Multisim Puhelin+Modeemi

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 108 katselukertaa

Tilasin tuossa aiemmin uuden littymän soneralta nimeltä Surffilauta 4G. Littymä ei ole vielä saapunut, mutta haluasin jo etukäteen kysyä, jos otan myöhemmin kyseiseen liittymään multisimin, eli toisen sim-kortin. Voinko sitten käyttää toista korttia normaalisti puhelimessa ja toista samaan aikaan 4G modeemissa ns.mokkulassa (pelkkänä nettinä).

Jos voi niin tuleeko siinä mahdollisia häiriöitä ym esim puhelun tullessa pääliittymään niin nettikatkeaa toisesta tai jotain muuta vastaavaa? Vai onko yhteys ihan yhtä vakaa kuin normaalissa langattomassa nettiliittymässä?

2 kommenttia

Kunniamerkki +14
Multisim on tarkoitettu käytettäväksi laitteessa, joka tukee puhelinominaisuuksia. Itse olen kyllä käyttänyt rinnakkaiskorttia 4g-modeemissa ongelmitta, mutta Sonera ei takaa kortin virheetöntä toimintaa laitteessa joka ei ole puhelin. Eli kortin toimivuus selviää varmasti vain kokeilemalla.

Kortin pitäminen modeemissa voi myös aiheuttaa mielenkiintoisia ongelmia kun modeemissa on virrat päällä. Jos esim. puhelimesi on jostain syystä pois verkosta ja modeemi taas on verkossa, ohjaa verkko kaikki puhelut ja tekstiviestit vain modeemisi kortille, jolloin niistä ei näy jälkeäkään puhelimessasi edes verkkoon palaamisen jälkeen.

Mutta jos käytät multisimmiä 4g-modeemissa silloin tällöin, etkä aio vaikkapa pitää sitä kotireitittimessä 24/7, ei ongelmia luultavasti esiinny häiritsevästi.

Myöskään netin ei pitäisi katketa rinnakkaiskortista kun pääliittymään tulee puhelu, mutta se miten modeemisi reagoi saapuvaan puheluun on taas ihan laitekohtainen asia. Puhelut joka tapauksessa ohjataan molempiin kortteihin jos ne ovat verkossa samaan aikaan.
Hei rikuvesterinen,

emme suosittele multisim-palvelua käytettäväksi laitteeseen, jossa ei ole puheominaisuutta.
Jos jompikumpi liittymistä on datalaitteessa kiinni eivät puhelut tule perille välttämättä kumpaankaan liittymään, koska datakortti saattaa hylätä puhelun. Ja kuten jns kirjoitti tekstiviestien kanssa voi esiintyä myös ongelmaa silloin kun puhelimesi on kiinni tai pois verkosta. Tällöin tekstiviestit toimitetaan vain auki/verkossa olevaan laitteeseen eli tässä tapauksessa mokkulaan. Suosittelemme aina nettikäyttöön omaa erillistä liittymää.

Vastaa