Nopeuden vaihtelut

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Tervehdys maailmalta!

Käytän SlingBoxia Keski-Suomessa ja itse olen Espanjassa. Viime viikolla kun Joutsassa oli valokaapelikatkos myös oma laitteeni putosi pois pelistä. Nyt laite taas lähettää mutta kaistan nopeus heittelehtii 80 -350 (jotain yksikköä ) Ennen mediavirta oli 250 - 350 ja kuvasiirtyi mukavasti. Asiaa on tutkittu molemmissa päissä ja tulo eikä lähtöpäässä ole vikaa.
Siis mitäs tehdään?

Terv Kari Kolari

1 kommentti

Suomessa sijaitsevan liittymäsi ja Espanjassa käyttämäsi Internet -yhteyden väliseen nopeuteen vaikuttavat kaikki näiden yhteyksien välillä olevat palvelimet ja näiden palvelinten väliset yhteysnopeudet.

On mahdollista, että Espanjan olevan operaattorin ja meidän verkomme puolelta ei ole havaittu asian tiimoilta häiriötä operaattorien liittymissä, mutta jokin yhteyksien välillä oleva palvelin vaikuttaa nopeuteen. Tällaisessa tapauksessa asiaan voi olla vaikea vaikuttaa puoleltamme.

Toimiiko Joutsassa oleva liittymäsi kuitenkin täysin oikealla nopeudella? Liittymän vastaanotto- ja lähetysnopeutta on mahdollista testata, esimerkiksi Ficoran Nettimittari -ohjelmalla.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa