Sonera Sopiva, multi sim ja ulkomaat

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 2 katselukertaa

Olen nyt minun sonera-asiakas ja mietin palvelun tarjoajan vaihtoa tai Sonera Sopivaan siirtymistä ja multi sim-kortin hankkimista, mikä ei aikaisemmin ollut mahdollinen mutta nyt iPhoneni on vapaa 2 v. karenssista.

Haaveeni on hankkia iPad mini wifi+cellular. Mietin onko mahdollista ja edullisinta siirtyä Sonera Sopiva asiakkaaksi ja ottaa multi sim eli samaan laskuun nettikäyttö iPhonella ja iPadilla. Meneekö se näin?

Entä onko näin että Sonera Sopiva pakettihintaan käytän nettiä samaan hintaan Suomessa ja Ruotsissa ja Baltian maissa 20 Mt:n verran kuukaudessa. Soitot ja tekstiviestit ja multimediaviestit mainituissa maissa sisältyvät myöskin pakettiin? Onko näin.

Käyn usein Lontoossa. Sielläkö nettikäyttö maksaa 0,861 euroa/Mt ja vuorokauden enimmäisveloitus 5,99 euroa sisältää nettikäyttöä 20 Mt. Laitteet varmaan ilmoittavat kun määrä alkaa täyttyä. Milloin wifi ei ole käytettävissä tarvitsen nettiyhteyttä lähinnä paikannukseen. Huomasin että Soneralla on myös navigointipalvelu, mutta sekin varmaan tarvitsee nettiyhteyden.

Puhelujen hinnoista GB:ssä en saanut selvää mutta soitan vähän; tekstaan enemmän. En myöskään osannut tulkita, mikä paikallinen operaattori on edullisin soneran asiakkaille

Kysymykset varmaan simppeleitä, mutta ymmärtänet, kun kerron että olen mummoihminen ja penninvenyttäjä

Katariina

1 kommentti

Hei katariina06!
Jos vaihdat liittymääsi Sonera Sopiva –paketin ja otat lisäksi Multi-sim-palvelun, saat käyttää iPhonella ja iPadilla samaa nettipakettia eli aivan kuten arvelitkin. Sopiva-paketeissa on erilaisia nettinopeuksia ja pakettiin kuuluvaa nettinopeutta on käytettävissä tietty määrä. Esimerkiksi Super –pakettiin sisältyy 21 Mbit/s maksiminopeutta 10 Gt/kk. Voit vertailla Sopiva paketteja tässä.

Sonera Sopiva pakettiin kuuluvia puheminuutteja, viestejä ja nettiä käytät samalla kuukausimaksulla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Netin maksiminopeus ja maksiminopeuden määrä on valitsemasi Sopiva-paketin mukainen.

Lontoossa netin käyttö maksaa operaattorista riippumatta 0,86 €/Mt. Vuorokauden enimmäishinta on asiakkaan turvaksi 6,03 € ja se sisältää tiedonsiirtoa 20 Mt. Jos vuorokauden enimmäismäärä tulee täyteen, informoimme sinua siitä tekstiviestillä. Jos haluat jatkaa netin käyttöä, voit tilata Lisäpaketin netin käyttöön hintaan 6,03 €/20 Mt. Puheluiden, viestien ja netin käytön hinnat ulkomailla näet tiivistettynä tästä. Iso-Britannia kuuluu hintaryhmään 2. Operaattorin valinnasta sinun ei tarvitse huolta kantaa, sillä kaikilla operaattoreilla on samat hinnat.

Sonera Navigaattorin voit ladata iPhoneesi App Storesta. Aloittelehan vaikka viiden päivän maksuttomalla kokeilujaksolla! Navigaattori käyttää nettipakettia jonkin verran joten nettipaketti on tarpeen.

Vastaa