LTE-4G ja prointernet (tai vastaava NATiton) - koska?

  • 11 December 2014
  • 21 kommenttia
  • 166 katselukertaa

Muokkaus TeroRe 29.3.2021:


 


Matkapuhelinverkossamme on nyt mahdollista käyttää julkista vaihtuvaa eli dynaamista IPv4-osoitetta valitsemalla laitteen APN-asetuksissa Prointernet. Palvelu on käytettävissä 2G-, 3G- ja 4G-verkossa ilman erillistä maksua.


 


----


 


Tuli vähän lunta tupaan, kun tässä muutoin todella tyytyväisenä uutena (joskin jo tyytyväisyystakuun takuuajan ohittaneena) 4G surffaajana koitin sitten pelata - no kaatuihan se ongelmiin NAT:n takia.

Selasin keskustelut läpi ja löysin maininnan OpenGatesta ja Prointernetistä APN-asetuksissa ... ja tiedon, että toimii vain jos modeemin pakottaa 3G:hen! Siis täh?

Kokeilin, prointernet ei toiminut sen paremmin, opengate lupaili jo vähän enemmän, mutta vain siis 3G:nä 😞>

Myös tieto "4G:lle tulossa lähikuukausina" oli melkolailla tunnelmantappaja.

Viimeisen viestin jälkeen on vettä Vantaassa virrannut kuukauden päivät, ollaanko jo lähempänä lähikuukausia 🙂>


21 kommenttia

Hei marjohan!

Nyt ei tarkempaa päivämäärää ole antaa tuosta julkisesta ip:stä, mutta kovasti meille on lupailtu että se tässä kevään aikana tulee. Eli seuraavan parin kuukauden aikana pitäisi olla odotettavissa. Hetken jos maltat vielä odotella!
marjohan kirjoitti:
Tuli vähän lunta tupaan, kun tässä muutoin todella tyytyväisenä uutena (joskin jo tyytyväisyystakuun takuuajan ohittaneena) 4G surffaajana koitin sitten pelata - no kaatuihan se ongelmiin NAT:n takia.

Selasin keskustelut läpi ja löysin maininnan OpenGatesta ja Prointernetistä APN-asetuksissa ... ja tiedon, että toimii vain jos modeemin pakottaa 3G:hen! Siis täh?

Kokeilin, prointernet ei toiminut sen paremmin, opengate lupaili jo vähän enemmän, mutta vain siis 3G:nä :-(

Myös tieto "4G:lle tulossa lähikuukausina" oli melkolailla tunnelmantappaja.

Viimeisen viestin jälkeen on vettä Vantaassa virrannut kuukauden päivät, ollaanko jo lähempänä lähikuukausia :-)

T: Marco


VPN:llä saisi vissiin kierrettyä tuon. Voisi tulla halvaksi, koska et tarvitse kaistaa juurikaan pelaamiseen.
Hei Melina!

Kiitos vastauksesta - jäämme odottelemaan ja toivotaan että palvelu paranee entisestään!


Oballe: VPN ei ratkaise ongelmaa, koska niiden kautta viiveet ovat poikkeuksetta niin suuret 😞 Häviän kaikki nopeutta vaativat taisteluni, kun kaikki mitä teen on pahimmillaan puoli sekuntia muita jäljessä 🙂
marjohan kirjoitti:
Hei Melina!

Kiitos vastauksesta - jäämme odottelemaan ja toivotaan että palvelu paranee entisestään!


Oballe: VPN ei ratkaise ongelmaa, koska niiden kautta viiveet ovat poikkeuksetta niin suuret 😞 Häviän kaikki nopeutta vaativat taisteluni, kun kaikki mitä teen on pahimmillaan puoli sekuntia muita jäljessä :-)


Oletko kokeillut jotain kunnollista maksullista VPNää? Suomalaisella serverillä?
Oba:

Kyllä, VPN ratkaisut ovat minulle teknologiana hyvinkin tuttuja, eivätkä ne tässä tilanteessa tarjoa mitään sellaista joka toisi paremman toimivuuden.

