Siltaava-tila ei toimi

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 73 katselukertaa

Meillä on talossa Zyxel P-660R-D1-modeemi (missä on vaan yksi WAN-portti) joka on kytketty D-Link DIR-655-reitin. Meillä on myös oma web-palvelin verkossa.

Ennen modeemini on ollut BRIDGE-tilassa mutta viikko sitten kytkin modeemin sähkökaapeli pois pari minuuttia ja sen jälkeen ei mitään on toiminut kun pitäisi.

Modeemi toimii kun on tehdasasennettu, ja assenukset ovat silloin;
System Mode: Routing
DLS Mode: ADSL_G.dmt
IP Subnet Mask: 255.255.240.0
Default Gateway: 80.223.176.1
Encapsulation: ENET ENCAP
Multiplexing: LLC
Virtual Circuit ID (VPN/VCI): 0/33

Tämä toimii ihan hyvin, mutta en pääse sisäverkosta palvelimeen kun System Mode ei on Bridge. Heti kun modeemi laitetaan Bridge-tilaan koko yhteys loppuu toimimaan.

On ollut niin koko viikon, soitin tänään "vikakorjausrobottiin" ja hän sanoi että alueessani on joku vika, mutta Häiriötiedotteessa ei löytyy mitään. Asun Taalintehtaalla (Kemiönsaarella).

Apua kiitos!

4 kommenttia

Itselläni sama ongelmaa ja vika on siinä, että kone ei tajua uudistaa IP:tä. Koita tehdä se manuaalisesti näin (Olettaen että sinulla on XP käytössä):
1. Paina windowsnäppäintä + R
2. Kirjoita kenttään cmd
3. Nyt pittäisi musta ruutu aueta (vistalla vissiin sama homma mutta pitää avata järjestelmävalvojan oikeuksilla komentorivi). Kirjoita siihen 'ipconfig /release' ilman ' ' merkkejä ja paina entteriä.
4. Kirjoita sen jälkeen 'ipconfig /renew' ja paina entteriä.

Itse joudun toistamaan prosessin 4-5 kertaa kunnes Soneralta tippuu ulkoinen IP.. Web-palvelin taitaa myös vaatia saman prosessin.. Tosin jos siinä on linux, ipconfig = ifconfig :)

EDIT: viewtopic.php?f=53&t=204
laita bridged tilaan ja ota erikseen nat pois päältä, eli jossain välilehdellä on asetus oltava lan DHCP 'none'
Ongelma ei ole koneella, koska modeemi ei saa IP-osoitetta kun on BRIDGE-tilassa. Kuva:
http://i39.tinypic.com/3150r50.png


NAT on poissa BRIDGE-tilassa ja jos valitsen None DHCP-valikossa en saa yhteytta modeemin edes Telnetin kautta enää ja reitin sanoo vaan "Connected, Initializing..." siten.

Voi no jomalaot..........
alejandr0 kirjoitti:
Ongelma ei ole koneella, koska modeemi ei saa IP-osoitetta kun on BRIDGE-tilassa. Kuva:
http://i39.tinypic.com/3150r50.png

Ei sen modeemin kuulukaan saada ip:tä, kun se on sillattuna! Ip:n saa tietokone, joka on modeemin perässä kiinni. Koneen verkkokortissa oltava dhcp päällä.

Vastaa