Sonera Fiksu paketti

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei!

En tiedä, kuuluuko tämä aihe oikealle keskustelualueelle, mutta mieltäni askarruttaa Sonera Fiksu -paketin nettiyhteys. Ostin siis eilen elämäni ensimmäisen älypuhelimen ja samalla kävin Sonera-kaupasta ostamassa uuden sim-kortin. Vaihdoin myös liittymäni uuteen, koska edellinen oli aika vanhanaikainen, ja myyjä suositteli Fiksu-pakettia, jonka kuukausimaksu on siis 19,90€. En kuitenkaan huomannut kysyä myyjältä, kuinka paljon sitä nettiä saa käyttää eli onko siinä joku rajoitus. Jostakin luin, että se olisi 10G, olenko väärässä? Minulle nuo numerot eivät oikein tahdo sanoa mitään, joten saisinko mahdollisimman selkeän vastauksen, kuinka paljon käytännössä voin käyttää puhelimellani nettiä.

Kiitos paljon jo etukäteen! 🙂

7 kommenttia

Hei Niinuska !

Fiksu-pakettiin kuuluu 10Gt datasiirtoa kuukaudessa verkon maksiminopeudella. Jos määrä tulee täyteen toimii data edelleen, mutta nopeus vaan hidastuu perusnopeuteen 128kbit/s loppulaskutuskaudelle. Uuden kauden alussa nopeus sitten taas nousee.

10Gt on kännykäytössä varsin riittävä määrä. Aktiivisessa käytössäkin se vallan hyvin riittää koko laskutuskaudelle. Tarkalleen on vaikea sanoa miten paljon se on, koska se riippuu siitä mitä datapalveluja puhelimella käytät - eri toiminteet vievät vähemmän dataa, toiset taas enemmän.

Tässä muutamia esimerkkejä suuntaa-antavista datamääristä:
- nettilehden luku (IS, IL, Hesari...) 100-300kt
- Facebook: avaus, viestit, kahden kuvan katselu n. 500kt
- sähköposti ilman kuvia, kymmenen riviä tekstiä n. 10kt

1024kt = 1Mt
1024Mt = 1Gt
10240Mt = 10Gt
Vertailun vuoksi: Itselläni kuluu yleensä 3-4 gigaa kuukaudessa. Käytän puhelimella aktiivisesti Facebookia, Twitteriä, käyn muutamilla keskustelupalstoilla, kuuntelen Spotifyn kautta musiikkia, pelaan muutamaa peliä, luen Hesaria, käytän satunnaisesti Skypea ym. Jonkun yksittäisen kerran on mennyt yli 10 Gt:n, silloin on tullut katseltua puhelimella jotain sarjoja Netflixin kautta tms.
Moi,

ja kiitos vielä vastauksista! 🙂

Mieleeni juolahti taas yksi kysymys liittyen tuohon laskutukseen. Tuo Fiksu -pakettihan on siis 19,90 € kuukaudessa, tarkoittaa se siis sitä, että tuohon hintaan sisältyy kaikki puhelut, tekstarit ja netti? Vilkaisin nimittäin saldoani ja se on jo tällä hetkellä sen 19,90€. Muuttuuko saldo tuosta vielä isommaksi vai pysyykö se samana, jos puheminuutit, tekstiviestimäärät ja tiedonsiirrot pysyvät paketin rajoissa vai pitääkö tuon kuukausimaksun lisäksi maksaa vielä jotain erikseen?

Nämä saattavat olla hieman "tyhmiä" kysymyksiä, mutta haluan saada tähänkin vastauksen asiantuntijalta 🙂
Hei Niinuska! Tuo Sonera Sopiva Fiksu -paketti sisältää 600 minuuttia puheluita, 250 viestiä. (multimedia ja tekstiviestit) sekä nettipaketin 10Gt. tiedonsiirtoa 7 megan nopeudella. Voit käyttää samoja paketteja myöskin Pohjoismaissa ja Balttiassa. Pakettiin eivät kuulu puhelut palvelunumeroihin eivätkä palvelutilaukset, vaan ne laskutetaan palveluntarjoajan hinnaston mukaisesti kuukausimaksun päälle.
Moi!
Mulla on tuo fiksu paketti. Pitäisikö tuon nopeuden olla sama Suomessa ja pakettiin kuuluvissa muissa maissa? En ole saavuttanut hyvää nopeutta esim. Ruotsissa. Puhelin näyttää olevan 3G verkossa, signaalin voimakkuus erinomainen, mutta esim. lehden sivun aukeaminen kestää useita minuutteja. Dataa en ollut ko hetkellä käyttänyt siihen mennessä kk aikana vielä yhtään.
halman: Nopeuden pitäisi olla sama maasta riippumatta. Toki verkon kapasiteetti vaikuttaa nopeuteen. Jos esim. Telian verkossa on ruuhkaa, voi nopeus toki olla hitaampi kuin sellaisessa paikassa jossa kapasiteettia on enemmän.
Ok.
Ostin uuden Galaxy trendin ja päivitin liitymääkin samalla paremmaksi. Nyt nopeus Ruotsissa yltää 3,5M asti. Aiemmin käytin vanhaa Nokian N96 puhelinta, siinä ei ilmeisesti potku riittänyt nopeaan yhteyteen 🙂

Vastaa