Operaattori- vai simlukitus

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Toimivatko soneran kytkypuhelimet millä tahansa soneran tai telefinlandin sim-korteilla, vai ovatko ne lukittu niin, että pelkästään se sim-kortti toimii, mikä on tilattu puhelimen hankinnan yhteydessä?

3 kommenttia

Kyllä, Soneran kytkypuhelimet toimivat Soneran tai Telefinlandin sim-korteilla määräaikaisen sopimuskauden aikana. Puhelimessa voi siis käyttää muitakin edellä mainittuja sim-kortteja kuin sitä, mikä on tullut puhelimen hankinnan yhteydessä.

Puhelin –eli kytkysopimuksista ja SIM-lukituksesta löydät lisätietoja Ohjeista ja vinkeistämme.
Ihmettelen sitä, että kun puhelinlaite on mielestäni minun oma, en voi antaa sitä esim. lapsenlapselle, joka sitä voisi käyttää omalla sim-kortillaan. MIKSI, MIKSI? Puhelin huutaa suojakoodia tai jotain sellaista.
Miksi puhelinlaitetta ei voi käyttää, jos olen sen mielestäni itselleni maksanut jo?
Lampiner: En löytänyt antamallasi asiakastunnuksella kytkylaitetta. Jos kyseessä on eri asiakastunnuksella hankittu liittymä ja kytkypuhelin, jonka sopimuskausi on jo päättynyt, niin SIM-lukituksen poistoon tarvittavan purkukoodin saa henkilö, joka on tehnyt sopimuksen kyseisestä liittymästä. Omien Sivujen SIM-lukituksen purkuohjeen löydät Ohjeista ja vinkeistämme.

Kytkypuhelinta, ilman lukituksen purkua, pystyy käyttämään myös lapsenlapsesi, jos hänellä on Soneran tai Tele Finlandin liittymä (SIM-kortti) käytössään. Jos näin on ja puhelin pyytää suojakoodia, niin kyseessä voi olla myös esimerkiksi puhelimen oma lukitus, johon koodi löytyy puhelimen käyttöohjeesta. Ellei näistä ohjeista ollut apua, olethan yhteydessä Asiakaspalveluumme.

Vastaa