Packet Loss, siltaava Cisco EPC3825, 100/5 Kaapeli

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 1 katselukerta

Olisi kyseinen ongelma tosiaan, elikkä packet lossia esiintyy välillä. Modeemi vaihdettiin uuteen samanlaiseen, ja soneralta ajettiin sama firmware tähän uuteenkin modeemiin. Modeemista on otettu palomuuri pois käytöstä, ja kaikki täpät pois palomuurivalikosta.

Sitten asentaja kävi vaihtamassa antennirasian koska aikaisempi vaimensi vähän liikaa. Power Level arvot paranivat edellisestä, mutta tuo kohinasuhde ei noussut juurikaan, ja se vähän mietityttää kun eikös 30dB ole se raja ja tuo on aika lähellä? Packet Loss ei myöskään tällä ratkennut vaan sama jatkuu, jollei vielä pahentunutkin. Asentaja huomasi mitatessaan pieniä häiriöitä verkossa, mutta ei niihin sitten kuitenkaan kiinnittänyt paljoa huomiota.

Nopeudet kyllä ovat kohdallaan. Useimmiten tulee 92mbit/s sisään ja ~4.8mbit/s ulos, mutta peleissä ilmenee tökkimistä ja jopa nettiä selatessa alkaa välillä raastamaan päätä kun sivut aukeaa välillä hitaasti tai ei ollenkaan ja youtube videoiden lataus katkeilee. Käytössä on 3 konetta, ja ne kaikki ovat modeemissa kiinni ethernet-kaapelella, ja kaikilla tapahtuu samaa. Modeemi kertoo valoilla olevansa kokoajan Online.

Edelliset linja-arvot: http://i.imgur.com/PwrOXaa.png
Uudet linja-arvot: http://i.imgur.com/FcHuZa8.png

Pingasin funetin ping palvelinta, ja request timeouttia näyttää olevan aika paljon. Asetin tarkoituksella paketit hieman isommiksi koska pienemmillä tätä ei juurkaan näy, mutta peleissä ym. sen huomaa: http://i.imgur.com/14zgtHr.png

ja tuollainenkin tapahtui kun pingtestiä muutaman kerran ajelin: http://www.pingtest.net/result/95878654.png, muuten ping n. 18ms luokkaa

EDIT: Vika korjautui, syyksi paljastui 2 rikkoutunutta ethernet-kaapelia

4 kommenttia

Hei ParaDoX94,

Hieno juttu että ongelma ratkesi.
Nyt huomasin että vikaa esiintyy välillä edelleen, asetettiin modeemi siltaavaan niin pikkusen helpotti, mutta kun olen yöihmisiä ja pelaan yöllä, niin pelit tökkii aika reippaasti välillä. Tulee kunnon purskeita joissa paketit eivät mene perille ja peli on totaalisen jumissa. Myös nopeuksissa on alkanut tulla alenemia, välillä upload nopeus kävi jopa 0.20:ssä ja download keikkuu 50mb/s-70mb/s välillä, tuo download tosin ei ole vielä huono mutta yleensä tulee melkein aina yli 80. Aikasemmin mainitut rikkonaiset verkkokaapelit on korvattu uusilla. Kirjoitushetkellä kyllä sisään tulee 94mb/s mutta illalla ja yöllä alkaa tämä temppuilu. Joskus voi myös olla päiviä/iltoja jolloin toimii hyvin.

Ja kun juttelin tuttuni kanssa facebookissa, hänellä on sama yhteys ja modeemi... oli hänelläkin ollut pätkimistä yms. että onko täällä Varkauden alueella jotain pahempaakin ongelmaa?
Hei ParaDoX94,

Mikäli yhteydessä esiintyy edelleen ongelmaa, niin kannattaa olla vikapalveluumme yhteydessä, niin voimme tarkistella tilannetta paremmin.
Pitää vielä seurailla tässä, eilen toimi ihan hyvin taas vaihteeksi.

EDIT: Noniin, ongelma jatkuu taas. Sivut eivät auenneet ollenkaan ja kun aloin pingaamaan niin tältä näytti:
http://i.imgur.com/NsjECoq.png

Vastaa