Nykyinen wlan-verkko ja kotitv

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Jos tuon koti-tv´n hankin, niin saako sen boksin toimimaan vain siihen liittämällä jonkin wlan-yksikön ja käyttämällä nykyistä verkkoa vai pitääkö myös modeemin yhteydessä olla vielä oma wlan-yksikkö tätä varten?

Eipä tunnu kommentteja kuuluvan? No, eipä tässä mitään peruuttamatonta vielä ole tapahtunut kun en ole tilausta vielä tehnytkään. Mulla on tällä hetkellä nopein liittymä minkä tänne saa (24 Mbit/s), mutta eipä näköjään tiennyt tuo puhelinmyyjäkään, joka tuota koti-tv´tä tarjosi, ettei tuo nopeus riitä kaikkien HD-kanavien toistamiseen. Tuota min 100 Mbit/s liittymää taitaa olla turha toivoa tänne lähivuosina, vaikka kaupungissa ollaankin? Kiitokset tuosta tiedosta, jonka sain toisen aiheen vastauksesta.(Soneran)
(muutoin tuo netti on nyt toiminut täällä ihmeen pitkään ilman suurempia murheita)

2 kommenttia

Liittymäsi alueella Koti TV toimii ilman erillistä palvelureititintä eli ADSL-modeemina voi periaatteessa olla mikä tahansa ADSL 2+ modeemi. Motorola VIP1903 IPTV-digiboksin kytkeminen modeemiisi onnistuu langattomasti, kunhan Motorola-digiboxin ethernet-verkkoliittimeen kytketään WLAN-vastaanotin. Kyseinen laite olisi ethernet-WLAN adapteri ja samalla WLAN-vastaanotin.

Koti TV vaatii toimiakseen jatkuvan, tasaisen ja melko suuren datavirran. Oma käsitykseni on, että Koti TV:n toiminta ADSL-modeemin oman langattoman verkon läpi on enemmän tai vähemmän epävarmaa. Tämä näkemys ei perustu omiin kokemuksiin, vaan tämän keskustelupalstan lukuisiin kirjoituksiin. Todennäköisesti Koti TV:llä olisi paremmat edellytykset toimia, jos IPTV-digiboksi saisi kytkettyä ADSL-modeemin LAN-liittimeen suoraan verkkokaapelilla, langattomasti Ruckus MediaFlex laitteilla tai vaikka talon sähkökaapeloinnin kautta siihen tarkoitetuilla ethernet-sovittimilla.
Kiitokset hyvästä vastauksestasi Tapio. Tuollainen tuntuma mullakin oli asiasta. Täytyy miettiä, josko sitä kokeilu-uteliaisuutta olisi riittävästi. Olisi paljon helpompi tehdä tuo tilaus, jos tuosta 100 Mbit/s nopeuden saatavuusaikataulusta olisi jotain varmempaa tietoa?

Vastaa