Sähköposti uudistusko ?

  • 11 December 2014
  • 8 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei !
Minusta tää uusi sähköposti malli on jostan aivan kaukaisuudesta ja miksikö näin ajattelen, niin tahdon kysyä muutaman asian joka askarruttaa. Ensinmäiseksi tää uusi viesti malli ei anna kopioida tektejä suoraan viestistä, kuten aikaisempi versio salli ja toiseksi ehkä se tärkeämpi kysymys: Mihinkä sähköposti viestit katoaa?? Minulta on hävinnyt sähköpostilaatikosta muutama erittäin tärkeä viesti ? Ymmärrän toki jos niitä viestejä ei säilytetä kovin kauan, mutta yksi viesti hävisi ilman minun omia toimenpiteitä alle kuukaudessa sen saamisesta ??
On hienoa että uudistetaan kaikkea, mutta ei ole hyvä juttu että uudistus tekee sähköpostista todella surkean ! Sähköpostiini tulee päivittäin kymmeniä ihan hulluja mainosviestejä ja kun ruksaan niitä pois,,ne välillä avaa sen viestin ? Näin ei tehnyt " vanhempi " versio sähköpostista. Onko tällaista ongelmaa muilla ? vai olenko joku erikoistapaus ?

8 kommenttia

Webmailissa auki oleva viestin tekstiä voi kopioida, vaikka hiiren kakkospainike ei anna Kopioi-toimintoa. Kopiointi onnistuu seuraavilla tavoilla:

- Valitse kopioitava teksti > paina näppäimistöltä yhtäaikaa pohjaan näppäimen Ctrl ja C
- Valitse kopioitava teksti > avaa selaimen valikkoriviltä valikko Muokkaa/Edit ja valitse Kopioi/Copy

Soneran puolelta ei koskaan poisteta aktiivisen sähköpostiosoitteen viestejä palvelimelta. Ellei osaa viestestä löydy webmalin (https://webmail.inet.fi) Saapuneet-kansiosta, syy on joku seuraavista:

1. Sähköpostin käyttäjä on itse poistanut viestit. Ne saattavat vielä löytyä webmailin Roskakori-kansiosta.

2. Sähköpostit on noudettu erillisellä sähköpostiohjelmalla (Outlook Express, MS Outlook, windows Mail, Mozilla Thunderbird). Sähköpostiohjelman POP3-tili tyhjentää oletusasetuksilla viestit palvelimen Saapuneet-kansiosta. Siirretyt viestit löytyvät siltä tietokoneelta, jolla ne on noudettu.

3. Kadonneeksi luullut viestit ovat palvelimella, mutta ne on epähuomiossa siirretty toiseen kansioon. Windowsista tuttu 'vedä & pudota' toimii webmailissa, joten viestin saattaa vahingossa siirtää toiseen kansioon jos hiirtä liikuttaa käyttöliittymän päällä ja samalla pitää hiiren ykköspainikkeen pohjassa.
eikö sitä kopiointia voi tehdä mitenkään helpommaksi kun toi menee kerta liian vaikeaksi
enkeliprinssi kirjoitti:
eikö sitä kopiointia voi tehdä mitenkään helpommaksi kun toi menee kerta liian vaikeaksi


Valitse kopioitava teksti > paina näppäimistöltä yhtäaikaa pohjaan näppäimen Ctrl ja C. Sen jälkeen Ctrl ja V kun liität tekstin johonkin.

Nuo Windowsin toiminnot on mielestäni helppoja ja nopeita.
ehkä on mutta minulla sattuu olemaan linux
Eikös Linuxissa toimi seuraavat näppäinkomennnot?

- Kopioi = Ctrl + Insert
- Liitä = Shift + Insert
en tiedä kun en ole joutunut tälläsen tilanteen eteen
Kopiointi on oikeasti ongelma.

Yhdestä viestistä vielä kopioi leikepöydän kautta, mutta ei useammasta. Toimin seuratoiminnassa ja joudun usein kokoamaan viestejä useammasta tulleesta viestistä tai poimimaan sähköpostiosoitteita niistä. Ennen pystyin tekemään sen suoraan, mutta nyt joudun askartelemaan Notepadin kautta. Etenkin silloin harmittaa, kun pätkä yhdestä viestistä on unohtunut kopioida ja joutuu keskeyttämään uuden kirjoittamisen.

Toinen ikävä asia on jakelulistat. Pitkästä jakelulistasta ei pysty poimimaan yksittäisiä henkilöitä viestin kirjoitustilassa. Ongelma on siinä, että valintaa varten pitää scrollata ruutua, mutta samalla tehdyt valinnat katoavat. Osoitekirjan kautta valinta toimii kerran rastittamalla ruudut ja valitsemalla sen jälkeen Uusi viesti, mutta sen jälkeen ei kirjoitustilassa enää pysty cc:hen valikoimaan kuin lyhyistä osoitelistoista tai ikävästi keräämällä cc-henkilöitä pienissä pätkissä.


Siis: moni-ikkuna ratkaisu takaisin ja osoitekirjatoiminnot kuntoon!

Raisa
Ei ole hutera saanut mitään korjausta aikaan em mainittuihin vakaviin toiminnallisiin puutteisiin. Kuten mihinkään muuhunkaan huononnukseen mitä uudistamisen yhteydessä tuli. Ilmeisesti totaalisen ammattitaidotonta porukaa?

Omassa työssäni suunnittelijana on tarkoitus parantaa tuotteiden käytettävyyttä kaiken aikaa, Soneralla ilmeisesti ei?

Vastaa