Millainen tietoturva soneran palvelimilla?

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Soneran palvelilta ilmeisesti katoaa tietoa, kuten kaikki minun viestini sekä koko ositekirjani sisältö. Joku muukin keroi vastaavaa täällä. Tilanne on ollut päällä jo kuukauden ja se tuntuu olevan arka paikka soneralle, sillä siihen ei haluta ottaa kantaa.
Millainen tietoturva on soneran palvelimilla, vai onko sellaista ollenkaan? Onko sonera mitenkään vastuussa asiakkaiden kadonneista tiedoista? Entä tuleeko minulle normaali lasku vaikka sähköpostini oli pois käytöstä 2 viikkoa ja kaikki viestit sekä osoitetiedot ovat olleet kadoksissa jo kuukauden?

4 kommenttia

Viesteihin ja osoitekirjaan sähköpostipalvelimella ei pääse käsiksi muuten kuin sähköpostiosoitteen oikealla käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Nimimerkki: Sinulle on jo kertaalleen selvitetty Vikapalvelun taholta kuinka viestit ovat osoitteestasi noudettu joulukuussa 2010. Toinen tekemäsi vikailmoitus on käsittelyssä.

Jos tulee esille että kertomasi viestien ja osoitetietojen katoaminen johtuu virheestä Soneran sähköpostipalvelun toiminnassa, voit reklamoida asiasta ja mahdolliset hyvitykset jää reklamaation käsittelijän harkittavaksi.

--------------

Viestien katoaminen webmailin Saapuneet-kansiosta

Viestien katoamiselle palvelimelta on yleensä aina sama syy: ne on noudettu POP3-clientillä eli sähköpostiohjelmalla, johon on tehty kyseiselle sähköpostiosoitteelle POP3-tili. POP3 tyhjentää palvelimen Saapuneet-kansion, ellei käytettävässä sähköpostiohjelmasa ole tilin asetuksiin toisin määritetty. Oletuksena uudella tilillä POP3 siirtää - ei kopioi - viesti palvelimelta käyttäjän tietokoneelle.

--------------

Webmailin osoitekirjan kadonneet yhteystiedot

Jos olet vanhassa webmailissa lisännyt sähköpostiosoitteita suoraan ryhmiin, etkä ensin tallentanut yhteyshenkilöksi, eivät ne yhteystiedot näy ryhmien alla uudessa webmailissa.

Klikkaa hiiren kakkospainikkeella ryhmää ja valitsee Muokkaa, kadonneet osoitteet näkyvät Muut sähköpostiosoitteet: - kohdassa.

Koko ryhmälle voi lähettää sähköpostiviestejä edelleen klikkaamalla osoitekirjan ryhmää hiiren oikealla ja valitsemalla Lähetä sähköposti.
Kertaalleen selvitetty? Huumorimiehiä..?
Olet jo ties mones soneralainen, joka tätä asiaa jahkaa, mutta mitään ei ole tapahtunut yli kuukauteen.
Olisi varmasti jo mielellään haudattu ties miten syvälle.
Onhan se tietysti mahdollista että nuo sähköpostipalvelimet ovat joutuneet hyökkäyksen kohteiksi. Toisaalta on mahdollista, että joku ulkopuolinen on pelkästään murtautunut hakemaan sinun sähköpostisi. Kolmas vaihtoehto on, että ole itse yrittänyt hakea ne ja jostain teknisestä syystä, esim. levytilan loppuminen, viestisi eivät ole tallentuneet omalle koneelle.

Avira Antivirus löysi mun koneesta java/agent.2212-nimisen haitta-ohjelman. Se oli ilmeisesti tarttunut siihen aikaan kun kyselin täältä neuvoja. Joten hiukan sama kysymys, että miten hyvin nämä teidän omat palvelut tietoturvataan ja skannataan?

En yleensä käy missään epämääräisillä sivustoilla, ellei jokin popup sitten vie.

Jos joku tietää enemmän tuosta java-haittaohjelmasta voi laittaa yksityistä viestiä.
(hmm.. ei taida löytyä sellaista palvelua)

Sopiiko täällä joku foorumi paremmin noiden haitta-ohjelmien tarkempaan selvittelyyn..??
Sähköpostia voi käyttää monella eri tavalla ja siitä voi joskus seurata tilanteita, joissa ei ole enää varma mihin viestit ovat joutuneet. Ei mitään sen dramaattisempaa.

Vastaa