Lumia 620 ei ota vastaan työnantajan tekstiviestejä

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Jätin vikailmon 18.4. koska työnantajan tekstiviestit eivät saapuneet perille uuteen Sopiva Startti liittymääni, jossa on vanha ja uusi kännykkä multi-simmillä samaaan numeroon yhdistettynä. Vanha luuri on ikivanha Nokia 3210 ja uusi on Lumia 620.

Iltapäivällä näytti tapahtuvan kehitystä, kun kaikki edellisyön ja aamun viestit ja testausviestit tulivat yhtäkkiä yhtenä könttänä molemmille puhelimille.

Myöhemmin illalla kävi kuitenkin niin, että viestien saapuminen jäi pelkästään vanhalle kännykälle ja uudelle ei saapunut mitään ja samaa jatkui läpi yön.

Vaikka tilapäisesti pärjäänkin tuolla "vanhalla systeemillä" tarkoitus olisi nimenomaan siirtyä hiljalleen pelkästään uuteen Lumiaan ja unohtaa vanha kännykkä. Olisikohan tuolle vielä jotain tehtävissä? Pitäisikö kenties multi-sim-palvelu kokonaan poistaa, jollei se kykene välittämään tekstareita työnantajan 16xxx-numerosta? Heillä ei kai ole muuta vaatimusta palvelunsa toimivuudelle kuin että vastaanottajan numeron pitää näkyä heille päin. Vai ovatko kenties aikuispalvelujen estot haitallisia tuollaisesta numerosta tuleville viesteille? Voisiko ne poistaa kokonaan kokeeksi? Ja miksi viestit iltapäivällä putkahtivat myös Lumialle, mutteivät enää myöhemmin? Käytän molempia puhelimia rinnakkain vain uuteen totuttelun ajan varmuuden vuoksi. Jos Lumia saadaan toimimaan, multi-simmin voinee poistaakin.

Asialla ei ole aivan tulenpalava kiire niin kauan kuin ainakin toinen kännykkä ottaa viestit vastaan, mutta jokapäiväisistä työasioista kuitenkin olisi siis kyse.

4 kommenttia

Hei mumford!

Kuullostaapas vähän omituiselta tuo ongelma. Huomasin että pääliittymällä on aika vanha kortti, joten siihen voisi kokeilla uudempaa kortta. Rinnakkaisliittymällä korttiasia onkin kunnossa.

Liittymissä on viihde-esto puheluille ja viesteille, mutta saapuviin viesteihin estot eivät vaikuta. 16 -alkuisesta numeroista pitäisi viestit siis tulla perille vaikka esto olisikin päällä.

Ehdottaisinkin, että vaihdat uuden kortin tuohon pääliittymään ja käytät molemmat puhelimet virrattomana. Uuden kortin saat nopeimmin kauppiaalta. Jos viestien saapumisessa on ongelmaa senkin jälkeen, olet sitten uudestaan yhteydessä niin katsotaan mitä asialle voidaan tehdä.
Kiitos näistä tiedoista. Vanha känny on siis laitettu pääliittymäksi. Tuo selittää sen, että jos molemmat ovat auki, viesti menee vain sille. Huomasin nyt aamulla, kun pidin auki vain uutta laitetta ja vanhaa pääliittymää suljettuna, että uuteenkin kyllä viestit löytävät tiensä.

Pitäisikö viestien multi-sim-palvelussa edes päätyäkään molemmille kännyköille, vaiko vain pääliittymään, jos se ei ole suljettuna? Ja etenkään silloin, jos toinen puhelin tosiaan on suljettuna? Siis niin, että kun se avataan jälkeen päin, viesti kuitenkin vielä tulisi sillekin? Taitaa olla liikaa toivottu, vai? :)

Vai onko tuo nyt sitten kiinni siitä, että vanhan kännykän sim-kortti tosiaankin on ikivanha?

Ja vielä yksi kysymys: voiko sitä, kumpi luuri on multi-simmin pääliittymä, vaihtaa teiltä käsin, vai vaatiiko se kaupassa käynnin? Uutta puhelintahan tässä lähinnä olen sisäänajamassa ja vanhasta lopulta kokonaan eroon pyrkimässä, joten uusi voisi olla pääliittymänä.

Kiitos tähän astisista vastauksista ja sori täydellinen tietämättömyyteni näistä asioista tähänastisen vanhan peruskännykän käyttöni takia.
mumford: Tavalliset tekstiviestit pitäisivät kyllä mennä molemmille liittymille silloin kun molemmat ovat auki. Jos rinnakkaisliittymä on suljettu, tulevat viestit sinne sen jälkeen kun se on avattu. Jos jompi kumpi liittymistä ei ole verkossa, tulee viestit silloin vain toiseen liittymään. Multimediaviestit tulevat vain pääliittymään. Ja tosiaan tuo vanha sim kortti voi hyvinkin vaikuttaa tähän. Suosittelen ehdottomasti että vaihdat sen uudempaan.

Jos haluat vaihtaa pääliittymän ja rinnakaisliittymien puhelimia keskemään, onnistuu se kortinvaihdolla. Nyt kun sinulla on puhelimissa erikokoiset kortit, on pääliittymälle aktivoitu tuo vanha kortti ja rinnakkaiselle uusi kortti. Kun liittymille tehdään kortinvaihdot, vaihtuu uusi puhelin pääliittymälle. Jos molemmissa puhelimissa olisi samankokoiset kortit, voisit silloin itse vaihdella kortteja puhelimesta toiseen. Toivottavasti tästä vastauksesta oli sinulle apua.
Tekstiviestien tulon pitäisi nyt olla kunnossa. Kiitos vielä, Melina sekä mulle kotiin soittanut asiakaspalvelun henkilö. Sain multi-sim-systeemini pääliittymän vaihdetuksi vanhasta puhelimesta Lumiaan sieltä Soneran kautta tarvitsematta käydä kaupassa. Ja tietysti kaikenlaista lisätietoa tässä ohessa multi-simmistä. Yöllä näkee miten tuo nyt todella toimii työnantajan tekstiviestien kanssa, mutta ei mitään syytä epäillä.

Vastaa