Soneran mobiililaajakaista hyytyy (kainuun sanomat)

  • 11 December 2014
  • 0 kommenttia
  • 1 katselukerta

http://picasaweb.google.com/lh/photo/FW ... directlink


Mobiililaajakaistojen nopeus hyytyy välillä lähes kokonaan.Tamperelainen Risto on saanut kokea tämän karvaati avattuaan tammikuun puolivälissä soneran mobiililaajakaistan jossa luvattiin hintaan 9.90e/kk maksiminopeus ja alueen ollessa 3g aluetta niin ajatteli risto saaneensa vallan edullisen ratkaisun käyttöönsä.
Hän kertoo yllättyneensä perusteellisesti kun huomasikin yhteyden hidastelevan rajusti.Esimerkiksi videokuvan katsominen netistä oli hankalaa jatkuvan latailun takia.
Moisio testasikin nettitikun yhteysnopeutta VIestintäviraston netistä löytyvällä mittarilla.Moision mukaan viestintäviraston mittarin mukaan koneelle tulevan yhteyden nopeus oli megojen sijaan aivan muuta.
Eräänäkin päivänä nopeus vaihteli vajaasta 0.2 megabitistä reiluun 0.8 megapittiin,keskiarvon ollessa vajaa puoli megaa.Moision mukaan nettiyhteyden nopeus on kyllä välillä hänen käyttöönsä riittävä,mutta parhaimmillaankin puolet maksimista,aamulla kuuden aikaan mitattuna..

Moisio kirjoitti asiasta tiistaina Aamulehden yleisöosastossakin,riesa ei ole mihinkään hävinnyt,sillä Moisio mittaili netin nopeutta tiistaina päivällä ja nopeus kipusi parhaimmillaankin vähän yli puolen megabitin.Ongelmista huolimatta Moisio aikoo pitää nettitikun toistaiseksi,koska soneralta luvattiin alueelle uutta tukiasemaa kevään aikana tarjolle..

Telia-Soneran suomen mobiili liiketoiminnan viestinnästä vastaavan johtajan Timo Saxenin mukaan Moision tyyppiset tapaukset ovat mahdollisia.On fakta että nopeudet voivat mennä noin.Syyt löytyvät mobiiliverkon ominaisuuksista,se on eri tilanne kuin kiinteälaajakaista,johon asiakkaat on tottuneet,Saxen sanoo.
Kännykkäverkoissa toimittaessa liittymän todelliseen nopeuteen vaikuttaa muun muassa se,millä alueella liittymää käytetään,mikä verkkotekniikka käytössä,ja kuinka moni muu käyttää samaa tukiasemaa samaan aikaan.
Telia-Sonera latelee juuri näitä selitykseksi mahdolliseen tahmeuteen.
Lähtökohtana on että yhteydellä asiakkaan päätelaitteesta tukiasemaan on tietty teoreettinen maksiminopeus,ja se on oikeasti teoreettinen ja esimerkiksi meillä soneran verkossa maksiminopeus on 3.6 megabittiä.SE on se mitä asiakas saa siitä irti,riippuu ihan ajankohdasta,asiakkaan etäisyydestä tukiasemasta,kentästä ja siitä kuinka paljon yhtäaikaisia käyttäjiä on Sanoo Saxen haastattelussa.

Saxenin mukaan parhaimmillaan talon ikkunanvaihto on vaikuttanut verkon nopeuteen sisätiloissa huomattavasti.Hänen mukaansa nopeus vaihtelujen takia SOnera ei myy enää langatonta laajakaistaa nopeuden mukaan porrastettuna.Me emme ole yli puoleen vuoteen myyneet niitä minkään laisella megaportaikolla,asiakas saa sen parhaan nopeuden verkosta irti mitä sillä hetkellä on saatavissa,SAxen kertoo..

ELi kannattaa vain tyytyä sen hetkiseen nopeuteen mitä tarjolla,sillä välttämättä palvelun tuottajassa ei ole mitään vikaa... Roll Eyes

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa