kun ei puhelimen nettiyhteys toimi

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 7 katselukertaa

moi just nyt kirjoitan tukholmasta ,mutta ongelma on ylämaalla mökillämme osoitteessa järventauksentie 486.(kuuluu lappeenrantaan)
kun otimme sonera liittymän meille sanottiin että toimii mökkiosoitteessa netti ja puhelin,mut eipäs ollutkaa niin helppoa ,elikkä ei toimi kun vain joskus ja vaihtaa kokoajan 3GH+ ja G+ välillä ,vaikka luvattiin jopa 4G nopeutta ,mutta se 4G toimii itse kylällä mutta ei mökillä ,mut ymmärrän ettet pysty vastaamaan tähän kysymykseen että miksi ?? näin nopeesti ,mut toivottavasti lähetät kysymyksen eteenpäin .
mut mikä mua kiinnostaa on että koska ja milloin se yhteys paranee ??? jos paranee ?? ja tokaksi et olisko mitään lisälaitteita myytävänä mitkä lisäis sen singnaalin tehoa ,mitä voisin itse hommata ,että alkais toimimaan paremmin ??? täällä tukholmassa myydään vaik minkälaista vahvistinta mökkikäyttöön mut ne on netille ja nettitikulle ,mut kun tarviin sen vain puhelimelle .
tottakai voin ostaa täältä niitä mut kun se ei ole varma et se toimis teidän verkossa siellä ,siksi kysyn ekaks asiantuntija neuvoja .
pikaista vastausta odottaen Leena Heikkilä ,kerava, ylämaa ,tukholma.

7 kommenttia

Hei,

tarkastelin mökkiosoitettasi ja haasteelliselta kuuluvuusalueelta näyttää. 4G ei ole tulossa sinne Ylämaan osoitteeseen lähisuunnitelmien mukaan, mutta on varmastikin mahdollista jossain vaiheessa saada sinnekin 4G toimivuutta.

Suunnitelmissa tälle alueelle on 3G:n käyttöönotto Ylijärvellä ensi vuoden alussa, mutta matka on pitkä tukiasemalle, joten tuskin on hyötyä tästä parannuksesta sinulle.

Mökkiosoitteessasi toimii 3G-verkon 900MHz:n taajuus, joten tämä on hyvä tieto antenniasioita ajatellen. Lähin 3G-tukiasema on siis Ylämaalla, n. 5km luoteeseen tästä osoitteesta, joten sinne suuntausta tarvittaessa.

Laitan verkonsuunnitteluun palautteen tästä kuuluvuusongelmasta.

Ystävällisin terveisin,

Pia
kiitos vastauksesta ,mutta sehän se ongelma on et puhelin ottaa yhteyden hujakkalan tai pentin mastoihin ja sinne on PITKÄ MATKA ,siksi kysyin juuri et onko olemassa mitään lisäantennia millä voisin vahvistaa sitä ylämaankirkonkylän (5 km) lähettimen singnaalia ja jos on niin mistä voin ostaa sen ja mitä tietoja mulla pitää olla mukana et menis asiat oikein ???
ja olisko mitään tipsiä miten saisin puhelimen ottamaan sen singnaalin suoraan ylämaalta ,eikä sieltä sun täältä heikommista asemista ,koska nyt kun oltiin siellä ,niin hujakkala oli asema mistä tuli singnaali .apin mukaan .mulla on semmonen appi mikä näyttää paikan ja ilman ja ajan ,ja paikka oli joka kerta hujakkala kun testasin sitä .
Kiitos PIA et kerrankin on joku joka tutkii edes pikkuisen asiaa ,koska olen lähettänyt mahottoman määrän meilejä soneralle ,mut ei yhtään vastausta
kiitos Pia
jari leino leena heikkilän asialla .
PS suunnitten data yhteyttä myös mökille ,mut en näillä nopeuksilla .
sitäkin olen kysynyt et mitä eri vaihtoehtoja on netille siihen samaaan osoitteeseen ,mut en ole saanut ainuttakaan vastausta soneralta .
jari .
kiitti vastauksesta
Hei,

matkapuhelimen kuuluvuuden parantamiseen on olemassa pöytägsm-laite, mistä tarvittaessa voisi vetää ulos antennin vahvistamaan signaalia.