Eikä pelaamiseni ole niin intohimoista, että haluaisin panostaa siihen rahallisesti yhtään enempää, säästyypä aikaa sitten johonkin järkevämpään 🙂
olisiko mahdollista saada lisätietoja että milloin tämä prointernet tulisi 4g yhteyksien kanssa mahdolliseksi.
tuli pienenä yllätyksenä ja suurena pettymyksenä tämä nat uudessa 4g nettiyhteydessäni.
Todellakin lisätietoja kaivataan, tämä on ainut asia mikä minullakin mättää LTE-yhteyden kanssa.
tiefighter ja repetius : Prointernet on kyllä tulossa ihan näillä hetkillä, mutta odottelemme vielä lisätietoja tuosta tarkemmasta ajankohdasta. Tiedotamme teitä kyllä heti vaikka tässä samaisessa ketjussa kun meillä on lisää kerrottavaa. Että jos ihan hetken vielä maltatte ....
Paljonko on "hetken"??? Ei tässä vuosia odotella tietoa/aktivointia.
Odottavan aika on todella pitkä 😉 Taidan vaihtaa saunalahden 4g liittymäni takaisin soneralle, jos soneralle tulee julkinen ip.
lisko: Julkinen ip on kyllä tulossa 4G:lle, mutta tarkempaa aikataulua emme ole vielä saaneet. Kunhan palvelu saadaan ensin testattua ja kaikki tekniset jutut viilailtua niin sitten! Odottavan aika tosiaan on pitkä, myös täällä päässä.
Taas on kuukauden päivät vierähtänyt edellisestä viestistä. Ja koska kesälomat varmasti painavat jo päälle, niin ehkä sitten syksyllä saamme jotain lisätietoa... Enää jännitetään ehtiikö tämä palvelu nähdä päivänvalon vielä tämän vuoden puolella?
Hei kaikki!

Emme osaa tähän sanoa edelleenkään sen tarkempaa aikataulua. Open Gate -palvelu sitä vastoin on jo lähempänä myyntiintuloa. Ehkäpä syksyllä olemme jo siinä vaiheessa, että ainakin alustavaa aikataulua osaamme antaa.
Täällä jälleen kuluttaja kyselee luvatun palvelun perään 🙂 Edellisestä viestistä on taas kuukauden päivät ja alkuperäiseen viestiini voidaan jo alkaa virittelemään synttärikakkua ja katsoa, kuinka nätisti se jo konttaa ja jokeltaa 🙂
Jälleen kuukausi vierähti, vailla maaliskuussa "pian" luvattua palvelua. Kevät koitti, tuli kesä ja nyt ollaan jo syksyn kynnyksellä. Alussa vastaamistahti Soneran suunnalta oli kiitettävää ja toi tunteen, että asiassa edetään. Viikkojen ja kuukausien vieriessä tunnelma latistui ja nyt ollaan täysin radiohiljaisuudessa.

Jossain vaiheessa sanamuodot muuttuivat "jo olemassa olevan palvelun lisäominaisuudesta" "uudelleen nimetyn palvelun myyntiintuloksi" - tässä kohtaa aloin vahvasti epäilemään, että julkinen IP tulee lisämaksullisena tuotteena nykyisen liittymän päälle. Tästä toki ei ole kuin oma akateeminen arvaukseni, mutta ei se varmasti ole aivan pystymetsästä revitty.

Kiitos tästä noin puoli vuotta kestäneestä 4G laajakaistasuhteestamme, [u:uawzg75b]se loppuu tänään[/u:uawzg75b] - kilpaileva kotimainen operaattori tarjoaa yhtä nopean laajakaistapalvelun puolella siitä hinnasta mitä Sonera ottaa - ja kyllä, myös julkisella IP:llä.

Liittymäni nopeus yllätti positiivisesti ja käytettävyyskin hipoi 99,9 -tasoa. Viimeaikoina on hieman pätkinyt, mutta niistä harvemmin on ollut haittaa kun ovat tapahtuneet lähes poikkeuksetta öisin 03 nurkilla. Eipä niitä olisi huomanut, ellei kesälomalla olisi kukkunut kaikki yöt hereillä :-)

Tavalliselle Matti Meikäläiselle palvelunne vaikuttaakin edelleen erittäin toimivalta sillä oletuksella, että ei työkseen tai harrastusten vuoksi tarvitse IP-teknisesti monipuolista liittymää vaan käyttöön kelpaa ihan tavallinen www-selailu ja satunnainen leffojen katsominen. Nämä muuten kannattaisi laittaa kunnolla esille palvelukuvaukseenne, 4G LTE kun tarjoaa kiistatta nopeimmat yhteydet mitä mobiiliin voi saada, usein nopeimmat yhteydet mitä asuntoihin saa oli runkolinja sitten kuparia tai kuitua ja tätä taustaa vasten tehokäyttäjät näitä liittymiä hankkivatkin - on harmillista jälkikäteen huomata, että perustavaa laatua oleva peruspalvelu liittymästä kuitenkin puuttuu.
Olen myös harkinnut tuota 4G yhteyttä omaan käyttöön, mutta rasitteena on ollut operaattorien NAT, koska talon automatiikkaan pitää saada yhteys ulkopuolelta. Voitko kertoa marjohan, että millä operaattorilla on järkevän hintainen 4G-paketti lähes kaikki portit auki julkisella IP:llä?

Toivottavasti Sonera saisi nopeasti käyttöön tuon "opengate" APN:n 4G verkkoon, jotta oma asiakassuhteeni myös jatkuisi Soneran kanssa.

marjohan kirjoitti:
... Kiitos tästä noin puoli vuotta kestäneestä 4G laajakaistasuhteestamme, [u:b7tr86cn]se loppuu tänään[/u:b7tr86cn] - kilpaileva kotimainen operaattori tarjoaa yhtä nopean laajakaistapalvelun puolella siitä hinnasta mitä Sonera ottaa - ja kyllä, myös julkisella IP:llä...
Hei marjohan!

Kiitokset erittäin hyvin kirjoitetusta palautteesta. Voit uskoa että se varmasti menee eteenpäin, tai itse asiassa meni jo! Me olemme tästä "natittomuudesta" ainakin yhtä harmissaan kuin sinäkin. Aikataulu on venynyt erinnäisistä syistä kohtuuttoman pitkäksi. Maaliskuu oli ja meni ... kohta on jo uusi maaliskuu emmekä vieläkään ole saaneet varmistusta siitä koska palvelu on valmis julkaistavaksi. Joten uskon kyllä mikäli haluat ottaa palvelun toiselta operaattorilta etkä jaksa enää odotella. Harmi meidän kannaltamme mutta hyvä sinulle että saat palvelun vihdoin käyttöösi. Hienoa kuulla, että olet kuitenkin muuten ollut tyytyväinen liittymän toimintaan. Toivotaan että tämäkin asia muuttuu vielä iloksi jonain päivänä!
Nyt toimii "opengate" APN 4G:llä. Onko jo virallinen vai joku testikierros?
Terve jeejee24! Opengate on avattu syyskuun ajaksi maksuttomaan testikäyttöön joten ei muuta kuin käyttelemään vain:)
No nyt se ei enää toimi, ellei maksa lisää.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Nostan arkiston puolelta tämän vanhan ketjun koska päivitin tämän (ja monen muun vastaavan) ketjun aloituspostaukseen uutta tietoa.


 


Tiedoksenne siis:


 


Matkapuhelinverkossamme on nyt mahdollista käyttää julkista vaihtuvaa eli dynaamista IPv4-osoitetta valitsemalla laitteen APN-asetuksissa Prointernet. Palvelu on käytettävissä 2G-, 3G- ja 4G-verkossa ilman erillistä maksua.

Vastaa