Liittymän toimivuus USA:ssa

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 1 katselukerta

Onko tosiaankin niin, ettei Soneran liittymä toimi USA:ssa? Tyttäreni ilmoitti USA:sta, että hänen Soneran liittymänsä on pimeänä, toisin kuin esimerkiksi kaverin Saunalahden tai Elisan liittymä. Edes tekstiviestien lähettäminen ja vastaanottaminen ei onnistu.

3 kommenttia

Pystyykö tyttäresi käyttämään liittymäänsä, jos hän testaa sim-korttiaan sen kaverin puhelimassa, jonka liittymä oli toiminut USA:ssa?

Jos sim-kortti ei toimi kaverinkaan puhelimella, hänen kannattaa tarkistaa onko hänen liittymässään käytössä tällä hetkellä roaming -esto. Roaming-esto estää liittymän käytön ulkomailla.

Hän voi tarkistaa asian kirjautumalla matkapuhelinnumerrollaan Omille Sivuillemme ja valitsemmalla sivuilta kirjautumisen jälkeen Liittymänhallinta ja Liittymän palvelut ja sopimukset -valikot. Mikäli roaming-esto on käytössä, palvelu näkyy liittymään kytkettyjen palveluiden listassa.

Kannattaa myös varmistaa, että tyttäresi puhelin tukee USA:n operaattorin verkon käyttämiä taajuuksia

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu
Kiitos vastauksesta, joskaan se ei täysin selitä tilannetta. Sama liittymä on toiminut täysin moitteettomasti ja ilman roaming-eston poistoa useassa maassa Euroopassa, esim. Kreikassa, Espanjassa, Saksassa, Englannissa, Tsekissä. Hänen mukanaan oleva puhelin on ihan perusmalli eikä esim iPhone tai muu millä pääsee nettiin.
Paikallisen USA:n operaattorin matkapuhelinverkko saattaa käyttää toimintaansa eri taajuuksia (esimerkiksi 1900 Mhz) kuin mitä Suomen operaattorit (900 Mhz, 1800Mhz ja 2100Mhz) ja Euroopan operaattorit käyttävät. Matkapuhelimen ominaisuuksista riippuu, minkä taajuuden matkapuhelinverkoissa puhelinta on mahdollista käyttää.

Asiaan voi saada selvyyttää, jos tyttäresi pystyy testaamaan sim-korttiaan hänen kaverinsa puhelimessa. Näin saadaan tietoa, voiko pulma liittyä hänen matkapuhelinliittymäänsä vai puhelimeen.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa