Ratkaistu: Lapsilukko ei toimi

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 1 katselukerta

Lapsilukko EI TOIMI!!
Olemme asentaneet Sonera tietoturvan jo kaksi kertaa uudelleen kehoituksestanne, mutta lapsilukko ei siltikään toimi moitteettomasti! Meillä on myös kehoituksestanne Mozilla internetselain! Olemme asettaneet teini-ikäiselle kahden tunnin aikarajan netissä, kun kaksi tuntia on mennyt, yhteys kyllä katkeaa hänen osaltaan MUTTA, kun hän puolen tunnin kuluttua koettaa taas yrittää mennäkin nettiin, niin KAS VAIN SE AUKEAAKIN HÄNELLE, vaikka hän on jo käyttänyt netissä ne sallitut kaksi tuntia!! Miksi näin?? Mikä mättää??

7 kommenttia

Kannattaa varmistaa, että Sonera Tietoturva Kokonaisturva -ohjelmassa teini-ikäisen ja vanhemman -profiileille on kummallekin asetettu omat erilliset salasanansa. Vanhemman profiilin salasana tulisi olla vain aikuisten tai nideen käyttäjien tiedossa, jotka voivat käyttää yhteyttä vapaasti.

Kun aikuinen ei käytä tietokonetta, Sonera Tietoturva -ohjelmaan kannattaa vaihtaa käyttöön teini-ikäisen profiili. Käytössä olevaa profiilia voi vaihtaa painamalla näytön oikeassa alakulmassa olevaa F-Secure -kuvaketta hiiren oikealla painikkeella, valitsemalla 'Lapsilukko' ja halutun profiilin nimi.

Ohjelmaan on mahdollista määritellä myös tarkemmin aikoja, jolloin teini-ikäinen ei voi lankaan käyttää yhteyttä profiilinsa kautta. Tässä asennusohjeessa on ohjeistettu, miten aika-asetukset on mahdollista ottaa käyttöön ohjelman asennuksen yhteydessä.

Lapsilukon asetuksia voi muuttaa myös myöhemmin ohjelman kautta. Löydät lisätietoa Sonera Tietoturva -ohjelman 'ohje'-painikkeen kautta tai ohjelman 'Kysymyksiä ja vastauksia' -ohjeesta.


T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu
Hei!
Kyseisissä tilanteissa on kyllä ollut teini-ikäisen profiili päällä, mutta en ole huomannut, että teini-ikäiselle olisi jossain kohdassa luotavissa oma salasana, kuten aikuisille! Kun määritetään teini-ikäiselle ajat ja ajankohdat internetissä olemiseen, niin ei ohjelma missään vaiheessa kysy teini-ikäiselle omia salasanoja, VAIN vanhemman salasanat on luotavissa! Puhutaankohan me nyt samasta tietoturvasta! Tai sitten me vanhemmat ollaan tosi tyhmiä...
Korjaan vielä edellisen viestini ohjetta. Teini-ikäisen käyttäjän profiiliin ei tosiaan voi eikä tarvitse luoda salasanaa, silloin kun käytöön luodaan vain teini-ikäisen profiili.

Kun käytössä on sekä teini-ikäisen, että pienen lapsen -profiili, tällöin teini-ikäisen ja vanhemman profiileille täytyy luoda omat erilliset salasanansa ja pienen lapsen -profiili ei vaadi salasanaa.

On vaikea sanoa mistä syystä teini-ikäisen profiililla on päässyt käyttörajan täyttymisen jälkeen vielä verkkoon. Eihän käyttäjä olisi pääsyt millään tapaa vaihtamaan profiilia vanhemman profiiliksi? Vanhemman profiilin salasanan voi saada selville salasanavihjeen kautta tai sen voi uudelleen luoda lisenssinumeron avulla (tällöin asia kuitenkin paljastuisi, koska salasana muuttuisi).

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu
Meillä on jatkuvasti lapsilukon teini-ikäisen profiili päällä ja myös tarkastan sitä päivän mittaan, ettei sitä ole vaihdettu vanhemman profiiliin! Poikamme ei tiedä sen salasanaa. Meillä on käytössä vain teini-ikäisen profiili, ei pienen lapsen profiilia.

Esimerkiksi tänään lapsilukko ei toiminut lainkaan, vaikka meillä on säädetty siihen kahden tunnin aikaraja teini-ikäiselle, MUTTA EILEN SE TOIMI AIVAN MOITTEETTOMASTI! LAPSILUKKO SIIS VÄLILLÄ TOIMII JA VÄLILLÄ EI! Mikä ihme tähän voisi olla syynä? Olemme jo monta kertaa ladanneet tietoturvan uudelleen koneellemme ja lapsilukko toimii aina vähän aikaa hyvin latauksen jälkeen, mutta pian se alkaa taas oikutella! Mistä tähän voisi saada avun?????????????
Ellei Sonera tietoturvan poistaminen ja uudelleenasentaminen ole auttaneet, niin seuraavaksi kannattaa kokeilla poistaa ohjelma ensin normaalisti ja sen jälkeen viimeistellä poisto siihen tarkoitetulla poistotyökalulla. Tämän jälkeen Sonera tietoturvan uudelleenasennus. Ohjeet ja linkki poistotyökaluun löytyvät täältä.

Jos Sonera tietoturva on useaan otteeseen asennettu samalla lisenssiavaimella, saattaa lisenssin kaikki asennuskerrat olla käytetty. Vikapalvelu resetoi lisenssiavaimen pyydettäessä ja sen jälkeen sillä voi taas asentaa uudelleen.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Lapsilukko ja siihen liittyvä internet-sivujen sisältösuodatin ei toimi!

Aikuisviihde on estettyjen listalla, mutta testatessani lukkoa sivustot kuten http://www.kaalimato.com ja jopa http://www.porn.com avautuivat täysin ongelmitta!

Työkalurivissä olevan kuvakkeen mukaan lapsilukko ja teini-ikäisen profiili ovat päällä, mutta jostain syystä ohjelma ei ole yhteydessä IE8:aan, sillä myöskään Web-sivustoluetteloon ei tallennu ainoatakaan vierailtua sivua.

---

Kokeilin poistamalla tietoturvaohjelmiston kokonaan ja sitten asensin sen uudelleen ja nyt vierailemani sivut tallentuvat sivustoluetteloon, mutta vieläkään ohjelma ei estä näillä sivuilla surffaamista!
Aivan samalla lailla pääsen niin seksi- kuin casinosivuillekin (http://www.ladbrokes.com)

Eikö tietoturvaohjelmisto ole Vista-yhteensopiva, vai missä on vika?
No niin.

Vielä yhden uudelleenkäynnistyksen jälkeen homma rupesi toimimaan ja mikään edellisessä viestissä mainitsemistani sivustoista ei auennut. Hienoa 🙂

Vastaa