetta ja jos vielä jotain tulee niin ilmoita tänne meille. Sopiiko näin?
Kiitoksia.

Palaan asiaan jos seuraavissa laskuissa ongelmia on.

Vastaa