Antennitietoutta ja asiantuntevaa palvelua saa esim. www.3G-antennit.fi -sivuston kautta. (http://www.3g-antennit.fi/page/2/ota-yhteytta). Tällä alueella toimii 3G 900MHz:n taajuus, mikä tieto tarvitaan lisäantennin ostamiseen.

Mikäli tuohon pöytägsm-tilanteeseen päädytään puheluiden osalta, niin siihen varmaankin kannattaa hankkia joko ihan oma liittymänsä tai sitten Multi-SIM -palvelu (sama puhelinnumero kahdessa paikassa yhtäaikaa).

Tässä tietoutta Multi-SIM -palvelusta enemmän: http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... /Multi-SIM

Ystävällisin terveisin,

Pia
kiitos taas Pia.
mut selitä mulle miksi tarviin eri liittymän tai kopion siitä ,kun tarviin puhelinta siellä juuri tällä hetkellä noin 7-8 viikkoa vuodessa ,kun se on mökkikäytössä.
vai vaatiiko nämä lisälaitteet sen ? en ole vielä lukenut linkkiä ,mut teen sen heti tän naputuksen jälkeen .
ja miten se liitetään puhelimeen vai eikö liitetä ollenkaaan ,vaan et se olis niinkuin reuter mut puhelimelle ilman johtoja ??

jari leenan asialla tukholmasta
Hei Leenaleino!

Tosiaan vastaan Pia:n puolesta tuohon kysymykseen. Eli tosiaan syynä on tosiaan laitteet. Pöytägsm-laitteet sisältävät Sim-kortti paikan ja toimiakseen vaativat joko oman liittymän tai sitten multisim-palvelun.
kiitos kaikista neuvoista ja ehdotuksista saada lomani kalliimaksi ainoastaan puhelimen takia .
siksi kysyisin että onko teillä mitään tietoa ??? milloin ylämaan asemaa vahvistetaan niin paljon että se kuuluisi ja näkyisi myös osoitteessa järventauksentie 486, 54410 ylämaa. ja nyt ekaks puhun vain puhelimesta ja mulla olis iso kiinnostus saada myös toimiva ja nopee nettiyhteys sinne ,mut näillä tiedoilla ja nopeuksilla ei tehdä mitään ratkaisuja .
koska en olis kauheen valmis rakentamaan mitään extra tukiasemaa soneralle sinne vain ja ainostaan että voisin olla puhelinyhteyden päässä ,kun olen siellä,siksi kysyn jos soneralla on jotain kauaskantoisia suunnitelmia vahvistaa sitä lähetintä mikä jo sijaitsee ylämaan kirkolla ???
kiitollinen vastauksesta ja mieluiten ennen kesää ,että kerkeen tekeen ratkaisuni ennen lomaa .
jari leino
jarileino@comhem.se
Hei leena ja jari leino!

Kiitos viestistänne.

Peittoaluekartastamme tarkistettuna mainitsemanne osoite ei ole parhaalla mahdollisella kuuluvuusalueella. Peittoaluekartta löytyy osoitteessa:

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... luekartta/

Puheluiden ja tekstiviestien osalta kuuluvuus on parempi 3G-verkossakin, mutta nettiyhteyksien osalta 3G-verkon kuuluvuutta ei ole kartankaan mukaan. Osoitteesta on tehty kuuluvuuspalaute alueen verkkosuunnittelijallemme, mutta kovin pikaista parannusta ei ole odotettavissa. Tällä hetkellä ei ole tiedossa ajankohtaa, jolloin parannuksia Ylämaan tukiasemaan on tulossa.

Mikäli internetyhteyttä käytetään tietokoneella, on yksi mahdollisuus hankkia Sonera Liikkuva Netti -liittymä sekä nettitikku, johon voi kytkeä ulkoisen 3G-verkkoa käyttävän suunta-antennin. Antennin voi suunnata Ylämaan tukiasemaan, joka on lähin 3G-verkon tukiasema. Liikkuva Netti -liittymistä löytyy lisätietoja osoitteessa www.sonera.fi/liikkuvanetti .

Hankala tilanne kuuluvuuden suhteen toki on, mutta toivottavasti tulevaisuudessa kuuluvuuteen saadaan parannusta.


Ystävällisin terveisin

Tapani V

Vastaa