Roskapostin torjuminen Webmailissa - apua kiitos!

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Sivuan tätä samaa aihetta aiemmassa viestissä http://www5.sonera.fi/keskustele/viewtopic.php?f=59&t=9691#p43678, mutta ehkä avuntarpeeni ei sieltä selkeästi ilmene, joten avaan oman otsikon... Toivottavasti joku viisaampi ehtii auttaa tässä asiassa.

Webmailin ohjeiden perusteella viestin pystyy merkitsemään ja ilmoittamaan roskapostiksi avaamalla ensin viestin, valitsemalla sen jälkeen "Suodata roskapostit" ja sitten valitsemalla joko "Torju tämän lähettäjän viestit" tai "Torju tämän lähettäjän viestit ja tee ilmoitus roskapostista". Itse en kuitenkaan saa näkyville "Saapuneet" -näkymässä mitään valikkoa, missä em. vaihtoehtoja annetaan. Onko siis niin, että ensin pitää luoda suodin ja jokin kansio minne ei-toivotut viestit suodatetaan ja sen jälkeen em. proseduurin pääsee tekemään?

Olisin hyvin iloinen ja kiitollinen, jos joku asiantunteva voisi ohjeistaa nyt yksinkertaisella esimerkillä, miten etenen, kun haluan saada torjutuksi saapuvista viesteistä lähettäjä "Mainosroskan" viestit Soneran Webmailissani.

4 kommenttia

Hei salMine

Webmailista ei saa merkittyä yksittäistä viestiä roskapostiksi. Roskapostin saa suodatettua pois tekemällä Webmailiin suodattimia.

Suodattimien lisääminen tapahtuu seuraavasti: Napsauta Asetukset-välilehteä. -> Napsauta Posti-linkkiä, joka on asetusluettelossa. -> Napsauta Suodattimet-osassa Lisää-painiketta. Lisää suodatin -ikkuna tulee näyttöön. -> Sitten luodaan suodatustapa eli millä perusteella suodatetaan ja mitä suodatetuille viesteille tapahtuu. Esimerkiksi tietystä osoitteesta tai päätteestä tulevat viestit poistetaan suoraan.

Toivottavasti näistä ohjeista oli apua!
Kiitos Arttu vastauksesta. Täytyy kokeilla sitten näitä suotimia, jos saisi tätä roskapostia hillittyä jotenkin. Tosin esimerkiksi tuolla toisessa ketjussa otsikolla "Bet2day Support" kirjoittajilla tuntuu olevan jatkuvasti vaikeuksia samojen spämmääjien kanssa, vaikka suotimia tekevätkin.

Kysyisin kuitenkin vielä, että mihin alla oleva webmailista löytyvä ohje liittyy, jos ainoa tapa suodattaa roskaposteja on tehdä mainitsmiasi suotimia ohjeittesi mukaisesti?

Roskapostien suodattaminen
Voit suodattaa vastaanotetun roskapostin ja torjua kyseiseltä lähettäjältä myöhemmin tulevat viestit.
Voit torjua lähettäjät seuraavasti:
1) Avaa sähköpostiviesti.
2) Valitse Suodata roskapostit.
3) Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
• Torju tämän lähettäjän viestit -vaihtoehto lisää sähköpostiosoitteen roskapostisuodattimeen.
• Torju tämän lähettäjän viestit ja tee ilmoitus roskapostista -vaihtoehto lisää sähköpostiosoitteen roskapostisuodattimeen ja välittää viestin liitteenä roskapostipalvelimelle.
4) Napsauta OK-painiketta, kun olet valmis.
Hei salMine

Bet2day roskaposti oli hieman vaikeampi suodattaa. Webmailin oma suodatin ei toiminut näihin roskaposteihin. Suodatus toimii yleisesti roskaposteihin. Tietenkin roskapostia tulee useasta osoitteesta, joten suodattimia voi joutua tekemään useita.

Itse en kyseistä ohjetta Webmailin ohje-osiosta löydä. Ohjeista löytyy vain suodattimien käyttöohjeet. Voitko tarkentaa mistä kyseiset ohjeet löytyvät?
Päädyin löytämään em. ohjeen menemällä ensin webmailissa kohtaan "Asetukset", siellä klikkasin vaihtoehdoista kohtaa "Posti". Postinäkymässä kohdassa "Suodattimet" klikkasin vaihtoehtoa "Lisää", jolloin aukeaa ikkuna "Lisää suodatin". Sen oikeassa yläkulmassa on painike "Ohje" ja sitä ennen sininen ruutu, jossa i-kirjain.

Klikkaamalla tuota Ohje -painiketta aukeaa ikkuna otsikolla "Sääntöjen lisääminen postisuodattimiin". Vierittämällä ikkunaa alaspäin löytyy otsikko "Aiheeseen liittyviä ohjeita" ja sen lopussa on otsikko ja linkki ohjeeseen "Roskapostien suodattaminen". Sitä klikkaamalla aukeaa ikkuna, jossa on tuo edellisessä viestissä mainitsemani ohje.

(Olisin lisännyt nuo mainitsemani ikkunat kuvina, mutta se ei ilmeisesti täällä onnistu, koska img näyttäisi olevan Poissa käytöstä, enkä sitä asetuksistani päässyt toisin muuttamaan...)

Vastaa