Netti ei toimi tampereella


Moro!

Tampereella ei oo koko päivänä toiminut kiinteä laajakaista. 100/10 taloyhtiö sopimuksella.

Modeemin ei tuu yhteyttä. Palaa vaa power ja wlan valot. Kävin kaverillakin viereisessä rapussa kokeilemassa modeemia ja siellä sai yhteyden. Kokeilin myös asunnossa olevaa toista puhelinpistoketta mutta ei mitään. Päivällä oli joku häiriö tampereen keskustassa, mutta ei ole enään. Olis kiva saada jo toimimaan. Tällä hetkellä surffaan puhelimella jossa on saunalahden netti...

13 kommenttia

Samankaltainen ongelma myöskin Tampereella, Kalevassa. Mulla ADSL-valo palaa lisäksi mutta internet yhteyttä tai valoa ei tule. Viikon verran kestänyt ja maanantaista asti selvitetty.. ehkä tänään alkaisi toimimaan? Ehkä ei..
Alkaa olla jo tositurhauttavaa kun ei pääse nettipankkiin yms. Sama homma jatkuu
Hei Tepsu ja Akipe

Tepsu, Lisäätkö asiakasnumeron käyttäjätunnuksen profiiliin (Omat asetukset -> Profiili -> Asiakasnumero) niin pääsen tutkimaan, miltä liittymäsi näyttää.

Akipe: Sinun liittymäsi vikailmoitus on siirtynyt asentajalle.

Yleistä häiriötä Tampereella ei tällä hetkellä ole tiedossa, mistä vikanne voisi johtua.
Lisätty
Hei Tepsu

Vilkaisin liittymääsi enkä keksinyt mitään toimenpiteitä mitä voisin täältä tehdä. Olit näköjään tehnyt jo vikailmoituksen ja se olikin mennyt suoraan asentajalle. Kannattaa nyt pitää modeemi kiinni puhelinrasiassa ja virrat kytkettynä niin se helpottaa asentajan työtä.
Alkuviikosta alkoi minulla ongelmat netin kanssa. Netti katkeaa muutamiksi sekunneiksi noin kerran viidessä-kymmenessä minuutissa. Laitoin koneen yöksi pingaamaan googlea, ja tulos näyttää tältä: https://dl.dropboxusercontent.com/u/601 ... ingres.txt

DSL valo palaa modeemissa koko ajan, silloinkin kun netti katkeaa. Kone on piuhalla kiinni boxissa, mutta myös langaton verkko katkeaa samaan aikaan.

Vikailmoituskarttaan oli ilmestynyt tampereen keskusta-alue tänään, että ehkä tämä on nimenomaan siihen liittyvää. Onko kukaan muu kokenut vastaavaa?
Hei EATINGBREAD,

Siellä suunnalla on tosiaan verkkovika ja korjaustoimet ovat käynnissä.

Kuvauksesi perusteella tuo liittymäsi ongelmat liittyvät juuri tuohon vikaan.

Toivotaan että ongelma saadaan korjailtua kuntoon mahdollisimman pian.
Minulla on ollut myös ongelmia VDSL-yhteyden kanssa Kalevassa jo kohta kaksi viikkoa. Yhteys on olemassa vain Soneran sivuille, muuta liikennettä ei tapahdu. Laitteisto on käyty läpi, ja kaikki vaikuttaa olevan normaalia.

Taisi olla hyvä idea kokeilla ensin vuokraan kuuluvalla nopeudella, ennen kuin menee nostamaan nopeuksia…
10 päivää vikailmoituksen teosta niin ongelma on paikannettu? Hienoa. Vielä kun se korjattaisiin yhtä ripeästi (tai mielellään nopeammin..) niin ei ehkä kolmatta viikkoa tarvisi olla ilman nettiä..
Hei LaBegemota,

Lisäisitkö asiakasnumeron tai liittymänumeron tietoihisi niin tarkistetaan liittymäsi tilannetta.

Lisääminen onnistuu valitsemalla Omat asetukset >> Profiili >> Asiakasnumero.
Jos lisäät liittymänumeron, niin lisää se ilman "-" merkkiä, eli muodossa 346123456.
Hei Akipe,

Pahoittelut että vianselvityksessä on mennyt jo näinkin paljon aikaa. Toivotaan että ongelma saadaan nyt pikaisesti korjailtua kuntoon.
Hei Marko-

Ok, kiitos tiedosta. Hyvä, että ongelma on tiedossa.

Nyt häiriökartalta näyttäsi Tampere hävinneen, mutta ainakin minun osalta ainakin ongelma säilyi.

Ohessa viimeisen ~12 tunnin pingi timestampilla, mikäli siitä sattuisi olemaan jollekkin hyötyä: https://dl.dropboxusercontent.com/u/601 ... ngresf.txt
Hei EATINGBREAD,

Verkkovika on saatu korjattua tänään klo 10 jälkeen. Verkon puolella laitetta oli jouduttu vaihtamaan.

Jos ongelma ei nyt poistunutkaan, niin kannattaa laittaa vikailmoitusta eteenpäin, niin selvitellään vielä mistä tuo ongelma sinun kohdallasi johtuu. Verkkovian osalta kaikki pitäisi olla nyt korjattuna.

Voit jättää vikailmoituksen palvelupyyntölomakkeella tai soittamalla vikapalveluun 0206 90101, ma-pe 8-20, la 9-16.30.

Vastaa