Puhelin varastettu.

  • 11 December 2014
  • 8 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei.

Jouduin ryöstön uhriksi perjantai lauantai välisenä yönä. Nokia n8 varastettiin ja on kytkyt puhelimesta kysymys. Rikosilmoituksen kävin tekemessä heti lauantai aamuna poliisilaitoksella.
Miten tässä nyt kannattaisi toimia? Puhelin oli laitettu heti varkauden jälkeen kiinni eikä ainakaan minun sim korttia ole käytetty koska ei ole vähentyny puheaika jonka pystyn omilta sivuilta katsoa.

8 kommenttia

Hei waino! Jos liittymä on laitettu sulkuun ei liittymällä tällöin pysty tekemään lisää laskua. Suosittelisin sinua hankkimaan liittymällesi uuden sim-kortin esimerkiksi lähimmästä Sonera kaupasta. Tällöin saat liittymäsi takaisin käyttöön ja pystyisit hyödyntämään liittymän kuukausimaksulliset palvelut.

Puhelinlaitteen sulkeminen tapahtuu IMEI koodin perusteella.

1. Tee rikosilmoitus tapahtuneesta poliisilla tai verkossa ja ota siitä kopio. (Jos rikosilmoitus on jätetty verkossa, täytyy sinun odottaa poliisin toimittamaa varsinaista rikosilmoitusta.)

2. Toimita poliisin allekirjoittama rikosilmoitus meille joko faxilla numeroon 02060 40223, tai toimita se lähimpään Sonera Kauppaan ja pyydä kauppiasta toimittamaan se meille. Faxissa / rikosilmoituksessa tulee olla maininta laitteen sulkupyynnöstä.

Rikosilmoituksen saavuttua voimme sulkea laitteen, mikäli laite löytyy ja se on jo meidän puolesta suljettu, tulee sinun toimittaa uusi kopio alkuperäisestä rikosilmoituksesta. Siinä tulee taas olla maininta laitteen avauksesta.

Puhelimen suhteen, mikäli tiedät ettet tule saamaan sitä takaisin, suosittelen sinua kääntymään oman vakuutusyhtiösi puoleen. Jotkin kotivakuutukset saattavat korvata myös varkaustapauksissa puhelimen arvon.

Suosittelen myös tutustumaan Sonera Varkausturvaan kun olet hankkinut uuden puhelimen.
Eli takuun kautta ei saa uutta puhelinta jos ei ole kotivakuutusta?

Olen sulkenut omien sivujen kautta väliaikaisesti tuon liittymän, eli voinko hakea sonerakauppiaalta uuden sim kortin niin että numero säilyy samana?

Miten sitten voinko esimerkiksi tilata uuden puhelimen esim tuon: https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/puhelin_ja_liittyma/puhelin.aspx?Mode=Subvention&Period=24&Installment=Monthly&PhoneName=iphone+4+32gb&ScrollTop=250 ja laittaa siihen uuden sim kortin ja näin ollen maksan teille edelleen tuon 32e/kk määräaikaissopimuksen loppuun asti + tuosta tuon 17e?

Onnistuuko esim päiviittään tuota nykyistä määräaikaissopimusta johonki toiseen missä olisi puhelin mukana?
Mikäli puhelin varastetaan/katoaa ei se mene takuuseen. Takuu kattaa puhelimen mahdolliset valmistusvirheet tms.

Sonera Kaupassa liittymän väliaikainen sulku voidaan purkaa ja samalle numerolle saat heiltä myös uuden sim-kortin.

Samalle numerolle voidaan päivittää uusi puhelin laite. Joko sama N8 tai jokin muu puhelin, mutta sinun tulee maksaa vanhan laitteen kuukausierät pois seuraavassa puhelinlaskulla.

Eli esim. sopimusta jäljellä 18 kuukautta. Laitteen kuukausihinta 12€/kk. Laskutetaan seuraavalla laskulla vanhasta laitteesta 216€.

Tämä siis esimerkki. Oman tilanteesi laitteen hinnan ja mihin saakka sopimuksesi on voimassa pystyt tarkistamaan joko viimeisestä puhelin laskustasi, tai Omilta Sivuilta.
Mutta enkö siis voi tilata tuota: https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/puhelin_ja_liittyma/puhelin.aspx?Mode=Subvention&Period=24&Installment=Monthly&PhoneName=iphone+4+32gb&ScrollTop=250 ja laittaa siihen tuon uuden simkortin minkä haen soneralta.

Koska eihän tuossa tule liittymää mukana vain tuon puhelimen hinta 17e/kk.

Alla ovat puhelimen hinnat eri maksutavoilla ja sopimuskausilla. Huomaathan, että 24 kk sopimuksella saat puhelimen aina edullisemmin. Puhepaketit, lisäpalvelut ja lisälaitteet eivät sisälly hintoihin.
Voit tilata verkkokaupastamme iPhone 4 32Gb. 12kk/24kk sopimuksella hankittava puhelin kytketään aina johonkin liittymään. Eli jos teet uuden puhelinsopimuksen vanhaan liittymääsi, niin silloin veloitetaan vanhan laitteen loput kk-maksut kerralla. Mikäli et halua maksaa vanhaa laitetta kerralla pois, niin voit ottaa uuden puhelimen uudella numerolla. Eli valitset vain perusliittymän 1,99e + iPhone 17e yhteensä 18,99e/kk. Voit silti käyttää iPhonea pääliittymälläsi ja sen paketeilla.
Puhelin oli viety poliisilaitokselle. Kävipäs tuuri. Sitä aattelin että näättekö jostain että ei ole mitään palvelupyyntöjä tai mitään muutakaan vastaavaa ole tehty sillä aikaan kun puhelin oli hukassa? Omilta sivuilta katsoin niin ei ainakaan sen mukaan oltu mutta aattelin vielä varmistaa.
Kannattaa vastaisuuden varalle laittaa palvelunumeroestot ja -viestiestot.

Liittymän saldon voi varmaan tarkistaa Omilta Sivuilta. Luultavasti päivittyy viiveellä, Sonera voi varmaan varmistaa asian.

Hienoa, että sait puhelimen takaisin. Olisivatpa kaikki ihmiset tälläisia...
Moi waino! Saldo saattaa päivittyä pienellä viiveellä Omille Sivuille. Tarkistin saldotietosi vielä täältä käsin ja näyttää tosiaan siltä, että liittymää ei ole käytetty tällä välin. Saldoa on kertynyt ainoastaan euron verran normaalien kuukausimaksujen lisäksi. Hienoa, että sait puhelimen takaisin!

Vastaa