Sonera Viihde ja Linux

  • 11 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei, voisikohan Sonera Viihteen netti-tv:n laittaa hyväksymään käyttöjärjestelmäksi myös Linux? Tällä hetkellä se hyväksyy vain Windowsin ja Macin, ja tuo käyttöjärjestelmärajoitus vaikuttaa enemmän keinotekoiselta ja turhalta kuin oikealta yhteensopivuusongelmalta. En näe mitään syytä miksei Sonera Viihde pyörisi myös Linuxilla, toimiihan tässä myös muut vastaavat palvelut kuten MTV Katsomo, YLE Areena, Ruutu.fi jne.

6 kommenttia

Hei Esamerkki,

Silverlight Linuxin kanssa taitaa tuossa olla pienoinen este. Ilmeisesti Pipelightin kanssa tuo katsomo on mahdollista saada toimimaan Linuxilla.

Laitan tästä kuitenkin kyselyä eteenpäin, mutta toistaiseksi Linuxia ei mobiiliviihteen kanssa tueta.
Myös minua kiinnostaisi Viihteen Mobiilipalvelun käyttö Linuxilla. Esim. MTV:n Silverlightia käyttävä Katsomo toimii koneessani ihan hyvin Pipelightin asennuksen jälkeen, joten tuntuu oudolta ettei tämä palvelu toimi vaikka käyttää samaa tekniikkaa.

Jos kyseessä on vain turha esto, niin ottakaa se toki pois.

Toiveikkaasti aktivoin tarjouksessa olleen mobiiliviihteen peruspaketin tallennuksella ja HBO:n, mutta kuvaa ei alkanut näkymään ainakaan pienellä klikkailulla, ei tosin vikailmoituksiakaan.

Yritin myös katsoa onko Viihteen digiboksiin ilmestynyt uusia palveluita, mutta en löytänyt. Onko niin, ettei näillä tarjouspaketeilla tee mitään, jos koneelta ei satu löytymään virallisesti tuettua käyttistä?
Moi sonlaakes,

Viihteen käyttö Linuxilla ei ole mahdollista ja valitettavasti tukea ei näillä näkymin ole tulossa, koska virallista Silverlight tukea Linuxilla ei ole.
Kalle- kirjoitti:
Viihteen käyttö Linuxilla ei ole mahdollista ja valitettavasti tukea ei näillä näkymin ole tulossa, koska virallista Silverlight tukea Linuxilla ei ole.


Lähes yhtä ärsyttävä vastaus ku Soneran puherobotin kuunteleminen.

Kuten arvata saattoi, niin blokki on täysin keinotekoinen.

Asenna Linuxin Firefoxiin seuraava lisäosa:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... overrider/

Muuta User-Agent olemaan: Windows / Firefox

Niin johan toimii pipelight:lla!
Kiitos paljon Kallelle, heti lähti toimimaan useragentin vaihtamisen jälkeen!

Ja Soneralla voisivat hävetä. En minä mitään "virallista tukea" kaivannut vaan älyttömän ja tarpeettoman eston poistamista.

t: Esa
Kiitos minultakin joskille ohjeesta. On harmillista, että ainoa tieto mitä Sonera tarjoaa Linux-käyttäjille Sonera Viihde -sivullaan on tyly "ei toimi", kun suurin osa käyttäjistä kuitenkin saisi homman toimimaan siedettävällä vaivalla, kunhan käytettävissä olisi selkeät ohjeet ja tarvittavat linkit.

Se että Silverlight ei ole "virallisesti tuettu" kuulostaa käyttöönottoa yrittävälle kovin byrokraattiselta selitykseltä sille, että mahdollisuus käyttää Sonera Viihdettä Linuxilla jätetään kokonaan kertomatta, saati että annettaisiin asiassa tukea. Tarvittaessa voitaisiin mainita, että Sonera ei voi taata tarjottujen ohjeiden ja tarvittavien lisäosien toimimista kaikissa Linux-järjestelmissä.

Sonera tekee Sonera Viihde -palvelussa monta asiaa erinomaisesti. Toivottavasti niin voidaan tulevaisuudessa sanoa myös Linux-käyttäjien palvelemisesta.

Asiaa laajemmin katsoen palveluntarjoajien olisi kuitenkin hyvä hankkiutua eroon Silverlightin kaltaisista "Microsoft-kikkareista". Olisi kaikkien käyttäjien etu, että siirryttäisiin käyttämään avoimia starndardeja, jotka vapauttavat palveluiden kehittämistä ja parantavat ohjelmien ja laitteiden yhteistoimintaa. Microsoft on tunnettu tavastaan luoda tuotteisiinsa epäyhteensopivuuksia estääkseen muita ohjelmistokehittäjiä tarjoamasta kilpailevia tuotteita. Epäyhteensopivuudet ovat erityisen suuri synti tietotekniikassa, sillä yhteentoimivuus on avain tietotekniikan tehokkaaseen hyödyntämiseen. Tämä on peruste suhtautua Microsoftiin käyttäjävihamielisenä, mikä taas on erinomainen peruste pyrkiä välttämään sen tuotteita.

Tässä vielä asennusvaiheet luettelona, niin kuin ne itse tein:

- Pipelightin asennustiedostot ja -ohjeet englanniksi: http://pipelight.net/cms/installation.html
(Huomaa että sivustolta löytyvät päätekomennot saa liitettyä Linuxin komentoriville (BASH) näppäinkomennolla Ctrl+Vaihto+V (ei Ctrl+V, niin kuin tekstinkäsittelyssä yleensä))

- Huomasithan yllä myös ottaa Silverlightin käyttöön päätekomennolla "sudo pipelight-plugin --enable" (ilman lainausmerkkejä)

- Kuten josk jo kertoi, asennetaan "User Agent Overrider":
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... overrider/
Täältä löytyy kuvallinen ohje kyseisen lisäosan käyttöön:
http://pipelight.net/cms/installation-user-agent.html

- Ainakin itselläni homma vaati vielä Firefoxin uudelleen käynnistämisen.

Vastaa