Sonera 4G nopeus


Minulla on rajoittamaton 4g liittymä, mutta nopeudet ovat käytännössä 30-45M. Mutta aina kun laitan sim uuteen päätelaitteeseen oli se sitten puhelin tai pc niin hetken aikaa saan loistavia nopeuksia 100M asti. Näin on käynyt kolmessa puhelimen ja yhden pc kanssa ja sitten ne tippuvat alle 50M ja pysyvät siellä.

Testejä olen tehnyt speedtest ohjelmalla satoja eri puolilla Suomea eri kellon aikoihin. Tunnen alaa sen verran, että kyse ei ole mistään kuormitustilanteesta ym. vaihteluväleistä eikä muustakaan vastaavasta. Eli aina uudessa päätelaitteessa hetken toimii kuten pitää nopeuksien suhteen ja sitten mennään alle 50M. Olen resetoinut verkkoasetuksia ja kokeillut eri AP ja aina sama tilanne. Pari päivää sitten kun vaihdoin yritys AP:stä internet AP:ksi niin hetken aikaa sain taas loistavia nopeuksia eli samoin kuin aina uudella päätelaitteella hetken. Miksi näin?

11 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Kuulostaa enemmänkin tarkoitetulla rajoitukselta...
Hei Tani28!

Kiitos viestistäsi. Syynä kuvaamaasi tilanteeseen voi olla myös se, että kun nopeustesti tehdään heti kun nettiyhteys on avautunut, ei laite ole ladannut vielä mitään nettisivuja eli laitteessa ei tapahdu mitään muuta kuin nopeustesti. Tästä syystä luotettavimmat nopeustestien tulokset saadaan sen jälkeen kun laitteen nettiyhteyttä on ensin käytetty jonkun aikaa.
Kiitos Tapani vastauksesta. Minun kohdalla em.tilanne ei ole mahdollinen, sillä itselläni on push mail päällä eli nettiyhteys jatkuvasti auki. Lisäksi noita testejä olen tehnyt eri tilanteissa paljon. Eli joku muu syy on kyseessä
Hei Tani28!

Olet oikeassa eli joku muu syy aiheuttaa kuvaamasi tilanteen. Kyseessä ei välttämättä ole varsinainen matkapuhelinverkon vikatilanne, koska kuvaamasi tilanne ilmenee eri puolilla Suomea ja eri laitteilla. Tällä hetkellä ei ole tiedossa laajempaa häiriötä matkapuhelinverkossamme.

Lisäksi Sonera Liikkuva Netti -liittymien latausnopeuden vaihteluväli 4G-verkossa on pääsääntöisesti 10-80 Mbit/s. Liikkuva Netti -liittymien palvelukuvauksesta löytyvät nopeuden vaihteluvälit eri verkoissa. Palvelukuvaus löytyy seuraavassa osoitteessa:

http://bit.ly/1lTBUyi

On vaikea varmuudella sanoa, miksi liittymäsi latausnopeus on hetkellisesti jopa yli vaihteluvälin ylärajan. Ilmeisesti erittäin nopea yhteys kestää kuitenkin niin vähän aikaa, että yhteyden nopeutta et pääse kunnolla hyödyntämään.
Kiitos nopeista vastauksista. En halua antaa periksi, koska ymmärrän varmasti kyseessä olevan jostain epämääräisestä. Kyse ei todellakaan ole mistään hetkellisestä viasta ym. vaan joko yhteensopimattomuusongelmista ym. Ja nämä kuten aikaisemmassa viestissä viittasin niin tunnen matkapuhelintekniikkaa koulutukseni vuoksi senverran, ettei mitkään vaihteluvälit ym. selitä asiaa. Lisäksi netin keskustelupalstoilla olen törmännyt vastaaviin kokemuksiin.
Ja olet varmasti tehnyt testit lte-verkossa päätelaitteet lukittuna käyttämään kyseisiä taajuuksia?

Laitatko linkit keskustelupalstoille...kiitos.
Hei Tani28!

Jotta viestisi voidaan kohdistaa oikealle liittymälle, lisäisitkö asiakasnumerosi tämän Keskustelupalstan profiiliisi. Asiakasnumerosi ei näy muille Keskustelupalstan käyttäjille.

Ohje: Omat asetukset => Profiili => Asiakasnumeron kohdalle kirjoitetaan asiakasnumerosi (10 numeroa), joka löytyy esimerkiksi liittymäsi laskuista. => Lähetä .
Olen yrityskäyttäjä eikä minulla ole antaa asiakasnumeroa.
Hei Tani28!

Voit kirjoittaa asiakasnumeron tilalle liittymänumerosi ilman ensimmäistä nollaa. Numerosikaan ei näy muille Keskustelupalstan käyttäjille.
...siirretty sopivampaan paikkaan...
Hei edelman!

Vastasin toiseen viestiisi.

Vastaa