QoS-asetukset Kotitv:lle

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 4 katselukertaa

Taloutemme on unicast-kohde. Ongelmana on, että ulospäin lähtevä liikenne herkästi katkaisee Kotitv:n. Tulevan liikenteen olen saanut priorisoitua. Mitä portteja/protokollia olisi hyvä priorisoida QoS:llä reitittimestä jotta esim valokuvien lähetys ei pysäytä kotitv:n kuvaa?

Mac-pohjainen priorisointi ei tässä tapauksessa toimi kun käytössä on WLAN-silta (WDS) ja Motorola vasta sen takana.

Ja kiitos jo etukäteen, ei tarvitse selvittää onko multicast mahdollinen. En halua siirtyä vielä Multicastin puolelle Thomsonin rajoitetun modeemin takia.

1 kommentti

Hei Bummer,

Nyt ihan suoralta kädeltä en osaa sinulle noita portteja tai protokollia kertoa. Jos käytät jotain tiettyä ohjelmaa tiedostojen ulospäin siirtämiseen, voisit katsoa onko sen asetuksissa mahdollista säätää käytettävän kaistan määrää. On olemassa myös erillisiä ohjelmia, joilla pystyt tarkemmin rajaamaan kunkin ohjelman käyttämää kaistaa niin halutessasi.

Pääosin Sonera Viihde käyttää luonnollisesti sisään tulevaa kaistaa mutta ilmeisesti jotain liikkuu myös ulospäin, joten olisi hyvä että ulospäin menevä kaista ei olisi ihan tukossa, kun Sonera Viihteen kautta televisiota seuraat.


Selvittelen tarkemmin noita portteja ja protokollia ja vastaan tänne heti kun tarkempaa tietoa saan.

Vastaa