Koti-Tv ja muu verkonkäyttö

  • 11 December 2014
  • 8 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Kiinnostaisi kuulla muiden käyttäjien kokemuksia, onko koti-tv:n käytöllä suuria vaikutuksia muuhun verkonkäyttöön? Hidasteleeko vai ei vaikutusta? Laittakaa myös, minkä nopeuksinen netti teillä on?

8 kommenttia

Netissä surffailu ja muut toiminnat eivät kärsi Koti-TV:n samanaikaisesta käytöstä, mutta itse koti-tv taasen ajoittain kärsii, eli pätkii ja lopulta heittää pois kanavalta valikkoon. Ja nopeus on 24/1M
En ole havainnut mitään ongelmia, vaikka kahdella koneella netissä pyörittäisiin ja koti-tv on päällä. 24/2 yhteydellä.
Itsellä siis käytössä 100/10, ja koti-tv käyttökokemusta takana vielä liian vähän. Viikonlopun aikana varmaan selviää, miten homma lähtee toimimaan. Laitetaan laitteet kunnon tulikokeeseen.
Miqu: jos olet soneran kuituverkossa kiinni suoraan eli ei ole modeemia niin toimii moitteettomasti ja ei vaikuta mitenkään sinun 100/10 linjaan koska kuituverkossa kotiTV palvelulle on oma kaistansa mitä käyttää.
Kotitv-reitittimellä on kyllä kotiverkkoa hidastava vaikutus kun siinä on 100mbit kytkin. Jos kotonasi on giganen verkko tippuu sen nopeus kymmenesosaan. Tuon voi kiertää laittamalla kytkinkaappiin giganen kytkin, mutta ainakaan itselleni moinen ei mahdu kun tuo reititin on niin valtava. Lisäksi gigasella kytkimelläkin käy niin että se huutaa sen multicast liikenteen sitten kaikkiin portteihin.
itsellä on tuo thomson vaan käytössä tolle digiboksille, muuten kaikki koneet on verkkokeskuksessa kytkettynä TP linkin gigaseen selainhallittavaan kytkimeen + Buffalon giganen reititin.
Netin ja KotiTV:n samanaikaisesta käytöstä voi tulla ongelmia. Tämä riippuu paljolti siitä, mikä on ADSL-yhteyden todellinen nopeus ja mitä käyttöä netin kautta on. Tavallinen "kevyt" selainkäyttö voi onnistua, mutta "raskas" tiedostojen lataaminen voikin jo aiheuttaa katkoksia KotiTV:n kuvaan.

Nimellisen 24M-yhteyteni todellinen nopeus on jotain 14M ja tämä sallii siis esim. kahdella koneella tavallisen nettikäytön ja vielä voi katsella ohjelmaa. Raskas lataus yms. esim. videon katselu tietokoneella sen sijaan tuo melko helposti KotiTV:n kuvaan pätkimistä ja sen jälkeen kuva katoaa kokonaan. Näissä tapauksissa pitää rajoittaa netin käyttöä ja taas TV:n katselu toimii.

KotiTV ei häiritse tietokoneiden netinkäyttöä, vaan tilanne on aina toisinpäin. Mainitsemillani nopeuksilla mennään aika "rajoilla". Mikäli kuvassa ilmenee katkoksia tai häiriöitä, kannattaa tarkistaa mahdollisten tietokoneiden yhteydet ja rajoittaa niiden nettiliikennettä. Toistuvissa häiriöissä myös ADSL-yhteyden todellinen nopeus kannattaa selvittää jollain mittareilla. Jos se putoaa alle 14M ollaan jo melko "rajoilla", sillä KotiTV vaatii kaiketi 8-10M kaistaa.
Timpe198 kirjoitti:
Netissä surffailu ja muut toiminnat eivät kärsi Koti-TV:n samanaikaisesta käytöstä, mutta itse koti-tv taasen ajoittain kärsii, eli pätkii ja lopulta heittää pois kanavalta valikkoon. Ja nopeus on 24/1M


Tätä esiintyy tilanteesta riippuen enemmän tai vähemmän, jos sinulla ei ole mediareititintä ja et ole säätänyt adsl-modeemista Quality of Serviceä (QOS) kuntoon. Adsl-modeemit ovat erilaisia ja Sonera ei ole innostunut jakamaan ohjeita? Ehkä pelkäävät että joutuvat vastuullisiksi verkkoraudasta joka ei ole heidän toimittamaansa, toisin kuin esimerkiksi mediareititin.

Vastaa