Pingin vaihtelu 50 ja 500 välillä.

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Joo elikkä minulla on sellainen ongelma sonera liittymän kanssa, että pingi ei pysy paikallaan millään( sahaa noin 50 ja 500 välillä.) Ongelmana on myös että liittymä ei ole minun, vaan isäni ja hänen kanssaan on vaikeaa ratkoa asiaa. Asutaan kuitenki samassa talossa ja toivoisin että saisin jotain vastauksia, jotka voisin sitten käydä esittämässä hänelle ja asioita saataisiin eteenpäin kohti normaalia pingiä.
Modeemi asetuksiin pääsy on jostain syystä blockittu ja niihin pääse käsiksi vain soneran kautta. Epäilen ongelman olevan mahdollisesti siellä. Kaverilta kuulin että siellä on jokin asetus, jolla jaetaan kaista tasaisemmin käyttäjien kanssa, mikä tasaa pingiä. Modeemina toimii siis Thompson Tg789vn. Ongelma on jatkunut nyt noin viikon, sitä ennen kaista on toiminut monta vuotta hiukan ongelmia silloin tällöin, mutta kiitettävästi. Eli onko olemassa jotain suoraa asetusta mikä voisi auttaa pingin tasaamisessa, onko mahdollista vaikka kotiosoitteen antamisella sonera asiantuntijan mahdollista nähdä onko asetuksissa jotain pielessä tai havaita korkea ping, esim onko se sonera- modeemi välillä vai, tietokone - modeemi välillä.
Muutama havainto pingin noususta.
Joskus pelatessa erinomainen ping, mutta ajoittaisia piikkeija. Jos kaksi konetta pelaa eripelejä, korkea ping. Jos koneet päällä, mutta käyttämättöminä, ping nousee jostain syystä itsestään ylöspäin aina sinne 300-500 kieppeille, laskee siitä hiukan alas, jos menee vaikka pelaamaan.


Lisäys: lähiaikaisia muutoksia, mitkä saattavat liittyä asiaan: Vaihdettiin Google chromeen, otettiin asetukset vanhasta selaimesta, Pikku veli aloitti world of warcraftin peluun, mahdollisia portti ongelmia?

Ja tosiaan välillä hyvä ping ja välillä ei, en oikeen osaa sanoa tarkalleen milloin. League of legends nimisessä pelissä ping tipahtaa alhaisella tasolle, mutta piikittää ikävästi ainakin muutaman kerran peliä kohti.

Pahoittelen typoja, äidinkieleni ei ollut koulussa lempiaineeni.

Kiitos etukäteen, terveisin Robert ,huolestunut soneran käyttäjä.

1 kommentti

Hei Robert

Pingin heittely voi johtua useammasta syystä. Ensimmäisenä voisit kokeilla resetoida Thomsonin modeemin. Ohjeet siihen löydät täältä. Muista, että resetointi hävittää kaikki omat asetukset modeemista (porttiohjeukset, WLAN-asetukset).

Modeemin asetuksia pitäisi päästä muokkaamaan normaalisti. Ylhäällä olevasta linkistä löytyy ohjeet myös tähän. Thomsonissa ei ole mitään asetusta, millä pingiä saisi tasattua. Asetuksia ei ole tarvetta muokata. Yleensä pingin heittele kertoo jostain ongelmasta. Onko tietokoneen ja modeemin väli yhdistetty WLAN:n kautta?

Kuinka pitkä puhelinjohto sinulla on käytössä? Pitkästä puhelinjohdosta tulee häiriötä linjaan ja tämä voi ilmentyä pingin heittelynä.

Vastaa