Koti Tv-palvelusta

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Hei,

koitin tossa etsiä vastausta mutta en sitä tuntunut suoraan mistään löytävän.

Tilasin tossa joku aika sitten kotitv:n ja laajakaistan kun sen verran hyvä tarjous tähän asuntoon tuli. Nyt kuitenkin heräsi kysymys. Huoneistossa on 2 ethernet-pistoketta sekä normaaleja puhelinpistokkeita (tilasin extra 100/10) joten voisin kuvitella, että tuo Thompson kytketään ethernetillä tohon pistokkeeseen (laajakaista ei ole siis vielä auennut), mutta se mihin etsin vastausta, antaako tuon Thompsonin laitteen ethernet porteista ip:n natattuina vai tuleeko ip:t soneran dchp:ltä? Tämä tärkeä tieto minulle siksi, että kytken tuohon perään toisen reitittimen jonka kautta kaikki asuntoni laitteiden yhteydet menevät. Ja jos se nyt on nattaava niin saako sitä kytkettyä ei nattaavaksi (siltaava?) ja toimiiko se kotitv:n kanssa niin että saan niistä ethernet porteista ihan ip-osoitteen suoraan soneralta?

1 kommentti

Thomson-palvelureititin on nattaava ja ominaisuutta ei saa kytkettyä pois päältä. Jos erillisen reitittimen (Thomsonin lisäksi) käyttö on välttämätöntä, saattasi toimiva ratkaisu olla se, että määrität reitittimen yhden LAN-portin siltaavaksi ja kytket Thomsonin siihen. Jos Koti TV:n multicast-lähetys tulee siltaavan portin läpi Thomsoniin WAN-portille asti, pitäisi myös Koti TV:n toimia.

Thomson TG789vn manuaalista voit tutustua laitteen ominaisuuksiin (linkki valmistajan sivuilla olevaan PDF-manuaaliin). Soneran toimittamassa Thomson TG789vn -palvelureitittimessä eivät kaikki asetukset ole käyttäjän muutettavissa.

Vastaa