Nettitikun käyttö Vieras-tilille kirjautuneena

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei.

Käytössä on Huawei E1552, Mobile Partner ja ThinkPad-läppäri, jossa Wlndows XP Pro SP3. Tavalliselle käyttäjälle nettiyhteys aukeaa ongelmitta, mutta ei Vieras-tilille kirjautuneelle. Kun Vieras liittää tikun, Mobile Partner -ohjelma käynnistyy normaalisti, mutta kun PIN-kyselyn jälkeen painaa "Yhdistä" tuleekin verkkoyhteyskehotteeseen ilmoitus "Yhteys lopetettu". Eikä sitten muuta.

Onko yhteyttä jotenkin mahdollista avata ja käyttää myös Windowsin Vieras-tililtä? Tarkoitushan on, että tilapäinen käyttäjä kirjautuisi Vieras-tilille esimerkiksi lukeakseen tai lähettääkseen sähköpostiaan. Kiinteällä yhteydellä tämä on mahdollista, mutta miten se onnistuisi nettitikulla?

2 kommenttia

Ei onnistu Vieras -tilillä mullakaan (Vista+Huawei E1552). Kokeilin myös toista yhdistelmää (Vista+Huawei E160) ei onnistunut. Järjestelmän valvojan ja Tavallisen käyttäjän tileillä onnistuu. Jostain syystä nuo ko modeemit ei näy Vieras-tilillä.
Microsoftin tukisivusto kertoo Vistan Vieras-tilistä näin: "Jos jonkun muun on tarpeen kirjautua tietokoneeseen, mutta et halua hänen pääsevän käyttämään kaikkia tiedostoja, voit luoda Vieras-tilin. Koska käyttäjä voi Vieras-tilin avulla kirjautua verkkoon, selata Internetiä ja sulkea tietokoneen, Vieras-tili kannattaa poistaa käytöstä, ellei sitä käytetä".

Artikkelin mukaan internet-yhteys toimii myös Vieras-tilin kautta. Ongelma lienee jotenkin kytköksissä nettitikun ohjelmiston käyttöön Vieras-tilille määritetyillä oikeuksilla. Onko kukaan ratkaissut tätä ongelmaa?

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa