Nopeusrajoitusko?

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Hei.

Minulla on testissä Huawei E173 tikku (fiksunetti). Saan nopeustestissä 4.6 Mb (speedtest ja Soneran mittari). Voiko noita nopeuksia parantaa toisella tikulla tai suunta-antennilla (tai pöytäantennilla)? Nopeus on lähes aina sama kahdessa huoneessa, muualla talossa n. 2.5 Mb.

Kokeilin myös kaupungin keskustassa samaa tikkua, myös siinä nopeus 4.7 Mb paikkeilla. Haiskahtaa joltain rajoitukselta (5 Mb) liittymässä tai nettitikussa, liekö näin?


Olen kokeillut DNAn wlan-reititin -mokkulaa, mutta siinä ollut wlan oli melko heikko signaaliltaan. Päteekö sama Soneran wlan mokkulaan, eli kannattaako hankkia erillinen wlan-reititin, jossa nettitikku-tuki?

Saakohan Soneran viihdepakettia langattomaan laajakaistaan, jos nopeudet ovat tuota 4-5Mb luokkaa?

1 kommentti

Hei Trialuser! Nettitikkujen yhteysnopeus riippuu siitä, missä sitä kulloinkin käytetään. Oman alueesi peittoalueen pystyt tarkistamaan täältä. Mitään rajoituksia nopeuden suhteen emme aseta, mikäli pakettiin kuuluvaa nopeaa tiedonsiirtoa on vain jäljellä. Fiksunettiin tuota nopeaa tiedonsiirtoa kuuluu 3Gt. Lisätietoa nopeuksista 3G-verkossa löydät täältä.

Yksi myös nopeuteen vaikuttavista asioista on itse tikun mahdollistama nopeus. Huawei E173 -mallin tukema maksiminopeus on 7,2 Mbps. Jos mahdollista, testaa nopeutta myös esim. Huawei E367 -mallilla, jonka tukema nopeus on 21,6 Mbps. Antennilla saattaa myös saada jonkin verran parannusta nopeuteen.

Tuohon wlan-reititin asiaan en pysty antamaan yhtä oikeaa vastausta, parhaiten asia selviää kokeilemalla, mikäli se vaan on mahdollista. Mikäli muilla palstan käyttäjillä on käytännön kokemuksia asiasta, niin laittakaahan tänne kommenttejanne.

Soneran viihdepakettia ei saa kytkettyä Liikkuva Laajakaista -liittymän yhteyteen, vaan se tilataan aina kiinteän laajakaista –liittymän kautta.


Ps. Olethan sinäkin jo tutustunut Facebook-sivuihimme ja liittynyt tykkääjiin? http://www.facebook.com/sonera

Vastaa