Laajakaista extraan siirryttäessä vanha rauta ei pelittänyt

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 2 katselukertaa

Vaihdoinpa laajakaista extraan (10M) puoli vuotta sitten Sonera 8M liittymästä Alussa oli aivan mielettömät ongelmat nopeuden kanssa. Asiakaspalvelun ja Helpssonin avustamana adslpurkkiin (Telewell EA-501) löytyi paremmat asetukset, mutta edelleen download oli modeemitasoa Wlan sillan kautta (Smc Barricade).Kaikki kytkennät ja säädöt (mm. palomuuri) läpikäytyäni, paloivat hihat ja siirsin SMC:n eläkkeelle. Hankin Verkkokaupasta halvimman mahdollisen wlan purkin ja johan alkoi pelittää. Nyt upload ja download on jatkuvasti 70-80% maksimista vaikka käytänkin turhan pitkää ja ei niin hyvälaatuista puhelinkaapelia.

1 kommentti

Laajakaista Extrassa on tosiaan hieman erilainen tekniikka verrattuna normaaliin adsl-liittymään, vaikka taloyhtiössä olisikin vanhanmallinen puhelinkaapelointi ja talojakamossa adsl-laitteet.

Jos modeemi tai reititin on vanha, on mahdollista että se ei enää uuteen tekniikkaan siirryttäessä toimi kunnolla, varsinkaan jos laitteeseen ei ole saatavilla uusia ohjelmistopäivityksiä. Tällöin on todennäköistä, että laitteen joutuu päivittämään uudempaan.

T. Panu
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa