Netti poikki - kaapelilaajakaista w/ Terayon tj721x

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Eli ollut poikki jo 30.12.11 lähtien.
Tilanteenkuva:
Liittymänä ex-Turun Kaapelitelevision "megainen"
Modeemi otsikon mukainen dinosaurus Terayon tj721x
Tammikuun puolessa välissä liittymätyyppi vaihtuu taloyhtiöön tuotavaan kuituun 2/2M, tuohon asti vanha liittymä voimassa.
Signaali tulee TV:lle, mutta modeemi ei ilmeisesti saa mitään kosketusta Soneran suuntaan, kun linkkivalo ei edes vilkahda. Datavalo vilkkuu kyllä, mutta tässä lienee kyse poksin ja koneen välisestä kommunikaatiosta. Jopa palvelin langattomalla reitittimellä näyttäisi olevan "turkunet.fi", jossa muodossa se oli jo Turun Kaapelitelevision aikana, onko ko. pystyssä vieläkin?

Tehdyt toimenpiteet:
Modeemin kylmäksikäyttö (30s, 5min, 1h ja yön yli), datasplitterin (coax sisään, data ja TV-signaali erillään ulos) toiminnan (alkeellinen) toteaminen, johdotuksen toimivuuden ja kuntoisuuden toteaminen, reitittimen pudottaminen välistä pois.

Käyttöympäristöstä:
Splitterin ja modeemin väliset johdotukset ovat olleet koskemattomia jo monta vuotta, coax in vaidettu jokunen kuukausi sitten.
Modeemi on kaatuillut aina silloin tällöin, mutta sen on saanut tolpilleen parissa minuutissa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Omat arvailut:
Jos lähdetään siitä, että modeemi vielä toimii (ja sen soisi toimivan vielä 2 viikkoa), vika voisi olla
1) Katkos datansiirrossa
2) Liian aikainen liittymän sulkeminen
3) Jätinkö jotain huomiotta tai tarkastamatta?

Jollakulla (Turussa) samanlaista päällä?

Mistäs tällaisia tiedustelisi ja mikä taho voisi todeta verkon toimivuuden ja onko 20320-alueella jotain asiaan vaikuttavia huoltoja päällä? Kun en jaksaisi millään kinata automaatin kanssa puhelimessa tai roudauttaa korjaajaa tekemään mittauksia paikalle sillä riskillä, että vika on juuri tuossa modeemissa, poissulkevalla tutkimuksella kun voi myös päästä pitkälle.

2 kommenttia

Hei Juse_L!

Selvittelin liittymäsi tilaa ja täältäkin päin näyttää, ettei yhteyttä ole. Osaatko sanoa, onko modeemisi eurodocsis 2.0 tai uudempi? Jos modeemi on eurodocsis 1.0, ei liittymä toimi kyseisellä modeemilla.

Vikapalvelumme selvittää liittymän toimimattomuuden syytä ja kuittaa sinulle tekstiviestillä, kun tutkinta on valmis.
Kyllä tuo on euroDOCSIS 2.0

Tosin käytin sen tänään kylmänä työpäivän ajaksi, joten jos olet koittanut ottaa kontaktia siihen 12:30 jälkeen, olisin ollut yllättynyt, jos kiinni olisit päässyt.

Vastaisuudessa motukka on auki, jotta tutkiminen olisi piirun verran helpompaa.

Jos käy kuitenkin kauhean vaikeaksi, voidaan heittää hanskat tiskiin, kun kuitu on kumminkin täällä (ja liittymätyyppini vaihtuu samalla) kuun puolessa välissä.

Kiitos.

-Juse-

Vastaa