Koti-TV siltaavan portin kautta tai kaapalinjakajan kautta

  • 11 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Moi,

voiko koti-tv:tä saada toimimaan siltaavan portin 4 kautta?
Ilmeisesti ei, koska kokeilin ihan suoraankin siitä 4 portista Motorolan boksia niin ei enää kotitv toiminut. Käynnistyy kyllä ja valikoihin pääsee, mutta ei näy kuvaa ja guidessa ei mitään ohjelmatietoja.


Minun olisi tarkoitus ottaa käyttöön Buffalo whr-600d reititin tuon siltaavan portin kautta, mutta se pitäisi saada samaan nettipistokkeeseen kuin missä Motorolan boksi on kiinni. Muut ratkaisut tekee piuhojen vetämisestä kämpässä käytännössä mahdottomia. (Minulla on tarpeen vetää pari langallista yhteyttä tuosta Buffalon reitittimestä eteenpäin).

Toimisiko kaapelinjakaja esim.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/ ... RRWidgetID

Jos vedän tuohon Thomsonin reitittimestä 1 portin ja 4 portin. Toisessa päässä sama jakaja josta vedän toisen pihan Motorolaan (1 portti) ja toisen Buffalon reitittimeen (4 portti). Toimiiko?

Tarkennuksena vielä että tuo Thomson on asunnon jakokaapissa. Eli kaapelin jakajalta menee siellä kohtaan X ja tulee olohuoneen seinän pistokkeesta x ulos.

Liittymä on valokuitu.

6 kommenttia

Hei Speedy-79,

Motorolan digiboksia ei voi käyttää sillatun 4-portin kanssa kuten olitkin jo huomannut. Tuota jakajaa voit kokeilla miten se toimii motorolan kanssa mutta osassa on havaittu ongelmia toiminnan kanssa kun sellainen on kytketty motorolan ja thomsonin väliin.

Itse suosittelisin langatonta lähetintä Thomsonin ja motorolan väliin. Tällaisen voi tilata esim. meidän myyntipalvelun kautta 0800 133 133.
Ok, pitää harkita tuota langatonta lähetintä. Muutama kysymys.

1) Mitä tuo langaton lähetin maksaa?

2) Voiko tuon lähettimen kautta kytkeä muita laitteita verkkoon
-langattomana?
-langallisesti?
(toisin sanoen viekö tuo laite yhden nettipiuhan paikan kotoa johon ei voi sitten muita laitteita liittää?)

3) Kuinka pitkä kantama jolla HD-kanavatkin toimii luotettavasti?
Hei Speedy-79,

1) Langaton lähetin maksaa tällä hetkellä 65€ myyntipalvelusta tilattuna.

2) Laitetta voi käyttää minkä tahansa yhden ethernet laitteen kanssa mutta käytännössä tilanne on sama motorolan kanssa kuin aiemmin. Eli motorola tulisi kytkeä suoraan tähän Zap reitittimeen ilman omaa kytkin/reititin laitetta siinä välissä.

3) Kantavuutta on hankala ennustaa etukäteen koska oman asunnon rakenteet ja laitteen sijoitus vaikuttavat paljon kantamaan. HD-lähetyksen toimimiseksi epäilen kantaman olevan n. 10m tai parempi jos laitteet ovat näköyhteydessä toisiinsa.
Koska tuohon ei voi muita laitteita liittää tämä tarkoittaa että joutuisin koittamaan tätä systeemiä niin että tuo laite olisi jakokaapissa Thomsonin reitittimen kanssa. Etäisyys Motorolaan on n. 10 m ja paksumpaa seinää on hiukan välissä. (Motorola jakokaapista n. 2 m ja nurkan taakse siitä n. 8m, jää paksun kantavan seinän taakse siis hiukan)

Minkä kokoinen tuo Access Point / pääyksikkö on. Pitäisi vähän mallailla saako sen edes mahtumaan sinne jakokaappiin Thomsonin kanssa.


Onkohan mahdollista palauttaa laitetta jos se osoittautuu toimimattomaksi ratkaisuksi, jos esim. tv-kuvassa pätkimistä tai muuta häiriöitä?

Jotenkin turhauttaa pistää vielä lisää rahaa jotta saisi verkon pelittämään kunnolla, joka ilman tuota koti-tv:tä ja sen rampauttamaa reititintä onnistuisi luultavasti helpolla.

Kotitv palvelu itsessään toisaalta on kehittynyt ihan mukavaksi palveluksi alun teknisten ongelmien jälkeen.
Hei Speedy-79,

En ihan tarkkaa kokoa laitteille muista mutta olisikohan n. 4cm*12cm*12cm. Googlen kuvahaulla löysin suuntaa antavan kuvan laitteista:Kyllähän näissä laitteissa on se 14vrk palautusoikeus kun puhelinmyynnistä tilaat. Tuo etäisyys on kyllä siinä rajoilla etten tosiaan varmuutta pysty lupaamaan toiminnalle. Tästäkin syystä kokeilu voisi olla ihan tarpeen ettei tule turhaa hankintaan.
Kiitos avusta.
Taidanpa kokeilla tuota siellä jakokaapissa. Etäisyys on itse asiassa lähempänä 2+5 metriä, tuli hiukan yliarvioitua.
Mutta jos pätkii vähänkin niin sellaista ei kyllä tv.n kanssa jaksa ja sitten täytyy palauttaa ja keksiä jotain muuta.

Vastaa