KotiTV ja ADSL-yhteyden nopeus

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei,

24/1 ADSL-yhteyteni on rajoitettu Soneran toimesta 12/1-nopeuteen KotiTV:n vuoksi. Onko mahdollista irtisanoa KotiTV tämän perusteella, että laajakaistani nopeusrajoitukset voidaan poistaa?

Syksyllä ostin jopa toisen modeemin jotta KotiTV:n vika saataisiin korjattua, mutta vasta tuo nopeuden laskeminen poisti ongelman..

Pystyykö Sonera määrittämään, että nettiliikenteelle on varattu 12megaa ja KotiTV:lle loput? Kaikkihan kulkee kuitenkin saman boxin kautta...?

3 kommenttia

tiputettu nopeus huonojen kuparipiuhojen takia. Hyvin tavallista täällä landella.
veikkaan että tästä on tapauksessasikin juuri kyse. tuskin kättelee yli 20/1 nopeudella
vaikka rajoitus poistettaisiinkin. imho.
No täällä kuitenkin kyseessä kaupungin keskusta ja uusi kerrostalo. Ja ennen KotiTV:tä tuli mukavasti 2Mt sekunnissa... 🙂
Komuva kirjoitti:
Pystyykö Sonera määrittämään, että nettiliikenteelle on varattu 12megaa ja KotiTV:lle loput? Kaikkihan kulkee kuitenkin saman boxin kautta...?


24/1M-nopeusluokan ADSL-liittymässä yhteydestä otataan "kaikki irti" eli ylimääräistä kaistaa ei jää jaettavaksi. Multicast-lähetystä tukevissa verkoissa Koti TV:n liikenne saa suuremman prioriteetin Soneran asiakkaalle lähettämän palvelureitittimen avulla, mutta tämä ei ole liittymässäsi mahdollista. Ei ainakaan vielä.

ADSL-liittymäsi kaistanleveys on rajattu arvoihin 12/1 Mbit/s. Yhteys näyttää nyt vakaalta ja toimivalta. Jos pyydät Vikapalvelun kautta asiaa, niin kaistanleveyttä olisi mahdollista kokeeksi nostaa arvoon 15/1M tai ehkä jopa 19/1M. Kaistan rajoituksen pienentäminen voi palauttaa aikaisemmat ongelmat, mutta saattaisihan se esimerkiksi 15/1M arvoilla vielä toimia nätisti.

Vastaa