Laajakaista EXTRA - 100/5 hidas nopeus


Moi, sellaisella asialla olen, että liittymän nopeus ei vastaa lähellekään, sitä mitä sen pitäisi olla.
Yhteydet jäävät kauas luvatusta.Sain soneralta puhelinsoiton pari päivää sitten, ja tarjositte veloituksetta uutta modeemia ja parempaa nopeutta uudella modeemilla. Modeemi toimitettiin perille 4.11.2011, malli on Cisco EPC3010 DOCSIS 3.0

Ongelma tuntuu olevan se, että tämä uusi modeemi on huomattavasti hitaampi, ja nopeudet jäävät paljon huonommaksi, mitä vanhalla modeemilla.

Sonera nopeustesti
http://i.imgur.com/3O11f.png

Speedtest
http://www.speedtest.net/result/1574828869.png

Vanha modeemi on Cisco Linksys WCM300 malli, ja sillä yhteys ei ollut läheskään yhtä hidas. Speedtestilla sai sellaista 40-50 Mb/s download speed.

EPC3010 tuntuu myös olevan vaikeuksia löytää yhteyttä. Saattaa vaatia useammankin käynnistyskerran, ennen kuin pääsee nettiin. WMC300 samaa ongelmaa ei ole ollut kuin harvoin.
Ainakin ensitestien perusteella, ei ole hyvää sanottavaa, vaan pakko on vaihtaa, kun WCM300 poistuu käytöstä.

Kysynkin, että onko yhteydessä/uudessa modeemissa jotain vikaa? Jätin asiasta vikailmoituksen.

11 kommenttia

En löytänyt avoinaista vikailmoitusta, mutta on varsin valitettavaa mikäli uusi modeemi vain hidastaa nopeutta eikä päin vastoin. Vikailmoituksen jättäminen tässä tilanteessa on/oli paras vaihtoehto, jotta ongelman syy saadaan selville.
Niin no, tämä oli mielenkiintoista siitä syystä, että maanantaiaamuna tuli soneralta tekstari, jossa luki, että "verkonhallintamme on tutkinut ilmoittamanne vian. Vikaa verkosta ei löytynyt." Tietokone ja modeemi olivat pois päältä sunnuntai-maantantai välisenä yönä, joten saamani viesti hieman ihmetytti. Nopeus ei edelleenkään tunnu yhtä hyvältä mitä se oli aikaisemmin.

Nopeudet ovat parantuneet, mutta edelleen ei vastaa luvattua.

http://www.speedtest.net/result/1582224916.png

http://i.imgur.com/0G55F.png
Jep samaa näyttäs olevan tääläki (rovaniemellä).
aamulla pelaa nopeaa 60-80Mbps.
mutta nyt näyttäs kulkevan vain 10-20Mbps.

linksyssillä mentii aina yli 50Mbps. aamusin 80-90Mbps

nooh pitää seurata tilannetta.
Missä päin rovaniemeä? Itse olen korkalonkadulla.

Tämä yhteys on ollut käytössä jo 3 vuotta, ja koskaan ei nopeus ole ollut yli 50Mbs. Aina on maksettu liittymästä täyttä hintaa, vaikka nopeus on vain puolet maksimista.
Tässä kauppatorin lähellä.
Soneralta tuli uusi modeemi ja pyhäaamuna sekä Soneran että Speedtestin mittaukset näytti vähän päälle 90 Mbit/s. Arkipäivisin tippuu 70 ja 80 välille. Näin Ylikylässä Rovaniemellä.
Mikäli yhteydet hidastelevat (uudella tai vanhalla modeemilla), kannattaa mahdollisuuksien mukaan testata modeemi toisaalla (missä myös toimii kaapelinetti) ja sen jälkeen jättää vikailmoitus tutkintaan. Tai jos on mahdollista testata toista modeemia omassa liittymässä (kuten ketjun aloittajalla oli) sekin tietysti käy.
Noniin nyt on 2 viikkoa testailtu uutta cisco 3010:iä ja tulokset on täällä:
http://i.imgur.com/hhRjF.jpg
Nopeus vaihtelu on aika rajua. Romahtaa ruuhka aikana. Vai johtuko pakkasesta? Tiiä sitä mutta linksys wcm300 ei näi pahasti heilahdellu.
Veikko kirjoitti:
Mikäli yhteydet hidastelevat (uudella tai vanhalla modeemilla), kannattaa mahdollisuuksien mukaan testata modeemi toisaalla (missä myös toimii kaapelinetti) ja sen jälkeen jättää vikailmoitus tutkintaan. Tai jos on mahdollista testata toista modeemia omassa liittymässä (kuten ketjun aloittajalla oli) sekin tietysti käy.


Vanhalla Linksys WCM300:lla oli testien mukaan download-nopeudet ihan järjestään 90 Mbit/s. Nyt tällä uudella Ciscolla mihin oli pakko jostain syystä vaihtaa, ei saa hyvänä päivänä kun 50 Mbit/s (Speedtest.net). Soneran oma mittari antaa järjestään pienempiä lukuja, mutta niistä ei ole vanhaan referenssiä. Jos omassa setupissa ei ole mikään muu muuttunut, niin kyllähän se Soneran puolella tuo vika on.

Btw. Jätin vikailmon hitaudesta, vika "korjaantui" tekstiviestin mukaan itsestään. Yhtä hidas on edelleenkin, valohoitoa antoivat. Hienosti korjattu!
Ciscon kaapelimodeemit ilmeisesti jättävät toivomisen varaa ylipäätään:

"Cisco EPC3000 modeemi (Scientific Atlantan suunnittelua, Ciscon brändillä vain) on ikävä kyllä aikamoinen ritsa. Itselläni on ollut jo 8 kappaletta niitä, joista 7 hajosi alle vuoden sisään!

Operaattorikin oli huomannut tämän, että hajoaa liian tiuhaan tahtiin ja vaihtoi merkin Thomson TCM470 malliin. Palveluntarjoana siis Kainuun puhelinosuuskunta. Sanoivat myöskin että jos ei ollut vanhalla päässyt luvattuun 110M nopeuteen (jäänyt 80-100Mbps välille), niin Thomson kuulemma toimii paremmin tässäkin. Itsellä oli 90-100 välillä Ciscolla ja tämän jälkeen ollut 105-110Mbps nopeus."
Lähde: http://www.tietokone.fi/keskustelu/juttukommentit/21323
Njoo-o
Tämmöstä tää on lähes joka ilta http://www.speedtest.net/result/1703332002.png
Aamusin kyl pelaa ok vauhdilla. Kapasiteetti loppuu? Onneks ei kuitenkaan pätki. Mut pitää tää varmaan irti sanoa ja ottaa 10/2 tilalle sitte ku määräaikasuus tästä loppuu.

Vastaa